Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Peveters més icònics

Raid Hajji, Oriol Puig, Marti Berengue i Àdria Pastó

¡SOM-HI!

Peveter de Sydney 2000

Conegut com el "Pebrer de la Llibertat", aquest disseny va ser obra del dissenyador australià Michael Bryce. Consistia en una estructura de 28 tones que s'elevava sobre l'Estadi Olímpic de Sydney, amb una flama que semblava flotar sobre l'aigua.

FITXA TÈCNICA PEVETER DE SYNDEY

Any i lloc dels Jocs Olímpics: Els Jocs Olímpics de Sydney 2000 es van celebrar a Sydney, Austràlia. Arquitecte del peveter: El disseny del peveter va ser creat per l'arquitecte australià Philip Cox. Tipus d’encesa: L'encesa del peveter va ser particularment impressionant, ja que va implicar el pas de la flama olímpica per una sèrie de suports flotants en forma de botzina, que es van encesos un a un abans de la seva fusió final en el peveter. Qui va encendre’l? Cathy Freeman, una atleta australiana d'origen aborigen, va tenir l'honor d'encendre el peveter en la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Sydney 2000. Aquest moment va ser extremadament significatiu, ja que Freeman va ser la primera dona aborigen a encendre el peveter en uns Jocs Olímpics celebrats a Austràlia. Alguna curiositat? El disseny del peveter de Sydney 2000 va ser molt innovador i va captar l'atenció del món. El peveter va estar a prop del port de Sydney, permetent que la flama olímpica brillés amb espectacularitat, sobretot de nit, amb la ciutat com a fons. A més, la flama estava protegida dels vents forts pel disseny del peveter, assegurant que la flama sempre es mantingui encesa durant tots els Jocs Olímpics.

Peveter de Los Angeles 1984

Dissenyat per l'arquitecte Rafer Johnson, aquest pebeter va ser molt innovador en la seva època. Consistia en una sèrie d'anells concèntrics d'acer inoxidable que s'elevaven formant una torre, amb la flama olímpica a la cim.

FITXA TÈCNICA PEVETER DE LOS ANGELES

Any i lloc dels Jocs Olímpics: Els Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 es van celebrar a Los Angeles, Califòrnia, Estats Units. Arquitecte del peveter: El disseny del peveter va ser realitzat per l'arquitecte Peter Wexler.Tipus d’encesa: L'encesa del peveter va ser una de les més innovadores de tots els temps. En aquesta ocasió, va ser encès per mitjà d'una antorxa especial que va ser portada per diversos atletes i finalment arribant a l'arc d'entrada de l'Estadi Memorial Coliseum, on la flama va ser aixecada fins al peveter.Qui va encendre’l? Rafer Johnson, un destacat atleta estatunidenc que va guanyar la medalla d'or en decatló en els Jocs Olímpics de Roma 1960, va tenir l'honor d'encendre el peveter durant la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984.Alguna curiositat? El peveter dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 era una estructura de 33 metres d'altura situada a l'Estadi Memorial Coliseum, que havia estat utilitzat en els Jocs Olímpics de 1932 i que es va tornar a utilitzar per als Jocs de 1984. Aquest peveter va ser construït amb forma de flama i va ser un dels símbols més icònics dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984.

Peveter de Barcelona 1992

Dissenyat per l'arquitecte espanyol Santiago Calatrava, aquest pebeter es elevava com una flor d'acer que s'obria en encendre's la flama olímpica. Es va convertir en un símbol emblemàtic dels Jocs de Barcelona.

+ info

FITXA TÈCNICA PEVETER DE BARCELONA

Any i lloc dels Jocs Olímpics: Els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 es van celebrar a Barcelona, Espanya.Arquitecte del peveter: El peveter va ser dissenyat per l'arquitecte català Andreu Alfaro.Tipus d’encesa: L'encesa del peveter va ser especialment emotiva i única. Els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 van ser els primers a utilitzar l'efecte de l'arquera, en què una arquera encenia la flama amb una fletxa encenent la seva punta en una torxa que contenia la flama olímpica.Qui va encendre’l? L'arquera paralímpica paraguaiàa Roxana Rosa Ñaupari Sánchez va ser la persona encarregada d'encendre el peveter durant la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Aquesta elecció va tenir un gran simbolisme, ja que va representar la unió dels Jocs Olímpics i Paralímpics i la superació de les barreres físiques.Alguna curiositat? El peveter de Barcelona 1992 es va situar a la part superior de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, oferint una vista espectacular de la flama olímpica des de tota la ciutat. El seu disseny va ser aclamat per la seva elegància i modernitat, i va formar part de la identitat visual dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Peveter d'Atenes 2004

Inspirat en la forma d'una fulla d'olivera, aquest pebeter dissenyat per Andreas Varotsos era una estructura de cristall i acer. Es situava al centre de l'Estadi Olímpic d'Atenes i simbolitzava la pau i la unitat.

FITXA TÈCNICA PEVETER D'ATENES

Any i lloc dels Jocs Olímpics: Els Jocs Olímpics d'Atenes 2004 es van celebrar a Atenes, Grècia. Arquitecte del peveter: El disseny del peveter va ser creat per l'arquitecte grec Andreas Varotsos.Tipus d’encesa: L'encesa del peveter va ser una cerimònia impressionant, que va involucrar l'ús d'un mètode basat en els Jocs de l'Antiguitat. Un grup de portadors de torxes, seleccionats entre persones importants i joves atletes grecs, van passar la flama olímpica fins arribar a la base del peveter, on va ser encesa.Qui va encendre’l? La cerimònia d'encesa del peveter va culminar amb l'honor concedit a Nikolaos Kaklamanakis, un navegant grec, campió olímpic i medalla d'or a Atenes 2004, qui va tenir l'honor de finalment encendre el peveter en la cerimònia d'obertura dels Jocs.Alguna curiositat? El peveter d'Atenes 2004 va ser molt significatiu perquè va marcar el retorn dels Jocs Olímpics a Grècia, el seu lloc d'origen. El seu disseny va incorporar elements tradicionals i moderns, reflectint la rica història i cultura de Grècia. A més, el recorregut de la flama olímpica abans de l'encesa del peveter va seguir una ruta que passava per diversos llocs emblemàtics i històrics de Grècia, destacant la importància cultural del país en la història olímpica.

Peveter de Londres 2012

Dissenyat per Thomas Heatherwick, aquest peveter es composava de 204 pètals de coure, representant les nacions participants en els Jocs. Cadascun dels pètals va ser encès per un atleta durant la cerimònia d'obertura, creant una impressionant flama unificada.

FITXA TÈCNICA PEVETER DE LONDRES

Any i lloc dels Jocs Olímpics: Els Jocs Olímpics de Londres 2012 es van celebrar a Londres, Regne Unit. Arquitecte del peveter: El disseny del peveter va ser creat per Thomas Heatherwick, un conegut dissenyador britànic.Tipus d’encesa: L'encesa del peveter va ser molt innovadora. Els dissenyadors van crear una flor de coure amb pètals que representaven cada un dels països participants en els Jocs. Durant la cerimònia d'obertura, cadascun dels pètals va ser ences amb la flama olímpica, culminant amb l'obertura de la flor completa, revelant la flama al centre.Qui va encendre’l? La persona encarregada d'encendre el peveter va ser el setgefors britànic Sir Steve Redgrave, un llegenda de l'esport britànic i guanyador de cinc medalles d'or olímpiques en rem.Alguna curiositat? El peveter de Londres 2012, anomenat "The Cauldron" (el calderó), tenia un disseny molt peculiar. Després de la seva encesa, el calderó es va mantenir en el Parc Olímpic de Londres durant tots els Jocs, sent un símbol visible per a tots els participants i espectadors. Un cop finalitzats els Jocs, cada país va poder portar-se a casa un dels pètals de coure com a record dels Jocs Olímpics de Londres 2012.

¿Tienes una idea?

¡Que fluya la comunicación!

Con las plantillas de Genially podrás incluir recursos visuales para dejar a tu audiencia con la boca abierta. También destacar alguna frase o dato concreto que se quede grabado a fuego en la memoria de tu público e incluso embeber contenido externo que sorprenda: vídeos, fotos, audios... ¡Lo que tú quieras!¿Necesitas más motivos para crear contenidos dinámicos? Bien: el 90% de la información que asimilamos nos llega a través de la vista y, además, retenemos un 42% más de información cuando el contenido se mueve.

  • Genera experiencias con tu contenido.
  • Tiene efecto WOW. Muy WOW.
  • Logra que tu público recuerde el mensaje.
  • Activa y sorprende a tu audiencia.