Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Arquitectura Renacentista

Començar

MENU

Renacentista

Següent

La arquitectura

Arquitectura del Renaixement o renaixentista és aquella dissenyada i construïda durant el període artístic del Renaixement europeu, que va abastar els segles xv i xvi. Es caracteritza per ser un moment de ruptura en la història de l'arquitectura, especialment respecte a l'estil arquitectònic previ: el gòtic; mentres que, per contra, cerca la seua inspiració en una interpretació pròpia de l'art clàssic, en particular en el seu vessant arquitectònic, que es considerava model perfecte de les belles arts.

MENU

Característiques

La importancia de la perspectivaUna dada important en la definició d'espacialitat del Renaixement és la incorporació de la perspectiva com a instrument del projecte arquitectònic i la noció de disseny com a forma de coneixement.

L'Arquitectura del Renaixement va estar bastant relacionada amb una visió del món durant eixe període sostinguda en dos pilars essencials: el classicisme i l'humanisme.

Els ideals i valors renaixentistes no van poder sorgir totalment desvinculats del patrimoni medieval que li va precedir, no obstant això, els conceptes que subjauen a este estil arquitectònic es van construir sobre la conscient i efectiva ruptura de la producció artística de l'Edat mitjana, especialment de l'estil gòtic.

Següent

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

MUSEODELARTE

AUtors importants

F.Brunelleschi

Leon Alberti

Miguel Ángel

Següent

Destaca de manera singular la magnífica cúpula, de Filippo Brunelleschi1, una estructura isostàtica amb una altura interior de 100 m; altura exterior 114,5 m; El diàmetre exterior és de 45,5 m i la llum és de 41 m (diàmetre interior) amb la particularitat que aquesta cúpula, per si sola, anul·la la força d'empenyiment horitzontal per a no transmetre al tambor que la suporta una càrrega pràcticament major que la càrrega vertical. corresponent al seu propi pes. . A la cúpula cal sumar el campanar de Giotto, el campanar independent dissenyat per Giotto, de 84,70 m d'altura, i el Baptisteri de Sant Joan, amb les famoses portes de bronze de Ghiberti.

MENU

Següent

Catedral de florència

Sobre el autor

XII-XIV

RENAIXENTISTA

La Catedral de Sant Pau és un de les fites més importants de Londres. Situada en el pujol de Ludgate, la de Sant Pau és la quarta catedral en aquest districte sagrat. Va ser dissenyada per Sir Christopher Wren i va revelar la grandesa del senyor Wren com a arquitecte de la cort. Està envoltada de grans quadres, estàtues, plaques i escultures dedicades a diverses personalitats.

MENU

Sobre el autor

Següent

Catedral de san pablo

1676 - 1710

RENAIXENTISTA

Sir Christopher Wren va ser un savi —anatomista, astrònom, geòmetra i matemàtic-físic— anglés, així com un dels arquitectes anglesos més aclamats de la història.Se li va assignar la responsabilitat de reconstruir 52 esglésies a la ciutat de Londres després del Gran Incendi de 1666.

El Reial Monestir de San Lorenzo de El Escorial és un complex que inclou un palau real, una basílica, un panteó, una biblioteca, un col·legi i un monestir. Es troba en la localitat espanyola de San Lorenzo de El Escorial, en la Comunitat de Madrid, i va ser construït en el segle *xvi entre 1563 i 1584. El palau va ser residència de la família reial espanyola, la basílica és lloc de sepultura dels reis d'Espanya i el monestir –fundat per monjos de l'Orde de Sant Jerònim– està ocupat actualment per frares de l'Orde de Sant Agustí. És una de les més singulars arquitectures renaixentistes d'Espanya i d'Europa. Situat a San Lorenzo de El Escorial, ocupa una superfície de 33 327 m², sobre el vessant meridional del mont Abantos, a 1028 m d'altitud, en la serra de Guadarrama. És gestionat per Patrimoni Nacional.

MENU

Següent

1562-1564

Renaixentista

El ESCORIAL

Sobre el autor

Juan Bautista de Toledo va ser un arquitecte renaixentista espanyol, un dels més destacats del seu temps, amb excepcional experiència en urbanisme i enginyeria militar i hidràulica. És conegut per haver donat les traces generals per a la construcció del Reial Monestir d'El Escorial, la seua obra magna.

MENU

Gràcies per la vostra atenció

CARAVAGGIO - Museo Prado

Arrere

MENU

Gràcies per la vostra atenció

CARAVAGGIO - Museo Prado

  • Obra més important(Cúpula de la catedral de Florència)

Filippo di Ser Brunellesco Lapi, conegut simplement com Filippo Brunelleschi , va ser un arquitecte, escultor i orfebre renaixentista italià. És conegut, sobretot, pel seu treball en la cúpula de la Catedral de Florència Il Duomo. Els seus profunds coneixements matemàtics i el seu entusiasme per aquesta ciència li van facilitar el camí en l'arquitectura, a més de portar-lo a la invenció de la perspectiva cònica

Filippo Brunelleschi

  • Obra més important(David de Miguel Ángel)

Escultor, pintor i arquitecte italià. Habitualment es reconeix a Miguel Ángel com la gran figura del Renaixement italià, un home l'excepcional personalitat del qual artística va dominar el panorama creatiu del segle XVI i la figura del qual està en la base de la concepció de l'artista com un ser excepcional, que depassa àmpliament les convencions ordinàries.

Miguel Ángel

  • Obra més important( Basílica de Santa Maria Novella)

L'italià Leon Battista Alberti va ser, a més d'arquitecte, el primer teòric de l'art del renaixement.Va nàixer a Gènova el 14 de febrer de 1404. Era fill de Lorenzo Alberti, membre d'una rica família de comerciants i banquers. Va rebre una acurada formació a l'escola de Barsizia (Pàdua) i en la Universitat de Bolonya. Va estudiar grec, matemàtiques, ciències físiques, filosofia, música, pintura i escultura.

Leon Alberti