Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

MATERIALS

PROCEDIMENTS

EXPLICACIÓ

TIMELAPSE

MATERIALS

  • Càmera fotogràfica
  • Trípode

TIMELAPSE

PROCEDIMENT

1

3

2

4

Durem a terme el procés d’elaboració d’un vídeo d’estil Timelapse. Expliquem als infants què és el timelapse, com es realitza i els expliquem com fer el càlcul de fotogrames necessaris.Pensem la història que volem explicar i quant de temps volem que duri el vídeo.Calculem les fotografies que necessitarem per fer el vídeo i cada quant de temps haurem de fer captura.Escollim el pla que farem servir. Col·loquem la càmera en el trípode, vigilant que la il·luminació no variï gaire durant la durada de la pràctica. Enquadrem l’escena segons el pla escollit.Si la càmera ho permet, ajusteu l’interval de captura de temps al temps calculat en el pas 2. Si no ho permet, aquest pas s’haurà de controlar amb un cronòmetre.Comença l’acció i les fotografies.

5

6

TIMELAPSE

La filmació a intervals o càmera ràpida (timelapse) és una tècnica fotogràfica que permet mostrar diferents esdeveniments, que normalment ocorren a velocitats molts lentes, en un vídeo amb un efecte de moviment continu i accelerat. Aquesta tècnica crea la il·lusió de que el temps passa més ràpid.Com que és una tècnica fotogràfica i no gravem directament amb vídeo, cal pensar bé com aconseguir una seqüència contínua i fluïda. El temps d’enregistrament és l’interval de temps que s’estableix entre fotografia i fotografia. Aquest paràmetre depèn del temps total del succés i del temps total del vídeo. S’ha de tenir en compte que perquè el moviment es vegi continu, en un segon de vídeo s’hi inclouen 25 fotogrames.Així doncs, si volem un vídeo de 10 segons, que mostri un procés d’una hora, tenint en compte que un segon són 25 fotografies, en 10 segons necessitarem 250 fotografies, que correspon a una fotografia cada 14 segons aproximadament.

EXPLICACIÓ

TIMELAPSE

Els augments de l’ocular i els objectius estan indicats amb una xifra i el símbol X. Per calcular l’augment total, s’ha de multiplicar el de l’ocular pel de l’objectiu seleccionat. La part mecànica està constituïda pel cos del microscopi (la base i el braç), la platina (la placa on es col·loca la mostra que cal observar), el tub que conté l’ocular, el revòlver giratori on hi ha els objectius i els caragols d’enfocament. Els ecosistemes aquàtics són l’hàbitat de molts éssers vius. Amb l’ajuda d’un microscopi podem observar amb major detall petits organismes i microorganismes presents en aquest medi. Per exemple, cianobacteris, organismes procariotes que fan la fotosíntesi; protozous, organismes unicel·lulars, eucariotes i heteròtrofs; algues; petits crustacis com els cladòcers o puces d’aigua i els copèpodes; i larves d’insectes.

MÉS INFORMACIÓ

TIMELAPSE