Want to make creations as awesome as this one?

MITE GREC

Transcript

Eros i psique

NOMBRE: SARA FERNÁNDEZ VALLE I TEO MIONCURSO: 1ESOB

Començar

següent

  1. Portada
  2. Ìndex
  3. Treball
  4. Biografia o webgrafia?

ìNDEX:

segÜent

El mite d'Eros i Psique és una història d'amor i confiança entre el déu de l'amor Eros, fill d'Afrodita, i la princesa Psique, una mortal amb la que es comparava la bellesa amb la d'Afrodita. Però ningú gosava a demanar-li matrimoni. El seu pare, el rei de Anatòlia, molt preocupat la va portar davant del Oracle de Delfos perquè li diguera el nom del futur espòs. Però el Oracle va dir que estava destinada a l'amor d'un immortal, un déu, un déu temible. El Oracle li va recomanar que abandonara a la seua filla en un precipici, i així ho va fer el rei, amb el cor partit. Afrodita la va voler castigar per la seua bellesa, perquè estava farta que la compararen amb ella, i li va dir al seu fill Eros que li llançara una fletxa perquè s'enamorara de l'home més horrible i més desagradable del món. Però Eros, quan va vore a Psique no va poder fer-li això i es va enamorar d'ella. Eros es va emportar a Psique al seu palau, i a les nits anava a veure-la i la passaven junts. Però Eros no es deixava veure, estaven a fosques. Les germanes de Psique envejaven la seua bellesa i la seua felicitat, així que li van dir que només un monstre s'amagaria així dels seus ulls. Psique va sentir curiositat i una nit va encendre una llum per a vore el rostre del seu estimat. Eros es va despertar i va abandonar a la seua estimada.

EL MITE D'EROS I PSIQUE

següent

Psique estava desesperada, i va anar a buscar ajuda d'Afrodita. Ella li va dir que l'ajudaria, però que hauria de pagar la seua culpa de deslleialtat amb quatre proves quasi impossibles per a un mortal: la primera prova consistia a classificar per espècies un enorme sac de grans i llavors; la segona robar un grapat de llana daurada dels carners salvatges; la tercera agafar aigua d'un riu que brollava en el cim d'una muntanya altíssima; i la quarta, portar una caixa amb un poc de la bellesa de la reina de l'inframon. En la primera prova va tindre ajuda d'un exèrcit de formigues; en la tercera l'ajuda d'una àguila; i en la segona i en la quarta veus misterioses que li murmuraven en l'orella. Eixa veu era de Zeus, el pare d'Eros, que volia la felicitat del seu fill. Psique dubtava de si Eros fins i tot la voldria, i va obrir la caixa que contenia una part de la bellesa de Persèfone. Però dins només hi havia un vapor narcòtic, el que provocava l'amnèsia als morts quan arribaven a l'inframon. Psique va caure víctima d'eixe narcòtic. Eros la va veure i la va despertar amb un bes, i li va dir que mai havia deixat que voler-la, que l'havia seguida en cada pas de la seua aventura, que li va suplicar a Zeus que l'ajudara i que ara li suplicaria a Zeus i a Afrodita casar-se amb ella. Ells van acceptar, i de seguida va haver-hi una cerimònia del seu casament.

següent

BIBLIOGRAFIA O WEBGRAFIA?

Per a aquest treball únicament hem buscat informació en el llibre de lectura que estem llegint en classe: "ELS MITES GRECS", per tant és BIBLIOGRAFIA.

ESPEREM QUE US HAJA AGRADAT !!!

Gràcies per la vostra atenció!!!