Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

EL Franquisme

Tasca de Socials

O1

History

Falangisme

1939-1945

Totalitarisme

Aïllament

Represió

Des del final de la guerra el 1939, Franco va aillar-se del món exterior per tal de treure Espanys de la crisi que arrosegava després de tres anys de conflicte armat.

Durant aquest període, Franco va imposar un règim totalitarista i va centrar tot el poder en la seva persona per tal de poder controlar tots, o gairebé tots els aspectes de l'àmbit polític espanyol.

Per tal de reforçar el seu control i assegurar-se de que no esclatessin reboltes armades, Franco va iniciar un període de brutal repressió en contra de tothom que s'oposés als seus ideals.

Nacionalcatolicisme

1945-1957

Liberalisme

Internacionalització

Reconeixament

Després del final de la Segona Guerra Mundial, que va acabar amb els règims aliats de Franco, que alhora eren els seus aliats econòmics més importants. El dictador va veures obligat a obrir-se al món occidental per fer prosperar a Espanya.

Durant el procés de relacions amb l'exterior, es va produir un gran canvi en l'economia espanyola, ja que al obrir-se noves opcions de negoci a l'exterior, més i més empreses privades van sorgir, el que va provocar una liberalització del sistema econòmic.

PDesprés d'acceptar ajuda econòmica exterior, la dictadura espanyola, va començar a ser reconeguda per la majoria dels països de l'Europa occidental.

Desenvolupament

1957-1969

Progrés

Estabilització

Inici del Final

Després de quasi 20 anys de dura crisi econòmica i social, Espanya va restablir la seva estabilitat (temporalment). El que va permetre un desenvolupament en vàries ciutats de l'estat.

Després de la dura crisi, les ciutats espanyoles ja recuperades de la postguerra, van començar a mirar cap al futur amb esperança prò encara sota el control d'una dictadura que va prendre decisions més que qüestionables

AMb el pas dels anys, Franco ja no era el mateix, i s'havia tornat feble per culpa de l'edat (passava ja de 75 anys) i estava clar que un futur incert esperava a Espanya després de la mort del dictador.

Crisi

1969-1975

En els últims anys de vida de Franco, es va començar a notar que la decadència del país era inevitable després de la mort del dictador. Aquest, va fer el millor que podia fer per intentar donar continuitat al seu llegat popsant un rei en el seu lloc per intentar enmascarar una nova dictadura camuflada de monarquia.

Transició

1975-1978

Després de la mort del dictador (20-11-1975), el seu règim va durar ben poc, i un any i mig després es van celebrar unes eleccions generals per instauar una democràcia. Després de les eleccions, tots els partits que s'hi havien presentat van començar a treballar en una nova constitució democràtica que acabés d'una vegada amb les restes franquistes. Finalment, el 6 de desembre de 1978 es va aprovar la nova constitució amb un 87% dels vots del nou parlament.