Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

LA RODA

Axel Reina

Començar

QUÈ ÉS LA RODA I COM ES PRODUEIX?

La roda és considerada com un dels invents claus de la història de la humanitat. És una peça mecànica en forma de disc que gira al voltant d'un eix. S'utilitza per fer moviments de manera lineal és dir, en linea recta, o de manera angular, és a dir, cap als costats.Una roda es pot fer de fusta, de minerals, amb recursos naturals...

Quan va començar l'home a utilitzar la roda i per què?

La roda es va començar a utilitzar a l'etapa de la història, l'etapa següent a la prehistòria. Fa 3.500 anys.L'home va començar a utilitzar la roda per moure coses de molt pes sense fer tant esforç, per exemple, per els carruatges de cavalls, o qualsevol altra cosa.

+ info

Quines coses va canviar l'home a partir del seu ús?

A partir del seu ús l'home va canviar la manera de transportar coses de molt pes, com també de poc pes i també va canviar la seva manera de moure's, com ja pot ser en carruatges.

+ info

Quin tipus de recursos es necessiten avui dia per a obtenir la roda?

Avui dia, per obtenir un pneumàtic fa falta:Una banda de rodament que es fa de cautxú natural i sintètic. Un protector monolític que es fa de niló integrat al cautxú. Cable d´acer per a les lones del cinturó, que es fa de cables d'acer d´alta resistència.I una lona de cables tèxtils, que es fa de raió o polièster cautxut.

Quina ha estat la seva evolució?

Sections like this will help you to get organized
Actualment, la seva producció no és sostenible ja que avui en dia s'utilitzen derivats del pretoli, plàstics, etc.Una solució seria que els pneumàtics es fessin de cautxú natural, de cotó orgànic i d'altres materials ecològics.

És sostenible la seva producció?

Avui dia, la marca Michelin està lluitant per conseguir fer un pneumàtic totalment sostenible.En comptes d'utilitzar petroli i plàstics, estàn utilitzant oli de gira-sol, làtex derivat de la flora i fins i tot la closca de les taronges.

Quins canvis s’han donat avui dia en la producció de la roda per fer-la més sostenible?

Nosaltres, els humans, simplement hauriem d'intentar no utilitzar tant el cotxe, el patinet elèctric i tots els mètodes de transport i caminar més, que és molt bo per la salut.

Quins canvis hauríem de promoure en la conducta de les persones per a protegir el medi natural i evitar un canvi climàtic irreversible?

Organize your content

Sections like this will help you get organized

01

Do you have an idea?

With Genially templates, you can include visual resources to leave your audience amazed. You can also highlight a phrase or specific piece of information that will be etched into your audience's memory, and even embed external content that will surprise them: videos, photos, audios... Whatever you want!

Do you have an idea?

With Genially templates, you can include visual resources to leave your audience speechless. You can also emphasize a specific phrase or fact that will be etched in the memory of your audience, and even embed external content that surprises: videos, photos, audios... Whatever you want!