Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

PROJEKTI, V KATERIH SODELUJEMO

JP MLADI

MEPI

MRK

KRVODAJALSTVO

PO SLATN'I PO RAVNAH

SING-a-VISION

UNESCO

RASTEM S KNJIGO

BODI KUL, BERI FUL

Gledališki abonma RADOVEDNI

POT-VOT

MEPI

domov

Spodbuja k ustvarjalnemuin ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa.

Vsak udeleženec napreduje v lastnem tempu na področju rekreativnega športa, veščin, prostovoljstva in pustolovskih odprav.

Program osebnega razvoja mladih.

Program je priznan na mednarodni ravni in omogoča udeležencu pridobiti bronasto, srebrno in zlato mednarodno priznanje.

Utrinki iz naše zadnje odprave.

domov

Širimo kulturo medsebojnih odnosov, spodbujamo prostovoljstvo (učna pomoč, medgeneracijsko sodelovanje), organiziramo dobrodelne akcije, skrbimo za čisto in urejeno okolje.

Dijaki imajo možnost sodelovati na mnogih natečajih, delavnicah, okroglih mizah, (mednarodnih) konferencah itd.

Na šoli obeležujemo mednarodne dneve in se posvečamo številnim aktualnim temam (okolje, priložnosti za mlade, solidarnost, šport, trajnostni način življenja, vode in oceani, vrednote in stališča, zdrav način življenja, demokracija, diskriminacija, materni jezik itd.)

Učiti se, da bi vedeli.

Učiti se, da bi znali delati.

Učiti se, da bi znali živeti skupaj.

Učiti se biti.

Gimnazija Ravne je edina srednja šola na Koroškem, ki je vključena v Slovensko mrežo ASPnet, ki je članica mednarodne UNESCO Associated Schools Network. Mreža ima 10 ASPnet središč, naše ima sedež na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu.

Prizadevamo si, da živimo vrednote, ki jih predstavljajo stebri UNESCO:

Na šoli izvajamo vrsto aktivnosti, ki bogatijo temeljne vsebine UNESCA:

U N E SC O

Ekskurzija v Kranj

Ekskurzija v Luksemburg in Bruselj

domov

Organizirali smo StartUp-delavnice. Dijaki so spoznavali, kako razviti zanimivo in inovativno podjetniško idejo. Pripravili in predstavili so izredne poslovne ideje: 📌 spalna očala 'EasySleep', 📌 najem babice in dedka 'Moja druga babi in dedi', 📌 negovalni in šistilni sprej za lase 'Mavu', 📌 modularna prikolica za štirikolesnik z različnimi nastavki 'Quatrail',📌 ogrevalna in razkuževalna škatla za čevlje 'Smart S Box',📌 eko živilska folija iz čebeljega voska ' Vosko dizajn',📌med v tubi ' Honey pen'.

NAGRADE🏆 Nagrada za najboljšo poslovno idejo: Vosko dizajn – živilska folija iz čebeljega voska🏆 Nagrada za najboljši pitch: Quatrail – modularna prikolica za štirikolesnik z različnimi nastavki🏆 Nagrada za najboljšo družbeno koristno idejo: Moja druga babi in dedi – najem babice in dedka za različno pomoč

PROJEKT JP MLADI

»PODJETNIŠKI IZZIV« Svet podjetništva od ideje do realizacije

MRK (MLADI RAZISKOVALCI KOROŠKE)

domov

Naša šola je nosilka gibanja Mladi raziskovalci Koroške – MRK in koordinira raziskovanje srednješolcev.

Aktivnosti za spodbujanje raziskovanja med mladimi. Dijaki naše regije imajo priložnost, da z raziskovalno dejavnostjo dosegajo državna priznanja.

KRVODAJALSTVO

domov

Predavanje o krvodajalstvu in povabilo na darovanje krvi

domov

Sodelovanje s Šolskim centrom Rogaška Slatina (Gimnazija).Projekt nacionalne izmenjave dijakov (dve enodnevni srečanji).Dijaki za vrstnike s partnerske šole pripravijo voden ogled po domačem kraju s poudarkom na ogledu kulturno-zgodovinskih, naravnih in drugih znamenitosti kraja. Gostujoči dijaki sodelujejo pri urah rednega pouka in v delavnicah, ki obravnavajo aktualne teme, od trajnostnega razvoja, človekovih pravic, zdravega načina življenja in družbene odgovornosti, do eksperimentalnega dela in športnih aktivnosti. Ob druženju, ustvarjanju in eksperimentih dijaki odkrivajo podobnosti in razlike med delom dveh sorodnih institucij, spoznavajo naravne in družbene danosti obeh lokalnih okolij ter razvijajo socialne zmožnosti.

PO SLAT'NI PO RAVNAH

domov

✧krepimo in utrjujemo bralno kulturo ✧motiviramo za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ✧spodbujamo k obiskovanju splošnih in šolskih knjižnic

RASTEM S KNJIGO

domov

BODI KUL, BERI FUL

✧ bralna značka za mlade (v sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico na Ravnah)

✧ vzgajamo bralce za vse življenje

✧ s knjigami vstopamo v svetove besed in domišljije

Gledališki abonma RADOVEDNI

Kar nekaj dijakinj in dijakov je tako radovednih, da obiskujejo gledališče tudi takrat, ko to ni del obveznega programa.

Do sedaj s(m)o si že ogledali:

  • Plešasto pevka,
komedija absurda
  • Zahodni privez,
črna komedija
  • Zaprta vrata,
eksistencialistična drama

Obiskujejo MESTNO GLEDALIŠČE LJUBLJANSKO, ki letos ponuja6 predstav in vodene pogovore z ustvarjalci po vsaki predstavi.

Naši gimnazijci so se zelo ustvarjalno podali na pot spoznavanja sodobne slovenske poezije. Zelo veseli smo, da smo ena izmed srednjih šol, ki sodeluje v izjemnem mednarodnem projektu Pot–vot, Pesniki sedanjosti – glasovi prihodnosti, ki želi mladim približati vrhunsko književnost s srečanji z izjemnimi in priznanimi pesniki in pesnicami. Naša gostja je bila Lidija Dimkovska, ki jo je druženje z gimnazijci ganilo in navdušilo. Mladi imajo radi poezijo, le približati jim jo moramo ali pa povabiti na obisk. 📸: Zala Lesjak in Natalija Isak

Mednarodni projekt Pesniki sedanjosti – glasovi prihodnosti(Poets of Today – Voices of Tomorrow)

ŠE VEČ UTRINKOV TUKAJ!