Want to make creations as awesome as this one?

Alumnat de 4t d'educació primària del CEIP COSTA I LLOBERA (Pollença))

Transcript

Com va sorgir la idea?

INICI DEL PROJECTE

Després de llegir el cartell del concurs, tot l'alumnat de quart va decidir que els hi faria ganes participar-hi. Vam pensar entre tots quina modalitat podríem fer i començàrem amb una pluja d'idees.Va sortir el tema de la contaminació dels oceans i així vam començar.

Primera recerca

BIÒLOGUES MARINES

Hem cercat aquelles feines que fan les biòlogues marines i quines són les més destacades de les Illes Balears.

Inici de l'exposició

QUADRES ECOSISTEMA MARÍ EN PERILL

Després de xerrar sobre quina feina fan les biòlogues marines i veure les problemàtiques que sofreixen els ecosistemes marins, vam començar la nostra exposició fent quadres per sensibilitzar sobre la importància de no contaminar.La contaminació afecta directament als nostres mars, als animals que hi viuen i a nosaltres si ens els mengem.

Visita d'una biòloga marina

XERRADA DE NA GIGI TORRAS

Na Gigi Torras és una biòloga marina resident a Mallorca, procedent de Catalunya i que ha viscut arreu del món. Ha fet bona part de les seves investigacions a Austràlia. Ens ha contat com és la seva feina, diferents històries que li han passat i quines dificultats es troba sent una dona científica. Té un centre de busseig i és coordinadora de l'associació Arrels Marines.

Acabem la decoració de l'exposició

DECORACIÓ

Després de la xerrada de na Gigi vam conèixer més àmbits d'investigació de les biòlogues marines i així vam donar continuïtat a la nostra exposició.Vam acabar de decorar, posar una mica d'informació i cercar alguns altres noms i fotografies de biòlogues marines que han treballat investigació a les nostres illes. Una d'elles té un premi Ramon Llull.

Ens visita na NICOLE

CIENTÍFICA INESTIGADORA DE MEDICINA

Na Nicole és una dona que investiga principalment dues malalties cerebrals: el parkinson i l'alzhéimer.Actualment només fa col·laboracions ja que té 75 anys.Ha estat professora de la Universitat de Barcelona i fa investigacions a l'Hospital Clínic (fent ara petites intervencions).Ha obert al Port de Pollença una Aula d'ecologia marina, a més té un programa de ràdio que es diu Minuts de Ciència

Anem a la ràdio

EXPLIQUEM EL NOSTRE PROJECTE

Na Nicole ens va convidar al seu programa: Minuts de ciència.De forma voluntària van voler anar-hi 8 alumnes i la resta va quedar al centre continuant el projecte.

La nostra exposició

RESULTAT FINAL

Després de molts de dies de feina vàrem acabar la nostra exposició. L'alumnat ha après moltes coses i a més està molt content del resultat.Han gaudit molt de poder participar a aquest concurs i sentir-se protagonistes davant els companys, companyes i famílies quan van explicar el projecte.

Difusió

DIFERENTS ESPAIS DE DIFUSIÓ

Ràdio Pollença

Instagram centre

Cartell fora del centre

Explicació de la nostra exposició

RESULTAT FINAL

L'alumnat ha explicat a la resta d'alumnes i a les famílies com hem fet la nostra exposició i que hi poden trobar.Han vingut a veure l'exposició tot l'alumnat de primària i les famílies dels nins i nines de 4t més altres famílies que han estat interessades.

Conclusions

QUÈ HEM APRÈS?

Anotem les conclusions al paper.Què hem après? De forma individual han anat anotant allò que cadascú pensa que ha après.

Vinculació amb les àrees del currículum

CATALÀ, ARTÍSTICA, MEDI I MATEMÀTIQUES

Aquest concurs ens ha servit per fer una SA relacionada amb les dones científiques.Ens ha permés treballar:Llengua: producció de textos escrits, interpretació de textos, textos orals espontanis.Matemàtiques: problemes sobre els microplàtics marins.Artística: quadres col·laboractius sobre la contanimació marina.Medi: recerca d'informació, igualtat de gènere.

Fonts informació

D'ON HEM TRET LA NOSTRA INFORMACIÓ

Dades sobre el paper de la dona dins el món marí aportades per na Gigi Torras a la seva presentació al centre. A més de les feines que realitzen les biòlogues marines.Explicació del cervell i les seves malalties aportades per na NIcole. Ens va facilitar un document.Imatges de les dones científiques: https://www.google.com/search?q=dones+cientifiques+espanyoles&source=lmns&bih=647&biw=1364&hl=ca&sa=X&ved=2ahUKEwi3yPjkroiEAxU5YKQEHZftAv8Q0pQJKAB6BAgBEAI&safe=active&ssui=onIMATGES:https://images.app.goo.gl/LZMBYqF4UYxcNvnb8 Cultiu de cèl·lules de rata / Foto: Kevin Richetin (CC BY-NC-ND 2.0 Deed)https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M%C3%A9shumans-_Ratol%C3%AD_de_laboratori.jpg#/media/Fitxer:Méshumans-_Ratolí_de_laboratori.jpghttps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gos_d%27Atura_Catal%C3%A0.JPG#/media/Fitxer:Gos_d'Atura_Català.JPGhttps://images.app.goo.gl/C9vZVH83hm