Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

+ INFO

Selecció de llibres per gaudir d’un Nadal més espiritual que comercial!

Festes populars

Nadals tradicionals

Generositat

Redescobriment

El Nadal cristià

Dinars familiars

Familia

Pessebre

Records personals

Misteris per Nadal

Guia de lectura...Retrobar l’esperit de Nadal

+ INFO

Adaptació per a infants de la història de l’escenificació del primer pessebre impulsada per Sant Francesc d’Assís l’any 1123, avui fa 800 anys!"... pero el pesebre, tal como nosotros lo conocemos, con la gruta en el centro y todos los hombres yendo hacia el Niño, fue inventado por Francisco de Asís, el santo optimista amante de la naturaleza, que predicaba a las golondrinas y saludaba cortésmente a las ovejas y los corderos..."

Sant Francesc d'Assís i l'orgien del pessebre.

+ INFO

"Entre les moltes coses que passen per les nostres mans des de la festa de la Puríssima a la dels Reis, adquireix una gran importància una certa modalitat escultòrica: l’escultura del naixement, els personatges del pessebre. Perquè aquí sí que, com en el sonet amb estirabot de Cervantes, "quien dijere lo contrario miente". Hi ha algú que presumeixi de no haver trencat mai una figura de Pessebre?"

Contextualiza tu tema

Vida del pessebrista a Catalunya en primera persona.

+ INFO

" ... de fet les figures de pessebre, tant les erudites com les populars, no són res més que una reproducció en drap o fang d’aquells personatges de debò, representatius del gran drama litúrgic, que antany es representava dins dels temples al punt de la mitja nit de Nadal, i més tard acompanyades d’altres elements diferents que cada poble ha anat afegint a la figuració del pessebre segons la seva manera particular de viure."

Folklore català per celebrar el Nadal

D’on venen les festes de Nadal?

+ INFO

"La cena fue servida en el gran salón, donde el señor celebraba siempe sus banquetes de Navidad, Un brillante y crepitante fuego de leños había sido encendido para caldear la espaciosa pieza, y las llamas ascendían chispeando y retorciéndose hacia la chimenea de ancha boca."

El Nadal a una casa de camp anglesa

Un toc de nostàlgia i un pessic d’humor anglès.

+ INFO

"Un dólar y ochenta y seis centavos. Eso era todo. Y, de los centavos, sesenta reunidos en peniques. Peniques ahorrados uno a uno, discutiendo con el tendero, el verdulero y el carnicero hasta que a una le ardían las mejillas ante la silenciosa acusación de avaricia suscitada por tan tacaño comportamiento. Della contó el dinero tres veces. Un dólar y ochenta y siete centavos. Y al día siguiente era Navidad."

EL millor regal no es compra amb diners.

+ INFO

-Havia de ser el dia de Nadal -va continuar la dona-, per beure a la salut d’un home tan odiós, avar, dur i sense sentiments com és el senyor Scrooge. Ja saps que ho és, Robert! Ningú no ho sap millor que tu, pobret meu!-Estimada -contestava en Bob amb veu dolça-, és Nadal!

Un clàssic que no perd vigència.

L’esperit de Nadal que ens obre els ulls.

+ INFO

"Viajamos por dos caminos a la vez. Uno va hacia el sur en el mapa, a la ciudad de Belén en Judea. El otro camino atraviesa la historia hasta la ciudad de David en la época en que nació Jesús. Es una manera muy extraña de viajar, muchos dirían incluso que completamente impossible, però nada es impossible para Dios. Han transcurrido muchísimos años, pero el camino hacia a Belén es exactamente el mismo...."

I si el Nadal fos ser un viatge fantàstic?

Aventures fantàstiques per redescobrir el Nadal.

+ INFO

Sembla fàcil de sintonitzar amb el Nadal. Però, ¿ho és realment? Potser el més fàcil és que restem a mig camí del que fou el Nadal. Del que fou i del que és realment, avui, el Déu amb nosaltres que celebrem en el Nadal.Per no resta a mig camí cal posar-se en la pell de Maria i de Josep, seguir el camí de pastors i mags, redescobrir el sí de Deu a la humanitat, concretar la crida a la fraternitat. A tot això vol ajudar aquest llibre, tot seguint les diverses festes i aspectes de Nadal.

Viure el Nadal amb sentit cristià.

+ INFO

"De com va anar la nit a partir d’aleshores, no en podem donar un relat precís. Més endavant cap dels presents no se’n recordaria amb claredat. Només sabien que el menjador serà ple de llum divina, com si diverses aurèoles s’haguessin combinat per formar una resplendor meravellosa"

La taula com a vincle d'unió familiar.

+ INFO

"Deixi’m dir-los d’una vegada -va exclamar- que personalment no puc concebre l’amor sense la família! Estic sola com la lluna del cel, i a més, minvant, i diguin el que diguin, estic segura que aquest buit només es pot omplir amb l’amor, en el sentit tradicional de la paraula. Aquest amor, des del meu punt de vista, determina les meves responsabilitats i la meva feina. Vull que l’amor em regali la pau i la tranquil·litat que el meu cor necessita... En una paraula -va dir, tornant-se vermella- bull marit i fills!"

Contextualiza tu tema

La família com a centre de les festes nadalenques.

  • Visita las preferencias de Analytics
  • Activa el seguimiento de usuarios
  • ¡Que fluya la comunicación!

¿Tienes una idea?

Usa este espacio para añadir una interactividad genial. Incluye texto, imágenes, vídeos, tablas, PDFs… ¡incluso preguntas interactivas!Tip premium: Obten información de cómo interacciona tu audiencia: