Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

Vacúols

Prot easomes

Citosquelet

Nuclèol

MITOCONDRIS (Orgànul) - Actuen com a punts energètics. I aquesta energia l'obtenen a través de l'energia dels nutrients seguint el procés de respiració cel·lular.

NUCLI (Orgànul) - És l'encarregat de mantenir al seu interior el material genètic.

RETICLE ENDOPLASMÀTIC (Orgànul) - Intervé en la formació de lípids i a més a més en el seu interior conté els ribosomes adossats.

APARELL DE GOLGI (Orgànul) - La funció principal de l'aparell de Golgi és la fabricació de vesícules, com els lisosomes entre d'altres.

LISOSOMES (Orgànul) - Els lisosomes contenen proteïnes i aquestes són capaces de degradar i transformar les cel·les més grans a més senzilles.

VACÚOLS (Orgànul) - Són compartiments membranosos que contenen aigua o altres substàncies de reserva.

CENTRÍOLS (Complexos macromoleculars) - Són els encarregats de dirigir els moviments del citosquelet.

RIBOSOMES (Complexos macromoleculars) - Són els encarregats de la síntesi de proteïnes.

NUCLÈOL (Complexos macromoleculars) - La funció del nuclèol és sintetitzar el material que més endavant formarà part dels ribosomes.

PROTEASOMES (Complexos macromoleculars) - S'encarreguen de la destrucció o més ben dit de la degradació de proteïnes que ja no són necessàries per a la cèl·lula.

CITOSQUELET (Complexos macromoleculars) - Facilita el trànsit intracel·lular d'orgànuls i vesícules i proporciona mobilitat a la membrana cel·lular.

MEMBRANA PLASMÀTICA (Orgànul) - Transporta els nutrients cap al seu interior i expulsa les substàncies tòxiques fora de la cèl·lula.

CITOPLASMA (Orgànul) - La seva funció és contenir els orgànuls cel·lulars i contribuir al seu moviment.