Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Fundació Nacional Batuta. (Colombia)

Sonidos de la esperanza.

1

2

3

4

6

5

Raluca Elena Rosca. Música i la seva didàctica.

https://www.youtube.com/watch?v=PfpQoSZHoPo

Àmbits educatius que es desenvolupen i continguts relacionats (ODS, Agenda 2030): Relacionat amb els ODS un dels més importants és el punt número 4, ja que tracta sobre la garantia de la inclusió social, equitativa i la promoció d’oportunitats per l'aprenentatge per a tots. També l'ODS número 10, i el 16 que busca reduir les desigualtats entre aquests infants, i entre països en general.

Conclusions: Aquest és un projecte, que mostra que la música té molt més que notes i melodia, si no que a través d’aquesta es pot treballar la inclusió social, les relacions humanitàries, les igualtats, els valors, el reconeixement de la gent ‘’diferent’’ que té alguna discapacitat i, amb el poc que tenen es donen totes aquestes oportunitats.

Punts forts:

  • Treballen potenciant els valors, i les habilitats socials.
  • Treball certament individual.
  • Treballa la inclusió també d’altres cultures.
  • Diferents tipus de música.
Punts febles:
  • Poc conegut en altres països.
  • Tenir més suport d’altres entitats.
  • Ampliar la franja d’edats.

Aquest programa va dirigit a 2 col·lectius. Per una banda, dirigit a nens i joves entre 6 i 17 anys. En el que es prioritza és que els beneficiaris adquireixin destresa bàsica pel que fa al desenvolupament motriu, rítmic, auditiu i vocal a través de la pràctica instrumental i la lectoescriptora musical, participant a l'Ensamble que està format per 35-40 persones, treballant principalment la música Colombiana i Latinoafricana. Per altra banda, trobem el component on els membres tenen discapacitat, per tal de potenciar la diversitat i treballant així les seves habilitats físiques, intel·lectuals, sensorials i psicosocials, estan sempre acompanyats per especialistes. Es dona molt valor a treure les barreres i les actituds enfront de la discapacitat i la percepció d’aquesta, amb la finalitat d’afavorir la interacció grupal, la capacitat de reconèixer la diferència, i la fonamentació de la independència, per tal d'incloure tot aquest grup en activitats escolars, lúdiques i proporciona'ls la integració i seguretat comunitària.

Membres principals implicats al projecte: Maria Claudia Parias Durán - Presidenta Ejecutiva de la fundación. Junta directiva: Sandra Moreno Silva, Gladys Garzón Cifuentes, Alfonso Dionisio Cuervo Real Altres membres:

  • Equip directiu, direcció acadèmica i gerencia adiministrativa i financera.

Aquest és un dels projectes més grans que desenvolupa la Fundació Nacional Batuta, finançat pel ministeri de cultura. Tenint l’objectiu de garantir els drets culturals i el desenvolupament integral de més de 18.000 infants, tant nens com nenes, adolescents i joves de Colòmbia, que han estat víctimes de diversos conflictes o que es troben en situacions extremes de vulnerabilitat i risc social. A través d’un programa en el qual fan formació musical col·lectiva, ensambles, cors, orquestres… Destacant l’atenció psicosocial. Aquest projecte es va iniciar el 2011, i actualment està aplicat en 131 centres musicals, en diferents departaments del país, en total, 32. - Destaquen també l’alt percentatge de població participant amb condicions de discapacitat, població afrocolombiana i indígena. Els participants en el programa reben classes de música gratuïtes amb instruments com la guitarra, el piano, el violí, la viola, el violoncel, la flauta i el clarinet, entre altres. A més a més de la formació musical, els estudiants també reben suport emocional i psicològic, el que els ajuda a desenvolupar habilitats socials y emocionals que els servirà al llarg de les seves vides.