Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

ONE MINUTE ON THE INTERNET

Horizontal infographics

SITTING BULL

Horizontal infographics

RUGBY WORLD CUP 2019

Horizontal infographics

GRETA THUNBERG

Horizontal infographics

FIRE FIGHTER

Horizontal infographics

VIOLA DAVIS

Horizontal infographics

LOGOS

Horizontal infographics

Transcript

Banksy

"La nena del globus" (Girl with a Balloon),

"Banc dels refugiats" (Refugees Bench)

"Migrants en una barca" (Migrants in a Boat)

"Vampir dels impostos’

"Rata" (Rat)

"Balloon Debate"

"La nena del globus" (Girl with a Balloon), Crítica: Banksy critica la desigualtat i l'injustícia en el món de l'art i la societat en general. La imatge de la nena estirant-se cap al globus representa els somnis i les esperances que sovint es veuen frustrades per les condicions socials.

Banksy és el pseudònim amb què es coneix l'artista més representatiu del Street Art (art de carrer) en l'actualitat. Tot i que no se'n tenen dades biogràfiques, es creu que va néixer en una localitat propera a Bristol el 1974 i que després es va traslladar a la ciutat, on va passar la seva joventut. Un estudi recent de la Universitat Queen Mary de Londres identifica l'artista com a Robin Gunningham i confirma que va néixer i es va criar a Bristol. Banksy és artista de carrer, però sobretot és un activista polític. Les seves pintures denuncien grans problemes com la pobresa i la desigualtat, el consumisme desenfrenat, les conseqüències del capitalisme o els efectes de la guerra i la violència als més vulnerables.

"Rata" (Rat) , Crítica: A través de la imatge d'una rata, Banksy critica la hipocresia i la corrupció dels governs i les institucions. Les rates apareixen sovint en les seves obres com a símbol de persones que aprofiten el sistema per als seus propis interessos.

"Migrants en una barca" (Migrants in a Boat) Crítica: Banksy critica la crisi dels refugiats i la resposta inadequada de la comunitat internacional. L'obra posa de manifest la perillosa travessia que molts migrants han de fer per buscar una vida millor, mentre els països i les polítiques migratòries fallen en donar una resposta humanitària.

"Banc dels refugiats" (Refugees Bench), Crítica: Amb aquesta obra, Banksy critica la indiferència i la manca d'acció davant de la crisi dels refugiats. El banc, que representa un lloc per seure i descansar, és convertit en un lloc perquè els refugiats dormin, posant de manifest la necessitat d'una resposta solidària i humana.

"Balloon Debate" Crítica: Banksy critica la manera en què la societat valora i prem les persones, especialment en el context dels premis i les cerimònies. L'obra representa persones que competeixen per un globus dorat, simbolitzant els esforços i la rivalitat per aconseguir el reconeixement i la fama.

"Vampir dels impostos’ Crítica: Banksy critica la desigualtat econòmica i el tractament desigual dels més rics i els més pobres. La imatge del vampir simbolitza els rics i les empreses que aprofiten els avantatges fiscals i exploten els més febles, augmentant la desigualtat social.