Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Niet-energetische voedingsstoffen

Vitamines

Mineralen

Leveren de aminozuren die het lichaam nodig heeft om enzymen, antilichamen en hormonen op te bouwen en spiermassa aan te maken en te behouden.

Eiwit

Home

1 g = 4 kcal

Introduction here

Bouwstoffen

.

Koolhydraten

Home

Energiebron. De inname wordt gedekt door de consumptie van zetmeel in granen en aardappelen. Toegevoegde suikers en afgeleide producten moeten beperkt worden geconsumeerd.

1 g = 4 kcal

Onmiddellijk beschikbare brandstof

Home

Vetten

Als bron van energie leveren vetten essentiële vetzuren zoals omega 3 en 6. Ze bevatten ook verzadigde vetzuren en transvetzuren en cholesterol. Varieer de bronnen!

1 g = 9 kcal

De reserve brandstof

Home

Voedingsvezels

Dit zijn onverteerde koolhydraten. Hun belangrijkste rol is het reguleren van de darmtransit.

1 g = 2 kcal

Home

Alcohol

Alcohol is geen essentiële voedingsstof. Het is niet nodig het te consumeren. Voor volwassenen zonder pathologie of risicosituaties in verband met alcohol is het raadzaam de alcoholconsumptie te beperken tot : - Maximaal 1 glas voor vrouwen - Maximaal 2 glazen voor mannen. En meerdere dagen per week zonder alcohol.

1 g = 7 kcal

Home

Vitamines

Essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben uit ons voedsel. Vitamines zijn beschermende stoffen die het lichaam helpen groeien en goed te functioneren.

Home

Essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben uit onze voeding. Mineralen zijn betrokken bij celopbouw- en vervangingsprocessen.

Mineralen