Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

FLOW

HOW TO GUIDE FOR ENTREPRENEURS

The AuthenticLabel - APRIL 2023

HET E-MAGAZINE VOOR ZZP'ERS DIE WILLEN GROEIEN

1

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

VOOR AUTHENTIEKE ZZP'ERS

INHOUDSOPGAVE

Introductie

01

Het belang van persoonlijke ontwikkeling als zzp’er & mijn verhaal

02

Mijn top 3 zelfhulpboeken

03

MIjn top 3 gratis meditaties

04

(Mini) trauma’s, kindpijnen en familiepatronen met gratis visualisatie

05

5x5 affirmaties

06

Nu jij!

07

"een stabiele, succesvolle onderneming begint bij een stabiele zzp'er"

de fundering hebben gelegd voor de persoon die ik vandaag de dag ben: vol zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde. Iets wat ik hiervoor nooit gehad heb. Door de persoonlijke ontwikkeling leerde ik mezelf echt kennen. Dit zorgde voor grote shifts in mijn onderneming. Daarover later meer!Ik deel mijn top 3 boeken waar ik tot op de dag van vandaag profijt van heb. Daarbij deel ik ook direct mijn favoriete meditaties. Daarvoor gaan we ook direct een stukje de diepte in door een klein beetje theorie. Om juist te kunnen groeien in je persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk dat je je bewust bent van wáárom je soms op een bepaalde manier reageert in situaties. Daar zit namelijk meer achter dan je denkt.

Schouwenaar

Annemarieke

"Stabiliteit en succes begint bij jezelf"

Wat goed dat je dit interactieve E-Magazine hebt gedownload voor de authentieke zzp’er. Ik ben nu al waanzinnig trots op je! Dit zijn de eerste stappen naar stabiliteit, authenticiteit en flow in je privéleven én je business.In dit mini E-Magazine deel ik de eerste stappen die ik gezet heb richting persoonlijke ontwikkeling en die bij mij

Welkom!

HOW TO: Persoonlijke ontwikkeling voor authentieke zzp'ers

Daarom zal ik je een stukje theorie met je delen over trauma’s, familiepatronen en kindpijnen. Daarbij krijg je van mij een speciaal voor jou opgenomen visualisatie die je kunt gebruiken om bepaalde trauma’s en blokkades te helen.Tot slot deel ik 5x5 affirmaties met je die mij heel erg geholpen hebben om grote veranderingen in gang te zetten. Voor elk van de volgende onderwerpen geef ik je vijf affirmaties die huge shifts in gang kunnen zetten. - Zelfliefde- Zelfvertrouwen- Eigenwaarde- Liefde- Ondernemerschap Wat alles precies inhoudt en waarom het belangrijk is lees je verderop in het E-Magazine.

Ben jij klaar om te beginnen? Let's get started!

SUCCES KOMT NIET VANZELF

You got to be dedicated and willing to change.

DO YOU BELIEVE IN MAGIC?

Ondernemerschap is nou eenmaal een van de meest persoonlijke processen die je ooit zult door lopen. Jij bent namelijk je onderneming en andersom net zo. Alles wat je privé ervaart zal effect hebben op je business en alles wat er in je business gebeurt heeft effect op jouw privéleven. Toen ik begon met ondernemen vloog ik alle kanten op. Ik had zoveel ideeën, wilde direct al meedraaien met de grote lady bosses en werkte bijna letterlijk dag en nacht. Tegelijkertijd was ik stik onzeker en had ik geen eigenwaarde. Dit vertaalde zich door naar een veel te laag uurtarief. Ik begon met een bedrag van €25,- excl. 21% btw. Daarnaast had ik geen enkele grenzen en wist ik niet precies wat ik wilde. Mijn klanten konden alles bij

1

Het belang van persoonlijke ontwikkeling als zzp'er & mijn verhaal

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk om veel tijd en aandacht te investeren in je eigen persoonlijke ontwikkeling.

"Jij bent je business en andersom"

mij maken, want aangeven dat ik iets niet kon doen of dat iets niet binnen de opdracht viel durfde ik toch niet.Toen ik na een kleine 5 maanden mezelf richting een burn-out werkte wist ik dat ik aan de bak moest. Ik had me nog nooit zo moe, futloos en depressief gevoeld. Het was een hele grote alarmbel die zei: ANNE, WAKE UP! YOU GOT TO DO SOMETHING! Ik moest starten met mijn eigen ontwikkeling. Hoe erg mijn hoofd ook tegenstribbelde, ik móést en zou op de bank gaan zitten voor een verplichte meditatie. Waar ik eerst geen tijd besteedde aan mezelf, maakte ik nu dagelijks een uur voor mezelf vrij en nam ik vaker pauzes tussen het werk door. Elke ochtend mediteerde ik verplicht minstens 15 minuten, schreef ik affirmaties en wandelde ik vaak. Ook las ik vaker een boek die mij hielp in mijn ontwikkelingen. Ik leerde prioriteiten te stellen en zette mezelf absolute op #1. Dit waren de juiste stappen.

1

"ANNE, WAKE UP! YOU GOT TO DO SOMETHING"

Ik wist mezelf vanuit een diep dal omhoog te werken en maakte grote shifts door. Daar ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Waar ik eerst super onzeker was en over mezelf heen liet lopen, was ik ineens vol zelfvertrouwen. Het woord zelfliefde had ik nooit begrepen, totdat ik door meditatie en affirmaties begon te veranderen en échte liefde voor mezelf begon te voelen. Wat was dit?! I loved it! En er was meer. Ik wist ineens wat ik wilde in het leven. Ook wist ik waar mijn grenzen lagen, met wie ik wel en niet wilde werken en tot waar mensen mochten gaan.Het kennen van je grenzen is misschien wel een van de meest cruciale punten in zowel je privé- als in businessleven.

Je wilt jezelf namelijk kunnen beschermen in periodes dat dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je te veel van jezelf vraagt en je eigenlijk rust moet nemen. Er is geen baas die ziet dat het niet helemaal goed gaat met jou en hij je minder werk moet geven. JIJ moet dit zelf bepalen. Jij moet schakelen als het te veel wordt. Als ondernemer heb je veel ballen hoog te houden en daarbij moet je je balans zien te bewaren in je werk en communicatie. Om dit goed te kunnen doen is een stabiele basis belangrijk en de enige die die stabiele basis kan creëren ben jijzelf. De eerste stappen daarnaar toe ga ik je in dit interactieve E-Magazine leren.

"Ik begon met €25,- excl. btw als uurtarief. Ik zag geen waarde in mezelf."

"Er is geen baas die ziet dat het niet helemaal goed gaat met jou en hij je minder werk moet geven. JIJ moet dit zelf bepalen. Jij moet schakelen als het te veel wordt."

"Stay connected"

Lang leve de zelfhulpboeken! Ik vind het zo fijn dat tegenwoordig alles te vinden is in boeken. Ik heb dankzij deze boeken zo vreselijk veel geleerd. Je hebt haast geen psycholoog of coach meer nodig. Alle informatie is terug te vinden in de boeken. Lees het door, be dedicated to it en ga er mee aan de slag. Dan zal je grote veranderingen gaan meemaken.

Mijn top 3 zelfhulpboeken

Where magic is found.

2

De kracht van het NU - Eckhart Tolle

Dit boek gaat de diepte in over het ego. Het is dat stemmetje in je hoofd die jou vertelt dat je niet goed genoeg bent, dat je harder moet werken om erbij te horen en ook de enige die ziet dat je rimpels begint te krijgen (in die fase zit ik nu ;)). Tolle legt tot in detail uit hoe het ego precies werkt en waarom dit stemmetje eigenlijk helemaal geen onderdeel is van jou als mens. Het draait namelijk om jouw kern, daarin heeft je ego geen enkele power. Dit is voor mij een soort bijbel; een boek die je gelezen moét hebben. Hij heeft mega mooie eyeopeners.

Vier vragen die je leven veranderen- Byron Katie

Naast het mooie boek van Eckhart Tolle is ook dit boek een gigantische eyeopener. Byron Katie ontwikkelde “The Work” bestaande uit vier vragen die letterlijke elke angst, elke negatieve gedachte en elke blokkade kunnen ontkrachten. Dit boek mag eigenlijk niet missen in jouw zelfhulpboeken lijstje. Dit is mede omdat vrijwel iedereen kampt met vele negatieve gedachtes die je gedurende je (ondernemers) leven belemmeren. Deze kan je dus heel makkelijk oplossen als je je bewust bent hoe je dit kunt verhelpen.

02

01

The Secret - Rhonda Byrne

Tot slot is The Secret het laatste boek dat mijn leven compleet heeft veranderd. Dit boek was het tweede zelfhulpboek dat ik ooit gelezen heb en ik weet nog dat ik lichtelijk overrompeld was door wat ik las. Was er zoiets als de wet van aantrekkingskracht? Ik begon het toe te passen en was in shock door wat ik ontdekte. Waanzinnig! Sindsdien geloof ik heilig in de Wet van Aantrekking en gebruik ik het voor alles. Ook binnen mijn bedrijf. Het maakt je heel erg bewust van wat gedachtes doen en in hoeverre je eigenlijk power hebt over je eigen leven en de gebeurtenissen daarin. Echt een aanrader!

03

namelijk rust. Je sluit je even af van alle prikkels. Om het belang hiervan te begrijpen geef ik je een klein stukje theorie.Het brein is een wonderlijk iets. Het is ontstaan in de oertijd en heeft zich sinds steeds verder ontwikkelt. Het groeide mee met de ontwikkelingen van de mens. Een brein is kneedbaar; je kunt het naar eigen wens ontwikkelen en aanpassen. Maar er is een andere kant aan het verhaal. De laatste 30 jaar zijn er qua technologie in hoge snelheid zo ontzettend veel ontwikkelingen geweest, dat het brein zich daar nog niet aan heeft kunnen aanpassen. Het evolueert een stuk trager dan dat wij als maatschappij doen. Het brein ontvangt dus zo veel prikkels door het beschikbaar zijn van de social media, het internet, mobiele telefoons en ga zo maar door, dat het eigenlijk nooit meer de rust en ruimte vindt om echt te ontprikkelen. Het brein staat altijd aan en leeft vrijwel standaard in overprikkeling.

Als iedereen het zou doen zou heel veel ellende momenteel niet in de wereld aanwezig zijn. Het klinkt als iets heel groots, moeilijks en spiritueels, maar eigenlijk is het totaal omgekeerd. Je geeft het brein wat het nodig heeft,

Mijn top 3 meditaties

Meditatie is iets wonderlijks.

Bizar feitje

de hoeveelheid prikkels die ons brein nu op één dag verwerkt, verwerkte het 100 à 200 jaar geleden in een jaar!

3

Wauw, oké shocking! Het is dus niet gek dat we tegenwoordig zo vreselijk veel stress, onrust, angst en emoties ervaren. Ons stress systeem is eigenlijk altijd geactiveerd doordat het brein niet meer de ruimte krijgt om te ontprikkelen. Het brein kan wat onze maatschappij van ons vraagt het nauwelijks bijbenen. Daarom raken vele mensen in een depressie of een burn-out. Nog nooit eerder zijn er zoveel jongvolwassenen gediagnostiseerd met een depressie of burn-out. Nog een feit: 1 op de 4 jongeren denkt tegenwoordig weleens aan zelfdoding door de hoge eisen die gesteld worden als maatschappij. Het is veel en het is ernstig.

Daarom krijgt een onderwerp als meditatie steeds meer aandacht en wordt het voor mensen ook steeds belangrijker. Mediteren, a.k.a. het doen van een ademhalingsoefening is een manier om het brein te resetten. Om het de rust en ruimte te geven die het zo hard nodig heeft. Charlotte Labee noemt dit ook wel “lummeltijd”: een moment waarin je alle prikkels uitschakelt.

"1 op de 4 jongeren denkt wel eens aan zelfdoding"

Ons brein kan onze maatschappij nauwelijks bijbenen

3

Door dit te doen krijgt niet alleen je brein ruimte. Het verlaagt ook je stresshormonen en het zorgt voor een toename in je gelukshormoon serotonine. Door te focussen op je ademhaling laat je je onbewuste brein tot rust komen. Je gedachtes worden minder en je zakt terug in je lichaam: daar waar de cruciale verbinding met je intuïtie, creativiteit en liefde te vinden is. Het creëert dus rust, balans en een sterke verbinding met jezelf. Door dagelijks circa 10 minuten te mediteren ervaar je meer rust, meer creativiteit, minder stress en minder angsten. Je kunt als het ware makkelijker meedeinen met wat er op je pad komt.

Meditatie versterkt de verbinding met je intuïtie.

Toen mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling begon maakte ik ook voor het eerst kennis met meditaties. Ik woonde toentertijd in Rome en had maar liefst 5 huisgenoten. Na een paar maanden werd ik langzaam gek door alle herrie. In het huis was nooit eens rust. Er was altijd herrie en beweging, iets wat ik als hoogsensitief persoon echt heel erg a-relaxed vind. De enige uitweg die ik nog zag was mediteren. Ik zag er vreselijk tegenop, want mediteren was echt zoiets wat ik forever uit zou stellen. Maar aangezien er geen andere uitweg meer was ging ik op mijn bedrand zitten, sloot ik mijn ogen en probeerde ik iets te doen wat leek op mediteren. De gratis meditaties van

3

Sanny Zoekt Geluk hebben mij daar heel erg bij geholpen en het mooiste van alles: dit bleek de kern te zijn van het vinden en herstellen van de connectie met mijzelf. Het heeft mij heel veel gebracht. Nu mediteer ik dagelijks en ben ik in staat om mijn eigen helingen te doen ZONDER hulp van een psycholoog. Ik kan het je dus echt aanraden! Hoe eng het in het begin ook lijkt. Het grappige is: de angst die je voelt is ook je ego, hè? Het is je ego die zegt dat het niet nodig is, dat het eng is en je er daarom vooral van weg moet lopen, maar niks is minder waar. Breek er doorheen. Wees sterker en zet door! Het gaat je heel veel moois geven.

Mijn top 3 meditaties

Vind rust en balans binnenin jezelf

Voel je direct gelukkig door deze meditatie – Sanny Zoekt Geluk

Meditatie om te connecten met je met je innerlijke kracht. Jij bent groot! – Sanny Zoekt Geluk

02

01

Start je dag super met deze ochtend meditatie – Sanny Zoekt Geluk

03

3

Omdat ik in het begin van mijn meditatie tijdperk (2017) nog geen geld wilde investeren in dure apps luisterde ik vooral naar de meditaties van Sanny. Later, toen ik veel serieuzer mediteerde en het echt dagelijks deed besloot ik te investeren in de app “meditation moments” van Michael Pilarczyk. Die gebruik ik nu al 3 jaar vrijwel dagelijks en daar ben ik tot op heden ontzettend blij mee. Echt de investering waard!

Trauma's, kindpijnen en familiepatronen

April 2023

Trauma’s:

4

(Mini) trauma’s, kindpijnen en familiepatronen met gratis visualisatie

Oké, het is nu toch tijd voor een stukje bewustwording. Ik hoop je namelijk bewust te kunnen maken van wat er zich binnen in jou allemaal afspeelt en wat het precies is waardoor je je soms zo onzeker, angstig, minderwaardig, wantrouwend en ga zo maar door kunt voelt. Hetgeen dat je ervaart is vaak iets wat niet meer van nu is. Het is iets wat in jouw verleden óf, en daar komt ie, in jouw familie verleden gebeurd is en eigenlijk een wondje heeft achtergelaten binnen in jouw lichaam. Het is niet meer van het nu, maar zodra het aangeraakt wordt doet het weer pijn. En die pijn, dat is precies waar je naar mag kijken.

We weten allemaal wat emoties en gevoelens zijn. Voorbeelden zijn angst, woede, verdriet, eenzaamheid, een gevoel van onmacht, een gevoel van onveiligheid en ga zo maar door. Het zijn reacties die ontstaan zodra er iets gebeurt wat jij niet prettig vindt. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin die aangeeft geen vrienden meer te willen zijn of een potentiële klant die kiest voor een van jouw concurrenten. Bij de meeste van ons steekt dat, doet het zeer en roept het een emotie bij ons op die wij niet prettig vinden. Dit zijn (mini) trauma’s van eerdere ervaringen die worden getriggerd zodra we iets soortgelijks meemaken.We hebben meer trauma’s dan we denken. We denken namelijk dat we alleen een trauma kunnen krijgen als we iets heel erg heftigs meemaken, maar niks is minder waar. Er zit ook een trauma achter perfectionisme, faalangst, onzekerheid, mensen pleasen, geen grenzen stellen, aanhankelijkheid, afhankelijkheid en zelfs oordelen over een ander.

Bizar hè? Moet je dus nagaan hoeveel trauma’s een ieder van ons wel niet met zich meedraagt. Vrijwel 90% van de gehele wereldbevolking oordeelt over een ander! Dat betekent dus dat minstens zoveel mensen ergens over getraumatiseerd zijn.Achter al deze kleine trauma’s zit over het algemeen angst: angst om het niet goed te doen. Iets wat al eeuwenlang verwerkt zit in ons brein en daarmee dus ook al eeuwen overgaat van generatie op generatie: een familie trauma dus. Ook wel een familiepatroon genoemd. Het fijne daarvan is: JIJ KUNT DIT DOORBREKEN! Een trauma is een stukje energie in je lichaam met een zeer lage frequentie. Het heeft zich gevormd als een herinnering en zit meestal opgeslagen in jouw hartenbrein. “Mijn hartenbrein?” Yes! Het hart bevat maar liefst 30.000 neuronen (oftewel hersencellen) en is daarmee een brein! De meeste ervaringen, herinneringen, gevoelens en emoties komen daar vandaan en staan in een directe verbinding met de hersenen.

4

Zodra er iets gebeurt nemen je zintuigen dat waar en zorgen direct voor een signaal naar je hartenbrein. Die vervolgens in no time een emotie oproept en zorgt dat jij ernaar gaat handelen. Voel je je bijvoorbeeld onzeker in grote groepen? Dan zal het gevoel van onzekerheid allereerst ontstaan zodra je zintuigen waarnemen dat je je bevindt in een groep van meerdere mensen en vervolgens zal je ernaar gaan handelen. Je gaat jezelf bijvoorbeeld klein maken of je wordt stiller en trekt jezelf terug.Bij een groter trauma gebeurt iets soortgelijks, maar toch net even anders. Waar je bij de kleinere trauma’s een bepaalt gedrag gaat uitoefenen, zijn er bij grote trauma’s duidelijke emotionele reacties zichtbaar. Wanneer een situatie, vergelijkbaar met de situatie waarin je trauma ontstond zich voordoet dan doet dit heel veel met je lichaam. Je voelt in een rotgang je lichaam samenkrimpen, je wordt misselijk en er komt een flinke

lading aan emoties los. Misschien krijg je een paniek aanval, ga je hyperventileren, word je boos, ga je huilen of raak je ineens ontzettend gefrustreerd. Deze heftige reacties geven weer dat er in jou iets aangeraakt is wat deze grote pijn veroorzaakt.

4

Een trauma kan dus als iets onschuldigs beginnen. In mijn geval was het een boze opmerking van een moeder. Ik speelde samen met haar dochtertje in de zandbak en maakte het zandkasteeltje van haar dochtertje stuk. Ze dacht dat ik ouder was en vond daarom dat ik ander gedrag had moeten vertonen naar haar dochtertje. Haar boze reactie kon ik als klein meisje niet relativeren. Daarmee werd haar reactie in combinatie met mijn gevoel van onveiligheid, angst, van ‘niet goed genoeg zijn’ als energetische blauwe plek geplaatst in mijn lichaam. Ik hoor je denken: wat heeft dit met jouw lengte te maken? Dat zit hem in het gevoel van “niet goed zijn zoals je bent” en “jezelf moeten aanpassen aan de verwachtingen van de omgeving”. Ik kon jarenlang alles aan mezelf aanpassen op één ding na: mijn lengte. Dit werd een grote trigger met onderliggend trauma. Zodra iemand de term “lang zijn”, “lengte” of “onvrouwelijk” noemt, wordt deze blauwe plek geactiveerd en krijg ik weer dat nare gevoel van vroeger.

Om hier een duidelijk voorbeeld van te noemen, noem ik een trauma uit mijn eigen verleden. Als vrouw ben ik flink lang. Ik ben 1.89m en daar heb ik eigenlijk al zolang ik mij dat kan herinneren moeite mee. Dit trauma is ontstaan toen ik 2 jaar was (en echt kindpijn dus). Ondanks dat dit intussen 24 jaar geleden is word ik nog altijd emotioneel geraakt zodra iemand begint over mijn lengte. Gelukkig niet meer zo erg als vroeger, want toen kon ik mij dagenlang rot voelen door een (vaak goedbedoelde) opmerking, maar ondanks een EMDR-sessie, vele helingsessies is het nog altijd niet helemaal weg. De trigger zit blijkbaar ontzettend diep.

Kindpijnen & familiepatronen

4

Zoals je in dit voorbeeld heel mooi kon zien heb ik tot op de dag van vandaag last van een kindpijn uit het verleden. Vele van onze angsten komen voort uit de eerste 7 à 8 jaren van ons leven. In deze periode zijn we als mensen het meest kwetsbaar. We kunnen onszelf niet beschermen en ons brein weet in principe nog helemaal niks. We zijn dus heel erg afhankelijk van de bescherming van onze ouders/verzorgers. Daarnaast zuigen onze hersenen als een spons alle informatie op die ze kunnen krijgen. We nemen over wat we onze ouders/verzorgers zien doen en nemen hun overtuigingen en waarheden aan als onze waarheid.Hier komt meer bij kijken dan je denkt. Nu je weet dat jij als baby de waarheden en overtuigingen van je ouders en verzorgers overnam, betekent dit dus óók

dat jij hun angsten, onzekerheden en soms zelfs delen van hun trauma’s overnam. Bedoel je nou dat sommige van mijn angsten, onzekerheden en overtuigingen NIET van mij zijn? Yes, dat klopt. Het grootste gedeelte komt voort uit familiepatronen. Dat betekent: doorgegeven van generatie op generatie.We gaan nog een stapje verder. Onzekerheden, angsten en overtuigingen kunnen van veel verder terugkomen dan van jouw ouders en verzorgers. De herinneringen aan deze negatieve ervaringen gaan mee in het DNA en kunnen van 7 tot 9 generaties terug zijn doorgegeven aan jou. Stel dat jouw overgroot oma een trauma heeft opgelopen toen ze midden in de nacht over straat liep op weg naar huis. Als ze dat trauma toentertijd niet goed geheeld heeft door de emoties er niet te laten zijn, dan zit dat nu dus nog in het DNA en kan dat ervoor zorgen dat jij het nu niet prettig vindt om buiten te zijn als het donker is. Je denkt dat het van jou is, maar niks is minder waar.

De meeste trauma’s die wij als mensen met ons meedragen waren in de basis al in ons DNA aanwezig als familiepatroon. Na een ervaring in ons huidige leven werd dat stukje DNA getriggerd. Je werd je bewust van het feit dat dit je pijn deed en sindsdien heb je het gevoel dat dit jouw trauma is, maar in de kern ligt de oorzaak dus niet bij jou, maar ligt het dieper dan dat. Het gaat generaties terug. Dit is dan ook de reden waarom heling vanuit jezelf niet altijd effect heeft. Als iets een familiepatroon is, maar je heelt het alleen op basis van jezelf, dan haal je simpeweg een schil van de ui af. Soms heb je dus meerdere stappen te zetten voordat je erachter komt wat nou precies de oorzaak is van jouw trigger. Mijn lengte is ook hier weer een voorbeeld. Ik heb meerdere therapiesessies gehad,

4

ik heb mijn eigen helingsmethode toegepast die normaal in no time werkt en ik heb honderden affirmaties proberen te schrijven. Toch heeft tot dusverre niks de kern te pakken gehad, want de trigger blijft terugkomen. Mijn gevoel zegt dan ook dat het in een familiepatroon zit, maar waar precies? Daar ben ik nog niet achter. Waar ik wel zeker van ben is dat het een kwestie van tijd is voordat ik zal begrijpen wat precies de kern is. Zodra ik die te pakken heb zal het probleem in no-time verholpen zijn.Het trauma doorzien is stap 1. Dat betekent weten wat het is en erkennen dat het er is. Het vervolgens de aandacht en liefde geven die het nodig heeft is stap 2.

Gratis visualisatie

Tegenwoordig heel ik mijn trauma's, kindpijnen en familiepatronen aan de hand van mijn eigen ontwikkelde methode. Je hebt geen psycholoog of coach nodig. JIJ KUNT DIT ZELF! Ik heb een van mijn visualisaties voor je opgenomen. Die kan je gratis beluisteren door op het play knopje te klikken. Ik begeleid je door het proces van loslaten heen en je zult zien: als je inderdaad de juiste kern te pakken hebt dan zal je vrijwel direct geen last meer hebben van de trigger. Ook kun je de visualisaties voor kindpijnen en familiepatronen luisteren. Deze kan je als pakket voor €17,- excl. btw aanschaffen via mijn website.

5x5 affirmaties

Maak huge shifts door je brein nieuwe waarheden aan te leren.

You've got the power to do much more than you think. You don't need anybody. You can do this all. by yourself.

April 2023

Naast meditatie en heling door visualisaties is er nog een hele sterke tool die veel shifts in gang zet: affirmaties schrijven. Een affirmatie is eigenlijk een zinnetje die je jezelf als nieuwe waarheid wilt aanleren. Deze zinnetjes zijn kort, sterk en krachtig. Ze vervangen vaak een oude overtuiging die jou op dit moment niet dient. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld:

voorbeeld:

Opdracht: Ga eens voor jezelf na waar momenteel jouw overtuigingen zitten omtrent jezelf als persoon, liefde en ondernemerschap. Als jij bijvoorbeeld aan jezelf denkt, ben je dan positief of hoor je voornamelijk negatieve overtuigingen? Schrijf de negatieve overtuigingen allemaal op.

5x5 affirmaties

Speciaal voor jou!

Oud: Ik ben niet goed genoeg. Nieuw: Ik ben goed zoals ik ben

Jij kan dit veranderen

Voorbeelden positieve gedachtes:

 • Ik ben een fijn en leuk mens.
 • Ik zie er goed uit en mag er zijn.
 • Ik ben super goed in wat ik doe.
 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen.
 • Ik ben zelfverzekerd en trots op mezelf.

Voorbeelden negatieve gedachtes:

 • Ik ben niet slim genoeg om ondernemer te zijn.
 • Ik ben niet goed genoeg.
 • Ik heb geen waarde te bieden.
 • Van mezelf houden is egoïstisch.
 • Ik ben een angsthaas.

Ik zal mijn top 5x5 affirmaties met je delen. Wie weet mogen ze je inspireren voor jouw lijstje.

Je doet dit voor jezelf, dus schrijf alles op. Een gedachte als: “ik kan niet opschrijven dat ik knap ben, want dat is egoïstisch” is ook weer precies zo’n gedachte die je mag shiften. Het is een aangeleerde overtuiging/verwachting en die dient je niet meer. Jij mag tegen jezelf zeggen dat je mega knap bent en aantrekkelijk bent. DAT VERDIEN JE! Oké? ;) Zodra je alle negatieve gedachtes overzichtelijk op papier hebt staan maak je er een kolom naast. Je gaat nu alle negatieve gedachtes ombuigen naar een positieve overtuiging.

Zelfliefde

 1. Ik hou van mezelf.
 2. Ik ben een mega mooi en fijn mens
 3. Ik ben het waard om liefde te ontvangen, zowel van mezelf als van mensen om mij heen.
 4. Ik ben trots op mezelf.
 5. Ik heb dankbaar voor wie ik ben.

5

Zelfvertrouwen

 1. Ik heb alle kennis die ik nodig heb.
 2. Ik ben goed in wat ik doe.
 3. Ik geloof in mezelf, ongeacht of anderen in mij geloven.
 4. Ik sta achter mijn eigen waarheid.
 5. Ik ben goed in wat ik doe.

Ondernemerschap

 1. Ik ben een succesvolle ondernemer.
 2. Mensen zitten op mijn verhaal te wachten.
 3. Ik ontvang klanten in overvloed.
 4. Ik ervaar financiële vrijheid.
 5. Ondernemen is balans, vrijheid en stabiliteit.

Op het internet kan je nog veel meer mooie en inspirerende affirmaties vinden. Kijk welke affirmaties goed voor jou voelen. Maak een lijstje en herhaal ze dagelijks voor jezelf. Ben Tiggelaar geeft aan dat je een nieuwe gewoonte 66 keer moet herhalen om het een gewoonte te maken voor je brein. Elke dag herhalen heeft dus het snelste effect.

Eigenwaarde

 1. Ik omring mij met mensen die het beste in mij naar boven halen.
 2. Ik laat alle negatieve gedachten en gevoelens over mijzelf los.
 3. Ik groei en ontwikkel mij altijd, ook al gaat iets niet helemaal goed.
 4. Mijn emoties en gevoelens mogen er zijn.
 5. Ik ben het waard om rust en tijd voor mezelf in te plannen.

5

Liefde

 1. Ik ben omringd door liefde.
 2. Ik verdien liefde, warmte en genegenheid.
 3. Ik trek alleen gezonde relaties aan.
 4. Ik ben liefde.
 5. Ik ben het waard om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen.

Eigenwaarde

Jij bent sterk, jij bent krachtig, jij bent in staat om de mooiste dingen te bereiken. Hoe je dat doet? Door simpelweg te gaan geloven dat JIJ dit kan!

HOW TO GUIDE FOR ENTREPRENEURS

APRIL 2023

In dit interactieve E-Magazine “HOW TO: persoonlijke ontwikkeling voor authentieke zzp’ers” heb je kunnen lezen hoe je het beste kunt starten met je eigen persoonlijke ontwikkeling en waarom dit zo belangrijk is voor jou als zzp’er.Nu je weet hoe ik het opgepakt heb en mega shifts in gang heb kunnen zetten, is het nu aan jou om hetzelfde te doen. Ga direct vandaag nog aan de slag. Begin met mediteren, ga affirmaties schrijven, be dedicated en gun jezelf het mooiste proces dat je ooit zult meemaken. Succes! Liefs, Annemarieke The AuthenticLabel

NU JIJ