Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

COMENÇA

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Fer les tasques per prepararla teva campanya

Següent

Unitat 3.3 Fer les tasques per preparar la teva campanya

AliatsSi pots crear una xarxa entre els teus aliats, particularment procedents de diferents grups, podràs veure tot el suport cap a la teva campanya i també pot ajudar a crear pressió al teu objectiu. Pensa en tots els aliats potencials. Poden ser gent d'altres organitzacions, grups locals, unions mercantils, escoles, grups comunitaris, empreses locals o famosos. Els teus aliats poden donar suport a la teva campanya per diferents raons. Abans no intentis acostar-t'hi, penas bé perquè voldrien formar part de la teva causa i procedeix des d'aquest angle. InvestigacióQuins són els factors i figures que donen suport al teu argument? Tens estudis de gent que potser s'ha vist afectada per això que vols canviar? Els casos d'estudi son particularment importants si estàs intentant trobar suport als mitjans. Tens tota la informació que necessites o potser et fa falta una investigació més exhaustiva? Hi ha factors que puguin usar-se en contra teva? Com els gestionaràs? Havent fet una recerca sobre el teu objectiu, quines qüestions creus que et farà? Podràs respondre-li a totes? REcorda que el teu objectiu pensa en el problema des dels seus interessos i no des dels teus, d'aquesta manera potser demana informació que tu no has considerat rellevant. D'on treuràs aquesta informació?ObstaclesQuè anirà en contra teva? Pot ser una causa que impliqui controvèrsia o que potser no és gaire popular, poden ser enemics poderosos o senzillament desinterès social o una mala visió dels mitjans. Com ho faràs per tractar amb aquests possibles obstacles?

Següent

Tàctiques: què faràs? Les tàctiques són accions que tu prens per la teva campanya. Poden ser cartes, reunions, reportatges sobre la teva evidència, tècniques multimèdia, recull de signatures o xerrades amb altres grups. Generalment el primer pas en una campanya local és escriure a la persona responsable, explicant-li el problema i la solució que proposes, demanant-li després una resposta. Depenent de la resposta que rebis, decidiràs què fer al proper pas. Per exemple, si el teu objectiu diu que no hi ha prou evidència, potser cal preparar una recerca o recol·lectar firmes. Això mostrarà que la gent dona suport a la teva campanya. Pots fer un comunicat de premsa dels resultats als mitjans locals. Seguint aquesta línia, potser pots organitzar protestes o alguna altra activitat, com una marxa, una vigilia o una demostració. Això pot mostrar que el públic et dona suport i, de fet, oferir-te imatges molt bones per publicar als mitjans. Tot i així, existeix el risc que poca gent s'apunti al carro i que tinguis la impressió que no li importa a massa gent. Tractar amb els mitjans localsTroba informació sobre ellsMira en el teu diari local i busca els noms dels periodistes que escriuen sobre les qüestions que tracta la teva campanya. Moltes revistes publiquen el contacte dels periodistes que hi treballen, o fins i tot pots trucar directament i preguntar-ho. Escolta la radio local per trobar els programes que millor s'adapten a la teva campanya i truca'ls per saber-ne el nom del productor. Alguns periodistes també usen Twitter; de la mateixa manera que pots enviar un correu, també pots escriure un missatge a través de Twitter sobre la teva proposta. Els periodistes locals que usen Twitter normalment segueixen campanyes locals que pensen que són interessants, i per tant pot ser una molt bona cosa tenir-los al dia de la teva.

Pensa en què volenAls periodistes els agraden històries que:• Son actuals - estan passant ara o estan vinculades a alguna cosa que sí que està passant ara. • Involucren controvèrsia o conflicte.• Tenen interès humà.Els periodistes locals buscaran històries locals - pot ser una història local o una resposta local a un problema naciona. És més probable que aconsegueixis suport als medis si pots aconseguir un bon ham - organitza una reunió, una vigilia, una campanya, publica una queixa, presenta una petició, convida alguna celebritat local o organitza una acció directa. Comunicats de premsaPer assegurar-te que la teva història és bona, el comunicat de premsa ha de ser curt i precís, per tal d'atreure l'atenció dels lectors. A més a més, recorda• Posa data a tots els teus comunicats de premsa, perquè així la gent sap ben bé de quan és la història.• Comença amb un títol clar i curt. • Assegura't que el primer paràgraf conté un resum de tots els fets principals que mouen la campanya - qui, on, què, quan i per què? • Subratlla els fets principals de la teva història i usa cometes per les opinions. • Inclou el teu contacte de manera que els periodistes puguin trobar-te i seguir la història.El Centre de Recursos de Dones va redactar una guia per organitzacions de dones per l'ús dels medis. La pots trobar a:www.wrc.org.uk/resources/tools_to_engage_and_influence/using_the_media/social_media/default.aspx

Següent

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Has completat amb èxit la Unitat 3.3!