Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

COMENÇAR

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Qui és responsable del problema que vols resoldre?

Següent

Unitat 3.2: Qui és responsable del problema que vols resoldre?

Qui és l'objectiu de la teva campanya?Per poder canviar quelcom, primer has de saber qui pren les decisions que cal canviar. Algunes decisions passen per diferents estadis. Per exemple, si vols influenciar un consell polític, la decisió oficial segurament l'ha fet tot el consell, però normalment seguint el consell o recomanació d'un comitè responsable o d'un membre superior. Aquest comitè segurament té suport de la gent responsable de la política. Tindràs més oportunitats d'èxit si aconsegueixes que tota aquesta gent et dongui suport.La teva campanya pot tenir diversos objectius - la persona que pren la decisió, la gent que l'influencia , i gent important que pugui ajudar-te a la campanya. Busca el nom del consell local a la teva àrea (o consells més grans que involucrin districtes o el país sencer). Revisa també dins la seva pàgina web per trobar qui és el responsable de la decisió que vols canviar. Algunes webs són més fàcils d'interpretar que d'altres. Si no trobes la informació que busques a la web, potser la trobes més ràpidament mitjançant una trucada. A part de l'adreça del consell, la pàgina web normalment també et dona els detalls de contacte dels invidius que en formen part.

Següent

Què busca o vol l'objectiu de la teva campanya?Per poder convèncer el teu objectiu, a vegades és útil entendre què busca prenent les decisions que pren. Tindràs més possibilitats d'èxit si li pots mostrar que la teva campanya, encara que canviï la decisió focial, aconsegueix igualment respectar les seves prioritats, en comptes de senzillament fer-li veure que per tu també són importants. Dins del conjunt de prioritats, n'hi haurà d'oficials, com les àrees on actua el consell o les persones involucrades, i també hi trobarem prioritats menys substancials, com guanyar vots, tenir una bona representació als medis, estalviar-se crítiques o aparentar estar associat o vinculat a una causa popular.Si ets capaç de crear pressió pública a la teva localitat, mitjançant una campanya popular o històries a les xarxes, aleshores el teu objectiu fàcilment t'escoltarà. Qualsevol cos públic estarà preocupat pel seu pressupost i per evitar reptes legals. Busca sobre el teu objectiuPots buscar dins la pàgina web del consell i també trobar informació sobre els consells locals i les seves actuacions als diaris o notícies locals. El grup polític que representa el consell objectiu segurament també tindrà una pàgina web on surti la informació principal sobre tot això. Pots utilitzar un cercador i buscar alhora el nom de la localitat i el consell objectiu, d'aquesta manera trobaràs més aviat la informació que necessites. El teu objectiu potser també té una pàgina a Facebook o a Twitter. Pot ser una bona manera de trobar el perquè de les seves decisions.El Centre de Recursos de Dones ha redactat una guia per a les organitzacions de dones que utilitzin Facebook o Twitter, entre d'altres xarxes socials. Pots trobar-ho a:www.wrc.org.uk/includes/documents/cm_docs/2010/u/useful_links_for_lobbying_using_social_media.pdf

Següent

Quins són els millors arguments per convèncer el teu objectiu? El que convencerà al teu objectiu potser no és la raó que et fa fer la campanya. Per exemple, tu potser vols mantenir els serveis oberts, perquè la gent ho necessita i esta bé. Tot i així, el teu objectiu potser canviarà d'opinió si pensa que hi perdrà diners o perquè hi ha una gran massa de públic opositor i això fa perillar els vots a favor del consell. Qui escolta al teu objectiu?És probable que siguis més efectiu si l'objectiu se sent pressionat per altres membres del consell. Pensa qui escolta al teu objectiu i com arribar-hi. Intenta portar tota aquesta gent influent al teu terreny. El teu conseller local pot ajudar-te a trobar la persona que cal convèncer. Pots buscar el seu nom, conegut també com MP i MEP. El membre del parlament també et pot ajudar a la campanya. Si vols canviar una qüestió nacional, pots preguntar-li al teu MP que voti de certa manera, que escrigui al ministre responsable, que plantegi qüestions al parlament, que participi en els debats... Si la qüestió és purament local, aleshores la decisió estarà presa pel teu consell local, no el teu MP. Tot i així, el teu MP pot ser un molt bon aliat per contactar amb el consell. Segurament tota aquesta gent que et trobis pel camí tindrà eines per escriure o quedar directament amb el consell, tinguent present la teva campanya i plantejant problemes en el diari local o convencent a d'altres per formar part de la campanya.

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Has completat amb èxit la Unitat 3.2!