Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

FET PER : WAFA

LA MEL

ÍNDEX

Conclusió
Per què es feia servir la mel antigament?
Acomiat

Curiositats

Procés de la mel

Quina és la mel més antiga?

Qui va descobrir la mel?

Què és la mel?

Què és la mel?

La mel és un fluid molt dolç i viscós produït per abelles del gènere Apis, principalment l'abella domèstica, a partir del nèctar de les flors , de secrecions de parts vives de plantes o excrecions d’insectes xucladors de plantes.
HIPÒCRATES
Es creu que els humans van començar a collir la mel dels ruscs el 10000 aC segons unes pintures trobades a les Coves de l'Aranya, a Bicorb (Valéncia).Però Hipòcrates, un metge grec considerat una de les figures més destacades de la història de la medicina i conegut com «el pare de la medicina»la feia servir per guarir diverses afeccions de la pell, i per alleujar el dolor en general.

Qui va descobrir la mel?

Els resultats els han permès identificar la mostra més antiga de mel en un atuell, trobat en un jaciment neolític a Anatòlia (a l'actual TurquÍa), amb una antiguatat de 9000 anys.

Quina és la mel més antiga?

Antigament la mel no es feia servir pel mateix. Els egipcis, per la seva banda, la van fer servir per tractar les cataractes, nafres, talls i cremades. A l'antiga Roma, els metges l'usaven per ajudar els seus pacients a adormir-se. I els jueus mengen fruita untada en mel per desitjar-se un bon any nou, ple de dolços moments.

Per què es feia servir la mel antigament?

3 Elaboració:

El procés d'elaboració de la mel acaba quan amb el pas del temps, el nèctar creat s'uneix amb els enzims i la cera; obtenint així la mel el seu sabor dolç tan caracteritzat per eliminar les restes de cera que hi pugui haver, després de recollir el producte, els apicultors el deixen en decantació durant uns dies. Després de reposar uns dies, el producte és filtrat i envasat.

2 Depositar el nèctar:
Un cop extret el nèctar de les flors, el procés d'elaboració de la mel continua. Posteriorment, les abelles tornen al rusc, on el procés d'elaboració de la mel continua. Allà, aquestes passen el nèctar a altres abelles obreres més joves, que extreuen i descomponen el nèctar.
1 Recol·lecció del nèctar:
-El procés d'elaboració de la mel comença amb la recol·lecció del nèctar de les flors. En aquest pas, les abelles obreres adultes, és a dir, amb almenys 21 dies, sobrevolen les flors per extreure'n el nèctar. Per això, les abelles xuclen les flors amb les seves llargues llengües.

Procés de la mel

  • El teu rendiment deportiu millorarà
  • Et permet combatre els refredats
  • Pot millorar la teva memoria
  • La mel no caduca
  • És el millor cicatritzant per a la teva pell

Curiositats

En conclusió la mel té les seves coses bones i les seves coses dolentes.També té moltes maneres de fer-le servir, i antigament la mel era basant important.

Conclusions

Espero què us hagi agradat !