Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

L'hort escolar 6

Start

parla

Hola xiquets i xiquetes, estem avançant molt i necessiteu saber dos coses per a cuidar i conèixer l'hort. La primera és que, com va dir super fava, no totes les plantes necessiten la mateixa aigua, ara ja tenim moltes plantes i llavors plantades en l'hort per tant hem de saber quan regar cada una. I la segona cosa que necessiteu saber per conèixer l'hort és que totes les plantes i hortalisses plantades en l'hort tenen una família. Les famílies de les plantes tenen noms molt estranys però molts tenen truc per a poder aprendre'ls.

Segûent

parla

Per on voleu començar?

acabar

reg

famílies

parla

REG

Següent

Recordeu que quan vam conèixer a super fava vos vaig explicar que la fava sols tenia 3 gotes d'aigua, això volia dir que només anàvem a regar-la 3 dies a la setmana. En la fitxa tècnica teniu els dies de la setmana de dilluns a divendres i en una X negra es marca el dia que heu de regar les faves, que serà: dilluns, dimecres i divendres.Per tant, al començar el dia, heu d'estar atents per a saber quin dia és i regar les plantes corrèctament. Quan aneu a l'hortet veureu moltes plantes que ja tenen la seua fitxa tècnica per a ser regades quan toque.

REG

Següent

parla

Per a regar adequadament hem de saber sempre que hi ha plantat en l'hort, i açò, de vegades, pot ser difícil si el que plantem són llavors perquè no podem veure cap planta i pensem que no hi ha res. Aleshores, el que anem a fer és crear un mapa de l'hort on assenyalarem quins cavallons estan plantats per a què pugueu saber on cal regar. Ací vos deixe la foto del mapa de l'hort.

FAMÍLIES

Següent

parla

Com ja he dit abans, totes les plantes de l'hort pertanyen a diferents famílies. Cada família té un nom que és una mica difícil encara que alguns d'ells tenen truc per a recordar-los. Amb les plantes passa igual que amb nosaltres... unes famílies es porten molt bé amb unes però també molt mal amb altres... ja ho veureu.

FAMÍLIES

Següent

parla

En el racó de l'hort, que està en construcció, ja tenim les famílies posades amb el seu nom. Ara el que toca és saber de quina família és cada hortalissa que plantem. En el racó de l'hort anirem posant-ho. Mireu, les famílies s'organitzen per colors, ací les teniu totes, quins noms tan estranys eeee... Llegim alguns.

parla

FAMÍLIES

Següent

Quan esteu a l'hortet podreu saber a quina família pertany cada planta mirant la fitxa tècnica. Com podeu veure apareix el nom escrit i també el color de la seua família.

parla

fi

La informació que vos ha donat la mestra creïlla és molt important, recordeu que les plantes s'han de regar correctament perquè continuen estant vives. Per cert, si vos toca regar i teniu cap problema, per exemple, que la regadora pesa molt o que s'ha trencat el sifó per a regar els plançons heu de buscar a Kike perquè vos ajude.