Want to make creations as awesome as this one?

Acest modul va fi folosit de organizațiile de femei la definirea unora dintre subiectele referitoare la modul de utilizare a unui set de instrumente pentru construirea unei campanii feministe locale.

Transcript

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Campanie feministă

START

Următorul

Submodul 3.4: Cum să utilizați acest set de instrumente pentru a derula o campanie locală pentru femei

Funcționează campania?Răspunsul scurt este „uneori”. Factorii de decizie își vor răzgândi dacă se dovedește că greșesc sau nu sunt în concordanță cu opinia publică. Este mai obișnuit să obțineți un succes parțial, cum ar fi o revizuire a politicii locale. Și sunt o mulțime de pași mici pe parcurs.Fii clar - știi ce vrei să obții? Înainte de a întâlni pe cineva, vom afla care sunt mesajele noastre cheie (nu mai mult de 3) și ce ne dorim de la ei – să fim realiști. La fiecare întâlnire decideți ce doriți să obțineți și de ce argumentul dvs. este convingător pentru persoana sau grupul căruia vă adresați. Utilizați cifrele naționale, locale și propriile dvs. relevante pentru a vă ilustra punctele și rezumați-le într-o prezentare pe care o puteți reutiliza și ține la zi. Folosește „elevator pitch”: imaginează-ți că ai un minut blocat într-un lift cu ținta ta. Poți să explici ce vrei în acel moment? Păstrați-l scurt și la obiect. Prezentul se poate schimba în funcție de publicul dvs. Cunoaște-ți statisticile cheie, prezintă-ți problema în mod pozitiv și utilizează studii de caz pentru a arăta impactul local.

Următorul

Acum haideți să aflăm ce ați învățat în acest modul!

  • Ce vrei să obții? Acesta este scopul tău
Pe o bucată de hârtie - Notați clar care este obiectivul campaniei dvs.
  • De ce este o problemă?
Pe o bucată de hârtie - Scrieți clar care este problema dvs.
  • Ce crezi că ar trebui să se întâmple?
Pe o bucată de hârtie - Notați clar ceea ce credeți că ar trebui să se întâmple.
  • Când ar trebui să aibă loc schimbarea?
Pe o bucată de hârtie - Notați clar ceea ce doriți în câteva propoziții scurte, astfel încât să puteți explica campania oamenilor rapid și ușor.
  • Cine este ținta ta în campanie
Exercițiu: În funcție de problema pe care ați identificat-o, mergeți pe internet și găsiți instituția pe care trebuie să o vizați în comunitatea dvs. Scrie pe hartie.
  • La ce dorește / îi pasă ținta dvs.?
Exercițiu - căutați online prioritățile oficiale, cum ar fi domeniile de politică pe care ținta dvs. lucrează sau anumite obiective pe care le-a stabilit Consiliul. Ai grijă, de asemenea, de prioritățile neoficiale, cum ar fi câștigarea de voturi, obținerea unei acoperiri media bune, evitarea acoperirii media proaste sau asocierea cu o cauză populară. Scrie-le.
  • Aliații găsesc exerciții
On a piece of paper write down If you think you can create a network of ‘allies’, particularly from different groups. Pe o bucată de hârtie scrieți dacă credeți că puteți crea o rețea de „aliați”, în special din grupuri diferite. Gândește-te la toți potențialii tăi aliați. Acestea pot include persoane din alte organizații, grupuri religioase locale, sindicate, școli, grupuri comunitare, afaceri locale sau celebrități. Aliații tăi îți pot sprijini campania din diferite motive. Scrieți câteva motive pentru care credeți că i-ar putea face să se alăture campaniei dvs. și să se concentreze asupra acestui unghi.

Următorul

Exercițiu de cercetareScrieți pe o foaie de hârtie care sunt faptele și cifrele care vă vor susține argumentul? Aveți studii de caz cu persoane care ar putea fi afectate de schimbarea pe care o solicitați? Studiile de caz sunt deosebit de importante dacă încercați să obțineți o acoperire mediatică. Aveți toate informațiile de care aveți nevoie sau aveți nevoie pentru a efectua cercetări? Ce trebuie să aflați și cum o veți face? Există fapte care pot fi folosite împotriva ta? Cum te vei descurca cu ei?Exercițiu pentru amenințăriPe o bucată de hârtie scrie ce crezi că va funcționa împotriva ta? Aceasta poate include: o cauză care este controversată sau nepopulară în rândul publicului; adversari puternici; lipsa interesului media sau acoperirea media negativă. Ce vei face pentru a face față acestor amenințări?Exercițiu de tactică – ce ai de gând să faci?Scrieți pe o foaie de hârtie primele acțiuni pe care le faceți ca parte a campaniei dvs. Acestea pot include scrierea de scrisori, solicitarea de întâlniri, realizarea unui raport al dovezilor tale, cascadorii media, colectarea de semnături pentru o petiție fie online, fie în persoană, vorbirea cu alte grupuri.Exercițiu pentru comunicatul de presă Pe o foaie de hârtie scrieți un comunicat de presă despre campania dvs. Pentru a vă asigura că povestea dvs. este acoperită, comunicatele dvs. de presă ar trebui să fie scurte și rapide și să atragă atenția cititorului.Ultimul exercițiu pe care trebuie să-l faceți este să utilizați „elevator pitch”: imaginați-vă că aveți un minut blocat într-un lift cu ținta pe care ați găsit-o în exercițiul anterior. Poți să explici ce vrei în acel moment? Păstrați-l scurt și la obiect. Prezentul se poate schimba în funcție de publicul dvs. Cunoașteți-vă statisticile cheie, prezentați-vă problema în mod pozitiv și utilizați studii de caz pentru a arăta impactul local.

Următorul

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Ați finalizat cu succes Submodulul 3.4!