Want to make creations as awesome as this one?

Acest modul va fi folosit de organizațiile de femei la definirea unora dintre subiectele referitoare la modul de utilizare a unui set de instrumente pentru construirea unei campanii feministe locale.

Transcript

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Campanie feministă

START

Următorul

Submodul 3.3 A face temele pentru pregătirea unei campanii

Aliați Dacă puteți crea o rețea de „aliați”, în special din grupuri diferite, aceasta arată că aveți un sprijin larg pentru campania dvs. și vă poate ajuta să creați presiune asupra țintei dvs. Gândește-te la toți potențialii tăi aliați. Acestea pot include persoane din alte organizații, grupuri religioase locale, sindicate, școli, grupuri comunitare, afaceri locale sau celebrități. Aliații tăi îți pot sprijini campania din diferite motive. Înainte de a-i aborda, încercați să vă gândiți la ce i-ar putea face să se alăture campaniei dvs. și să vă concentrați pe acel unghi.Cercetare Care sunt faptele și cifrele care vă vor susține argumentul? Aveți studii de caz cu persoane care ar putea fi afectate de schimbarea pe care o solicitați? Caz studiile sunt deosebit de importante dacă încercați să obțineți acoperire mediatică. Aveți toate informațiile de care aveți nevoie sau aveți nevoie pentru a efectua cercetări? Ce trebuie să aflați și cum o veți face? Există fapte care pot fi folosite împotriva ta? Cum te vei descurca cu ei? După ce ți-ai cercetat ținta, ce întrebări crezi că el/ea ar putea pune? Vei putea să le răspunzi? Amintiți-vă că ținta dvs. se va gândi la problemă în ceea ce privește interesele lor, nu ale dvs., așa că poate cere informații pe care ați putea să nu le considerați relevante. De unde veți obține informațiile dvs.?ThreatsAmenințăriCe va lucra împotriva ta? Aceasta poate include: o cauză care este controversată sau nepopulară în rândul publicului; adversari puternici; lipsa interesului media sau acoperirea media negativă. Ce vei face pentru a face față acestor amenințări?

Următorul

Tactica – ce ai de gând să faci? Acestea sunt acțiunile pe care le întreprindeți ca parte a campaniei dvs. Acestea pot include scrierea de scrisori, solicitarea de întâlniri, realizarea unui raport al dovezilor tale, cascadorii media, colectarea de semnături pentru o petiție fie online, fie în persoană, vorbirea cu alte grupuri.În general, primul pas într-o campanie locală va fi să scrieți persoanei responsabile, explicați problema și soluția dvs. și cereți-i răspunsul. În funcție de răspunsul pe care îl obțineți, puteți decide care ar putea fi următorul pas. De exemplu, dacă ținta dvs. spune că nu vede nicio dovadă a unei probleme, puteți efectua un sondaj local sau adunați semnături pentru o petiție. Acest lucru va arăta câți oameni susțin campania. Puteți comunica de presă rezultatele sondajului către mass-media locală. După aceasta, este posibil să doriți să organizați un protest sau altă activitate publică, cum ar fi un marș, priveghere sau demonstrație. Acest lucru poate arăta sprijinul publicului și poate oferi imagini bune pentru mass-media. Cu toate acestea, există pericolul ca, dacă apar doar câteva persoane, poate da impresia că nu multor oameni le pasă.Relații cu presa localăAflați despre eiCăutați în ziarul local numele jurnaliștilor locali care scriu despre problemele pentru care faceți campanie. Multe ziare publică, de asemenea, adresele de e-mail ale jurnaliștilor, sau puteți suna ziarul pentru a întreba. Ascultați radioul local pentru a găsi programele care sunt cel mai probabil să vă acopere campania și sunați la telefon pentru a găsi numele și adresa de e-mail ale producătorului. Mulți jurnaliști folosesc Twitter. Pe lângă faptul că le trimiteți prin e-mail, le puteți trimite un mesaj pe Twitter despre comunicatul dvs. de presă. Jurnalistii locali care folosesc Twitter vor urmari campanii locali pe care ii considera interesanti, asa ca aceasta poate fi o modalitate buna de a-i mentine in legatura cu campania.

Gândește-te la ce vorJurnaliştilor le plac poveştile care:• Sunt de actualitate - se întâmplă acum sau sunt legate de ceva ce se întâmplă acum • Implica conflicte sau controverse • Să aibă un interes umanJurnaliștii locali vor căuta un unghi local - fie o poveste specific locală, fie un răspuns local la o poveste națională. Este și mai probabil să obțineți o acoperire mediatică dacă puteți oferi un „cârlig” puternic de știri - organizați o întâlnire, veghe sau lobby, lansați o campanie, publicați un raport, prezentați o petiție, implicați o celebritate locală, organizați o cascadorie sau direcționați acțiune și așa mai departe.Comunicate de presăPentru a vă asigura că povestea dvs. este acoperită, comunicatele dvs. de presă ar trebui să fie scurte și rapide și să atragă atenția cititorului. De asemenea, amintiți-vă să:
  • Datați comunicatul de presă, astfel încât oamenii să știe când a fost trimisă povestea.
  • Începeți cu un titlu clar.
  • Asigurați-vă că primul paragraf conține faptele principale ale poveștii – gândiți-vă la cele cinci W: cine, unde, ce, când și de ce.
  • Respectați faptele din corpul principal al comunicatului de presă - folosiți un citat pentru a oferi opinii.
  • Includeți datele dvs. de contact, astfel încât jurnaliștii să poată urmări povestea.
Centrul de resurse pentru femei a elaborat un ghid de utilizare a mass-media pentru organizațiile de femei. Îl puteți găsi la: www.wrc.org.uk/resources/tools_to_engage_and_influence/using_the_media/social_media/default.aspx

Următorul

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Ați finalizat cu succes Submodulul 3.3!