Want to make creations as awesome as this one?

Acest modul va fi folosit de organizațiile de femei la definirea unora dintre subiectele referitoare la modul de utilizare a unui set de instrumente pentru construirea unei campanii feministe locale.

Transcript

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Campanie feministă

START

Următorul

Submodul 3.2 Cine este responsabil pentru problema pe care doriți să o rezolvați?

Cine este ținta ta în campanie?Pentru a aduce schimbarea, trebuie să știi cine ia decizia pe care încerci să o schimbi. Unele decizii trec prin mai multe etape. De exemplu, dacă doriți să influențați o politică a consiliului, decizia oficială ar putea fi luată de întregul consiliu, dar acesta va acționa în general la recomandarea comitetului responsabil sau a membrului cabinetului. Acest comitet se poate baza pe informațiile de la membrii personalului consiliului responsabili de politică. Veți avea cele mai mari șanse de succes dacă îi puteți convinge pe toți acești oameni să vă susțină.Campania dvs. poate avea mai multe ținte - persoana care ia decizia, persoanele care o influențează și oameni de profil care vă pot ajuta campania. Puteți afla numele consiliului local (sau al consiliilor din zonele în care există atât consilii județene, cât și consilii locale). Puteți căuta pe site-ul web al consiliului dumneavoastră pentru a afla cine este responsabil pentru decizia pe care doriți să o modificați. Unele site-uri web ale consiliului sunt mai ușor de căutat decât altele. Dacă nu puteți găsi informațiile dorite pe site, s-ar putea să găsiți mai rapid să sunați la Consiliul și să întrebați cine este responsabil. Pe lângă adresa principală a Consiliului, site-ul web al Consiliului ar trebui să ofere și detalii individuale de contact pentru consilierii locali.

Următorul

Ce dorește ținta dvs.? Despre ce îi pasă?Pentru a vă convinge ținta, este de ajutor să știți la ce îi pasă. Veți avea mai multe șanse să reușiți dacă puteți arăta țintei dvs. cum vă va ajuta campania să îndepliniți prioritățile acesteia, în loc să spuneți pur și simplu de ce este importantă pentru dvs. Acestea vor include priorități oficiale, cum ar fi domeniile de politică la care lucrează sau anumite ținte pe care le-a stabilit Consiliul. Acestea vor include, de asemenea, priorități neoficiale, cum ar fi câștigarea de voturi, obținerea unei acoperiri media bune, evitarea acoperirii media proaste sau asocierea cu o cauză populară. Dacă puteți crea presiune publică la nivel local printr-o campanie populară sau povestiri în mass-media, atunci ținta dvs. este mai mult probabil că va trebui să te asculte. Toate organismele publice vor fi preocupate de bugetul lor și de evitarea potențialelor provocări legale.Aflați despre ținta dvs.Puteți căuta site-ul web al consiliului dvs. și site-urile web ale ziarelor locale pentru a afla ce au făcut consiliile respective. Partidul politic pe care îl reprezintă ținta dvs. poate avea, de asemenea, un site web local care va conține informații despre campaniile și activitățile locale. Dacă utilizați un motor de căutare pentru a căuta numele orașului/orașului dvs. și numele partidei locale, ar trebui să le puteți găsi destul de repede. Ținta dvs. poate avea și o pagină pe Facebook (www.facebook.com) sau un cont Twitter (www.twitter.com). Aceasta poate fi o modalitate bună de a afla de ce probleme sunt preocupați.Centrul de resurse pentru femei a elaborat un ghid pentru organizațiile de femei care folosesc rețelele sociale precum Facebook sau Twitter. Îl puteți găsi la:www.wrc.org.uk/includes/documents/cm_docs/2010/u/useful_links_for_lobbying_using_social_media.pdf

Următorul

Care sunt cele mai bune argumente pentru a vă convinge ținta? Lucrul care vă convinge ținta ar putea să nu fie motivul pentru care vă pasă de campanie. De exemplu, ați putea dori să păstrați un serviciu deschis, deoarece este lucrul corect de făcut și oamenii au nevoie de el. Ținta dumneavoastră ar putea fi convinsă dacă crede că va costa mai mulți bani pe termen lung dacă serviciul se închide sau pentru că există o opoziție uriașă a publicului și decizia ar putea costa voturi. Pe cine ascultă ținta ta?Veți fi cel mai eficient atunci când ținta dvs. este sub presiune din mai multe direcții. Gândiți-vă la cine ascultă ținta dvs. și cum ați putea ajunge la ea. Încercați să aduceți acei oameni influenți în campania dvs. Consilierul local vă poate ajuta să ajungeți la persoana din Consiliu care este de fapt responsabilă pentru lucrul pe care doriți să îl schimbați. Puteți căuta numele consilierului local (precum și deputatul și europarlamentarul). De asemenea, deputatul dvs. în Parlament ar putea să vă ajute cu campania dvs. Dacă problema pe care vrei să o schimbi este o problemă națională, poți să-i ceri deputatului tău să voteze într-un anumit mod dacă există o lege care trece prin parlament, să scrii ministrului responsabil, să ridici întrebări în Parlament, să participi la dezbateri. Dacă problema este locală, atunci decizia va fi luată de Consiliul local, nu de parlamentar. Cu toate acestea, deputatul dumneavoastră poate fi un aliat important în contactarea Consiliului. Aceștia ar putea să scrie sau să se întâlnească cu Consiliul în numele dvs., să ridice probleme în ziarul local sau să încurajeze pe alții să se apuce de campanie.

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Ați finalizat cu succes Submodulul 3.2!