Want to make creations as awesome as this one?

Acest modul va fi folosit de organizațiile de femei la definirea unora dintre subiectele referitoare la modul de utilizare a unui set de instrumente pentru construirea unei campanii feministe locale.

Transcript

START

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Campanie feministă

Următorul

Submodul 3.1: Definirea scopului campaniei dumneavoastră

Ce vrei să obții? Acesta este scopul tăuPrimul pas în orice campanie este să știi exact ce vrei să obții. Ce politică sau practică doriți să schimbați? Unele campanii pot încerca să păstreze un serviciu existent care este pe cale să fie închis; în acest caz, poate doriți să păstrați lucrurile la fel, dar pentru a face acest lucru trebuie să schimbați politica de închidere a serviciului. Este important să fii clar cu privire la obiectivul tău.De ce este o problemă?Pentru exemple în acest sens, ați putea să vă gândiți ce se va întâmpla dacă centrul pentru femei se va închide? Sau poate că în zona rurală nu aveți niciun loc unde femeile să se întâlnească și să vorbească într-un loc sigur și să facă orice planificare.Ce crezi că ar trebui să se întâmple?De exemplu, este posibil să doriți să păstrați centrul deschis sau să furnizați servicii similare în altă parte sau să închideți doar o parte a serviciului. S-ar putea să doriți ca un club de tineret să fie deschis într-o anumită zonă, sau un club care este deja deschis să fie deschis la ore diferite sau să ofere diferite activități sau să se promoveze mai bine.

Următorul

Când ar trebui să aibă loc schimbarea?Dacă există o amenințare de a opri finanțarea unui centru pentru femei, campania dvs. poate fi urgentă - pentru a opri închiderea înainte de a avea loc. Dacă încercați să deschideți un nou club de tineret, este probabil să dureze mai mult, așa că este posibil ca campania dvs. să continue câteva luni sau chiar ani. Este de ajutor dacă puteți reduce ceea ce doriți în câteva propoziții scurte, astfel încât să puteți explica campania oamenilor rapid și ușor.Exercițiu de stabilire a prioritățilorFemeile care s-au reunit pentru o campanie nu se cunosc toate între ele. Unele femei ar putea fi interesate să facă campanie, dar să nu aibă un obiectiv comun. Unii ar putea avea probleme pentru care sunt deja interesați să facă campanie; alții nu au avut un obiectiv clar de campanie. Trebuie să începeți prin a folosi un exercițiu de cartografiere pentru a ajuta femeile să se gândească la problemele care au fost cele mai importante pentru ele. Toată lumea ar fi putut primi o foaie mare de hârtie și i-ar fi putut cere să deseneze diferitele lucruri pe care fie doreau să le schimbe, fie erau îngrijorați că s-ar putea schimba. Unor femei le-ar putea fi greu să înceapă exercițiul de cartografiere, dar odată ce au început și au văzut felul de lucruri pe care alte femei le pun jos, toate și-au putut umple ziarul cu idei și probleme. Odată ce femeile s-au gândit la propriile probleme, și-au putut împărtăși grupului principalele lor priorități. Întregul grup poate analiza lista lungă de probleme pentru a le găsi pe cele care sunt împărtășite de mai mulți membri ai grupului. Din această discuție, ei trebuie să convină să lucreze la prioritățile comune.

MODUL 3: Cum să construiești o campanie feministă

Ați finalizat cu succes Submodulul 3.1!