Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

1. razred

8. TEDEN PISANJA Z ROKO

2. razred

3. razred

MEDITACIJA

DNEVNIŠKI ZAPISI

LEPE BESEDE

LIKOVNA UMETNOST

PREDMETNA STOPNJA

NAGRADNAIGRA

5. razred

4. razred

ČAS

+ INFO

Uvodne misli

Pred nami je bera izdelkov, ki so nastajali v TEDNU PISANJA Z ROKO. Prežihovci se zavedamo, da pisanje z roko sprošča kreativnost, telo in živce. Pomaga nam pri učenju, pisanje (pozitivnih) sporočil pa nas naredi srečnejše.Rdeča nit letošnjega 8. Tedna pisanja z roko je bila Mislim tiho, pišem počasi.Zapisovali smo lepe besede, saj jih nosimo v sebi, zato jih počasi, z občutkom in ljubeznijo pišemo. Nastajali so dnevniški zapisi in spominske knjige. Razmišljali smo o naših pozitivnih lastnostih ter kje in kdaj se čas lahko ustavi. Kateri so tisti trenutki, za katere želimo, da bi trajali večno?Veliko užitkov ob raziskovanju interaktivne platforme.Mateja Čebulj, vodja šolske skupnosti in koordinatorka projekta na šoli

8. TEDEN PISANJA Z ROKO 2023 8. Teden pisanja z roko je potekal med 23. in 27. januarjem 2023. Nosilna tema Tedna pisanja z roko je bila tokrat Mislim tiho, pišem počasi, s katero so želeli v ospredje postaviti počasnost, pa tudi dejstvo, da naš rokopis odraža naša notranja stanja. Tema je ponujala veliko možnosti za kreativnost.

Razmišljanje o času ...

Nagradna igra

Naši prvošolčki so skupaj z učiteljicami Marijo Mirnik, Janjo Čebulj, Sašo Komar in Andrejo Keber raziskovali uganke Otona Župančiča in jih prepisovali. Vsaki uganki so narisali ilustracijo.

1. razred

Drugošolci so se pri učiteljicah Luciji Gorjup in Katji Štern ustavili in "po polžje" razmišljali, zapisovali in oblikovali lepe besede.V oddelku podaljšanega bivanja pa so z učiteljico Ines Kogal pripravili igro besed.

2. razred

Tretješolci so z učiteljicama Jasno Bezjak Završnik in Edit Sekavčnik zapisovali besede, ki so zanje lepe in jim veliko pomenijo.V oddelku podaljšanega bivanja pa so z učiteljico Jelko Šinko ob pisanju na roko pomislili na svojega prijatelja.Ob tem so se jim porajale lepe besede, ki so jih tudi zapisali.

3. razred

Četrtošolci so z učiteljicama Mileno Sinanović in Tanjo Mavrel razmišljali, katere so tiste lepe besede, ki nam veliko pomenijo.

4. razred

Petošolci in učiteljaJure Hrvacki ter Aleksandra Slatinšek Mlakar pravijo, da si moramo za pisanje (lepih besed) vzeti čas.

5. razred

Na predmetni stopnji je učiteljica Nives Kasper Mrdavšič z učenci 8. b-razreda pisala spominsko knjigo. Učiteljica Vanja Benko je z učenci razmišljala, kje in kdaj se čas ustavi.Učiteljica Barbara Maher je na sončnice z učenci pisala lepe besede v angleškem jeziku. Devetošolci pa so z razredničarkama Karolino Kumprej Pečečnik in Cvetko Petrič v obrise svojih rok pisali svoje pozitivne značajske lastnosti.

PREDMETNA STOPNJA

Učiteljica Kristina Ješovnik je z učenci skupine RAP -pilates in joga (od 3. do 9. razreda) posnela kratek filmček njihove dejavnosti na temo Mislim tiho, pišem počasi. Dejavnost so izvedli s pomočjo tehnike sproščanja, in sicer z vodeno meditacijo "Pravljični vrt", kjer so globoko premišljevali, razmišljali ter se predajali pravljičnemu vrtu. Čarobni sprehod so zaključile z zapisom vseh besed, ki so se jih v meditacije dotaknile.

Pilates in joga

Vsak učenec si je zamislil trenutek/prostor, kjer se dobro počuti, kjer se čas ustavi oz. bi si želel, da bi trajal dlje (ko sem z določeno osebo, ko se mi uresniči želja, ko sem tam, kjer želim biti …). Z angleško frazo rečemo temu tudi »My happy place«.Zapisi so nastajali pri pouku slovenščine (učiteljica Mateja Čebulj, učitelj Ožbalt Zmagaj) in pouku angleščine (učiteljica Saša Kos Pušnik).Incialke so nastale pri pouku likovne umetnosti 6. razreda (učiteljica Alijana Tertinek).

Ko se čas ustavi ...

Ko se poglobimo v lepe besede ...

Pri pouku slovenščine so se učenci skupaj z učiteljema Ožbaltom Zmagajem in Matejo Čebulj poglabljali v besede, ki so zanje lepe, posebne in močne ter jih zapisovali, okrasili, zraven pa dodali tudi kakšno ilustracijo.

Likovni izdelki so nastali pod mentorstvom učiteljice Alijane Tertinek pri izbirnem predmetu likovno snovanje.

Sodobna likovna umetnost