Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

COMENÇAR

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Com fer servir la caixa d'eines per iniciar una campanya local de dones

Següent

Unitat 3.4: Com fer servir la caixa d'eines per iniciar una capanya local de dones

Funciona fer campanyes?La resposta ràpida és 'a vegades'. Aquells que prenen la decisió poden canviar d'opinió si es mostra que estan equivocats o que el públic no opina el mateix. És més normal obtenir un èxit parcial com un anàlisi de la política local. És un camí molt llarg.Sigues clar - saps que vols aconseguir? Abans de trobar-te amb ningú, hem de treballar els nostres missatges clau (no més de 3) i la manera com els formem - sigues realista. A cada reunió, decideix què vols aconseguir i perquè el teu argument pot suscitar l'interès del teu grup. Usa figures nacionals, locals i personals per il·lustrar els teus punts i resumeix-los en una presentació que puguis reutilitzar i actualitzar. Busca el moment adequat: imagina't que estàs en un ascensor amb el teu objectiu. Podries explicar-li el que vols en el temps que dura el viatge? Busca la brevetat i la concisió. El moment adequat pot variar segons l'audiència. Coneix les estadístiques clau, presenta el problema positivament i usa estudis de cas per mostar-ne l'impacte local.

Següent

Mirem ara què has après en aquest mòdul!

  • Què vols aconseguir? Aquest és el teu objectiu!
En un full de paper, escriu clarament l'objectiu de la teva campanya.
  • Per què és un problema?
En un full de paper, escriu clarament perquè suposa un problema.
  • Què creus que hauria de passar?
En un full de paper, escriu clarament què creus que hauria de passar.
  • Quan hauria de succeir el canvi?
En un full de paper, escriu clarament què busques mitjançant frases curtes, de manera que ho puguis explicar a la gent ràpidament i fàcil.
  • Qui és l'objectiu de la teva campanya?
Exercici: depenent del problema que hagis identificat, busca a la internet i troba una institució que pugui ser el teu objectiu. Escriu-ho.
  • Què li preocupa al teu objectiu?
Exercici: busca prioritats oficials, com les àrees de la política on actua el teu objectiu, o els objectius particulars que el teu consell s'ha imposat. També busca prioritats no oficials, com guanyar vots, tenir suport als mitjans, evitar mala reputació a les xarxes o ésser vinculat amb una causa popular. Escriu-ho.
  • Exercici de trobar aliats
En un full de paper, escriu si creus que pots crear una xarxa d'aliats, particularment de diferents grups. Pensa en tots els teus aliats potencials, que poden ser gent d'altres organitzacions, grups, unions mercantils, escoles, grups comunitaris, empreses locals o famosos. Els teus aliats tindràn les seves raons per donar-te suport. Esriu-ne un parell que tu creus que farà que t'ajudin amb la campanya.

Següent

Exercici d'investigacióEn un full de paper, escriu quins son els fets i figures que donaran suport al teu argument. Tens estudis de cas de gent que s'hagi vist afetada per això que vols canviar? Els estudis de cas son particularment importants si vols suport als medis. Tens tota la informació que cal o potser necessites investigar més? Què has de fer per aconseguir-la i com ho faràs? Hi ha algun factor que pugui usar-se en contra teva? Com ho gestionaràs?Exerici d'obstaclesEn un full de paper, escriu què creus que pot anar en contra teva. Pot ser una causa que impliqui controvèrsia o que potser no té popularitat entre el teu públic, poden ser enemics poderosos, manca d'interès als medis o mala reputació a les xarxes. Com tractaràs cada un d'aquests obstacles? Exercici de tàctiques- què faràs? En un full de paper, escriu les primeres accions que prendràs per la teva campanya. Poden ser cartes, reunions, enquestes sobre la teva evidència, recull de signatures o parlar amb altres grups locals. Exercici pels comunicats de premsaEn un full de paper, escriu un comunicat de premsa per la teva campanya.Per assegurar-te que la història és bona, els teus comunicats de premsa han de ser curts i precisos, per atreure l'interès del lector. L'últim exercici que has de fer és pensar en el to adequat: imagina't que estàs en un ascensor amb el teu objectiu i que li ho has d'explicar en què dura el viatge. Sigues breu i concís. El to adequat segurament canvii depenent de l'audiència. Coneix les estadístiques clau, presenta el problema positivament i usa estudis de cas per mostrar l'impacte social.

Següent

Mòdul 3: com construir una campanya feminista

Has completat amb èxit la Unitat 3.4!