Want to make creations as awesome as this one?

slovenščina

More creations to inspire you

SEVEN WONDERS INFOGRAPHIC

Horizontal infographics

7 CONTINENTS

Horizontal infographics

A2 - ABENTEUER AUTOBAHN

Horizontal infographics

STEVE JOBS

Horizontal infographics

OSCAR WILDE

Horizontal infographics

TEN WAYS TO SAVE WATER

Horizontal infographics

NORMANDY 1944

Horizontal infographics

Transcript

+Info

+Info

+Info

+Info

+Info

U

D

I

M

Newsletter 1

Kaj se dogaja na projektu?

November 2022

A

Splošno o Erasmus+ projektu AUDIM

Novice partnerjev

Naše partnerstvo

Družbeni mediji

V začetku julija smo imeli dve srečanji, pred tem pa še uvodni projektni sestanek. Partnerji prihajajo iz štirih držav: Litva, Češka, Slovenija in Nizozemska. Na prvih sestankih smo si porazdelili delovne naloge. V živo smo se prvič srečali v Pragi, 14. in 15. julija 2022. V prijetnem, kolegijalnem vzdušju je beseda tekla predvsem o tem, kako pripraviti takšne mikro tečaje, ki bodo zares koristno orodje za našo ciljno skupino, učeče se odrasle, predvsem tiste, ki delajo v nevladnih organizacijah. Vsi partnerji so že pred tem začeli pripravljati vsebine, s sestanka pa so odšli z novimi idejami, kako naprej. Drugi sestanek je bil v Ljubljani, 13. in 14. oktobra 2022. Začeli smo ga s predstavitvami mikro tečajev, ki so jih izdelali partnerji. Tri glavne tematike so na platformi za e-učenje že skoraj zaključene. Zdaj se lotevamo videov in priročnika. Naslednji sestanek bo predvidoma na Nizozemskem.

Naše partnerstvo: SPI ~ Socialiniu projektu institutas, Litva: SPI ima za svoj poglavitni cilj prispevati k rešitvam aktualnih družbenih težav. Zato se v sodelovanju s socialnimi podjetji, javnimi zavodi, uradi za delo, centri za socialno delo itd. loteva različnih družbenih projektov. SPI spodbuja pismenost, ustvarjalnost in podjetnost družbeno ranljivih skupin ljudi. ITMC ~ Vizituojanti institucija Informacinių technologijų mokymo centras, Litva: ITMC je nevladna organizacija, ki že dolga leta organizira usposabljanja na področju grafičnega oblikovanja in razvoja spleta. ITMC izvaja usposabljanja za digitalizacijo, razvoj IKT orodij, spletnih strani in platform za e-učenje. Euroface Consulting ~ Češka: Euroface Consulting je organizacija za usposabljanje in svetovanje, ki spodbuja povezave in prenos inovacij v izobraževalni in poslovni sektor ter ima pri tem regijski, nacionalni in mednarodni doseg. V središču njihove pozornosti je razvoj in uveljavitev IKT. Euroface ima dolgoletne izkušnje pri ustvarjanju modulov za e-učenje, razvoju aplikacij in spletnih strani, organizaciji IKT tečajev za odrasle itd. E-learning Concepts ~ Slovenija: Poslanstvo E-learning Concepts je opolnomočiti ljudi iz vseh družbenih okolij, tako da jim pomagajo prepoznati in nadalje razvijati kompetence; predvsem komunikacijske, digitalne in druge ključne veščine za boljše življenje in boljšo zaposljivost. Foundation Knowledge Centre Pro Work ~ The Netherlands: Glavne dejavnosti organizacije Pro Work so osredotočene na razvoj in uporabo inovacij na področju izobraževanja in usposabljanja. V njihovem jedru so dejavnosti za izboljšanje digitalnih spretnosti, pismenosti in računskih spretnosti. Pro Work ima mnogo izkušenj z evropskim sodelovanjem. Večina projektov, v katerih sodelujejo, se ukvarja z razvojem kariere ali s prehodom iz šolanja v zaposlitev.

ITMC: 26. oktobra 2022 smo se srečali z Litvanskim ženskim lobijem. Izkoristili smo priložnost, da na kratko predstavimo projekt in mikro tečaje, ki bodo dostopni na spletni strani. Deležni smo bili pozitivnega odziva, udeleženke in udeleženci že nestrpno pričakujejo tečaje.

Družbena omrežja in splet: Facebook: klikni tukaj Instagram: klikni tukaj Domača stran: klikni tukaj

K projektu Erasmus+ "AUDIM" (Adults Upskilling in Digital Marketing) nas je spodbudilo opažanje, da imajo zaposleni v nevladnih organizacijah pogosto premalo znanja o digitalnem marketingu. Naša želja je bila, s projektom podpreti odrasle, predvsem zaposlene v NVO, da bi izboljšali svoje kompetence na tem področju in da bi bolje razumeli, kako digitalna preobrazba pomeni tudi večjo konkurenčnost na trgu dela. Naše partnerstvo zato načrtuje več aktivnosti in rezultatov: - razvoj mikro tečajev s katerimi bomo pomagali NVO in učečim se odraslim izboljšati znanje in kompetence - razvoj digitalne orodjarne s primeri dobrih praks - razvoj učnega portal - organizacija pilotiranja mikro tečajev in digitalne orodjarne Več informacij: Audim-digital.eu