Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Amb el suport de:

«Mercat Zero Envasos» és una campanya per assolir el repte de reduir l'ús d'envasos plàstics d'un sol ús en el mercat municipal per així contribuir a disminuir el volum dels residus plàstics que es generen anualment en el municipi.

LA CAMPANYA, pas a pas!

EL PROJECTEEDUCATIU: aprenentage i servei comunitari

SESSIONSDE COCREACIÓ

Fases de la campanya:1. Volem conèixer quin és l’ús dels envasos plàstics en el mercat municipal, quina és la percepció de les persones paradistes sobre aquesta temàtica i intentar buscar alternatives per a la prevenció i la reducció. 2. Es crearà una campanya de comunicació per a difondre i conscienciar de la necessitat d’un canvi d’hàbits per reduir els plàstics d’un sol ús. Intentar animar a la ciutadania a què vagin a comprar amb els seus propis envasos i bosses reutilitzables i recompensar-los amb un detall sostenible. Aquesta campanya de comunicació la desenvoluparà l’alumnat de l’Institut Aiguaviva amb la vostra participació.

LA CAMPANYA comunicativa

MERCATSSOSTENIBLES2022

COM HI PUC PARTICIPAR?

Es realitzarà una enquesta dirigida a les persones paradistes. Aquesta enquesta la farà l'alumnat de l'Institut Aiguaviva.

1

Es farà una primera sessió de cocreació exclusivament amb persones paradistes.

2

3

Es realitzarà una segona sessió de cocreació amb persones paradistes, l'alumnat de l'INS Aiguaviva i altres agents del municipi.

L'Alumnat de l'INS Aiguaviva dissenyarà i implementarà la campanya de comunicació que es durà a terme al Mercat Municipal

4

LA CAMPANYA, pas a pas!

Un grup de 12 alumnes de 3er d’ESOde l’Institut Aiguaviva participarà en aquesta campanya.

Descobriran els impactes que tenen els plàstics d’un sol ús i el model d’usar i llençar sobre la salut i sobre el medi ambient.

Donaran a conèixer als clients del mercat els motius pels quals és necessari deixar d’utilitzar plàstics d’un sol ús.

Donaran a conèixer la campanya i participaran en la recollida i en l’anàlisi posterior de les dades.

Sensibilitzaran i animaran les seves famílies a participar en la campanya.

I, sobretot, estaran capacitats per plantejar alternatives de consum conscient i sostenible.

Amb aquesta iniciativa els joves...

EL PROJECTEEDUCATIU:aprenentage i servei comunitari

Aniran al mercat per conèixer de prop el treball de les personesparadistes.

Faran les enquestes.

Aquest és un projecte d’Aprenentatge i Servei Comunitari (ApS).

Participaran en la segona sessió de cocreació.

A partir dels resultats d’aquestes sessions de treball i de la seva pròpia ideació, dissenyaran, ajudaran i difondran la campanya de comunicació per a reduir els plàstics d’un sol ús entre els clients i la ciutadania en general.

1

2

3

4

1

2

3

4

5

SESSIONSDE COCREACIÓ

Volem conèixer l’experiència, opinions, inquietuds, necessitats i propostes de les persones paradistes ja que són els actors principals per aconseguir aquest canvi d’hàbits del repte Mercat Zero envasos dels clients del Mercat Municipal i de retruc, de la ciutadania de Mollet del Vallès.

LA CAMPANYAcomunicativa

Un grup de 12 alumnes de 3er d’ESO participarà en aquesta campanya. Aniran al mercat per conèixer de prop el treball de les persones paradistes; faran les enquestes, participaran en la segona sessió de cocreació i, a partir dels resultats d’aquestes sessions de treball i de la seva pròpia ideació, dissenyaran, ajudaran i difondran la campanya de comunicació per a reduir els plàstics d’un sol ús entre els clients i la ciutadania en general.

Us donarem més informació quan aquesta fase estigui desenvolupada.

Demana el teu passaport a les parades del mercat. El passaport conté alguns consells i deu caselles que cal segellar.

1

Ara ve el més important: quan vinguis al mercat, fes servir el carro o un cabàs i porta els teus túpers, carmanyoles i bosses reutilitzables per a la fruita i la verdura, els llegums, el peix o la carn. No esperis que et donin bosses o envasos de plàstic!

2

3

Per cada compra que facis amb un envàs o bossa reutilitzable que portis de casa, et segellaran una de les caselles del passaport.

Quan tinguis segelladesles deu caselles del passaport, diposita'l a l'urna i podràs participar en el sorteig d'una cistella amb detalls sostenibles que et serviran per seguir fent les compres de forma sostenible! Missió complerta!

4

COM HI PUCPARTICIPAR?

La campanya Mercat Zero Envasos és la continuació de la campanya "Mercats Sostenibles" de la Diputació de Barcelona, que es va dur a terme durant els mesos d’octubre/novembre de 2022 al Mercat Municipal de Mollet en col·laboració amb l’alumnat de l’escola Anselm Clavé.

MERCATS SOTENIBLES2022

Aquí us deixem informació, fotos, vídeos que es van generar per la campanya.

Amb el suport de: