Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Què en saps,de l'Alt Urgell?

COMENCEM ➛

Posa a prova els teusconeixements de la comarcaresponent a aquestes cincpreguntes

Test 2

Ansovell

Pregunta 1 de 5

Quin d'aquests municipis té un únic nucli de població?

Arsèguel

Estamariu

La Seu d'Urgell

Pregunta 1 de 5

Correcte!Estamariu té un únicnucli de població

Vista general del poble d'Estamariu

- El municipi es va mantenirindependent durant lesfusions dels anys setanta-

Estamariu té un únic nucli de població, el poble del mateix nom. L'altre municipi de l'Alt Urgell amb un sol nucli de població és Organyà. Tot i les agrupacions de municipis amb poca població que es van produir a principis de la dècada dels anys setanta del segle XX, Estamariu es va mantenir com a municipi independent. Situat a 1.084 metres d'altitud, compta amb una població de 129 habitants (dades de 2021). L'element arquitectònic més significatiu del terme és l'església de Sant Vicenç. En el seu interior es conserven unes interessants pintures murals d'estil romànic.Pel que fa a les altres opcions de la pregunta, el municipi d'Arsèguel té dos nuclis de població: Arsèguel i el Pont d'Arsèguel. El municipi de la Seu d'Urgell, per la seva part, està format per la ciutat de la Seu d'Urgell i per la vila de Castellciutat

continuar ➛

Pregunta 2 de 5

¿Cert o fals?A l'Alt Urgell hi ha 19 túnels de carretera

Cert

Fals

Pregunta 2 de 5

Ubicació dels túnels de carretera de la comarca

Correcte!És veritat

- A l'Alt Urgell hi ha 19 túnels distribuïtsen 5 carreteres-

L'orografia muntanyosa de l'Alt Urgell condiciona el traçat de les carreteres, amb profussió de revolts, sobretot a les vies secundàries dels terrenys més escarpats. En alguns dels punts més complexos de la xàrxa viària es va optar en el seu moment per la construcció de túnels. Els més antics són els cinc de la carretera d'Alinyà i el més nou el de Tresponts, a la carretera C-14 entre Organyà i la cruïlla de la carretera de Montan. En aquests 19 túnels hi hem inclòs el fals túnel de la Farga de Moles, a la N-145, construït per protegir la carretera de les esllavissades.- Carretera N-145: el Bordar i la Farga- Carretera N-260: Torres d'Alàs- Carretera C-14: Montan, Tresponts, Organyà, Aubenç, Espluvins, l'Obaga Negra, Remolins, lo Coscollet i Bassella- Carretera de Montan: 2 túnels- Carretera d'Alinyà: 5 túnels

continuar ➛

Pregunta 3 de 5

Quina d'aquestes imatges correspon a l'església romànica de Sant Martí de Taús?

Pregunta 3 de 5

Aquesta és l'esglésiade Sant Martí de Taús

Les altres tres fotografies de la pàgina anterior corresponen a:

- D'estil romànic, es troba situada als afores del poble-

L'antiga parròquia de Sant Martí es troba als afores del poble de Taús, al costat del cementiri. És un edifici d'una nau, coberta amb volta de canó lleugerament apuntada reforçada per dos arcs doblers, i capçada per un absis semicircular. La porta adovellada del mur de migdia va ser convertida en finestra i substituïda per l'accés a ponent. La il·luminació del temple es fa per la finestra de doble esqueixada del centre de l'absis, una altra de similar al mur de migdia i una d'esqueixada simple a ponent. El campanar d'espadanya d'un sol ull s'alça a la façana de ponent. La coberta de pedra de llicorella irregular ha estat substituïda per pissarra nova uniforme.

Església de Sant Martí de Taús, amb l'antic cementiri a tocar

Correcte!

Sant Serni de Cabó

Santa Maria de les Peces

Sant Cristòfol de Vinyoles

continuar ➛

Pregunta 4 de 5

Quina població de l'Alt Urgellté un espai dedicat al poetaMiquel Martí Pol?

Oliana

Peramola

Organyà

Pregunta 4 de 5

- El poeta de Roda de Ter va fer diverses estades a Peramola -

Peramola té un espai dedicat al poeta Miquel Martí Pol. Es tracta d'una zona de lleure situada al nord de la vila, integrat a la ruta de les fonts. Presideix l'espai una gran llosa vertical en la qual hi ha gravat un poema de l'autor de Roda de Ter. A l'indret hi ha un petit cobert, una font i un equipament d'exercicis saludables, a més d'una antiga sínia que treballava amb l'aigua de la propera font de Cristo.Miquel Martí Pol estava molt unit a Peramola, ja que hi havia passat diverses estades convidat pel seu amic Ramon Besora, també poeta i fill de Peramola.

Peramola

L'Espai Miquel Martí Pol, a Peramola

continuar ➛

Correcte!

Pregunta 5 de 5

En quin municipi es troba la font de l'Aiguaneix?

Cava

Ribera d'Urgellet

Fígols i Alinyà

Pregunta 5 de 5

La font de l'Aiguaneix es troba situada al municipide Fígols i Alinyà

-Un camí senyalitzat permet arribar-hi des d'Alinyà-

Es tracta d'una de les fonts més conegudes de l'Alt Urgell. Les seves peculiars característiques, amb una petita cova davant l'obertura de la qual regalima l'aigua, en són el principal atractiu. A la font s'hi pot arribar en mitja hora per un camí senyalitzat que surt del poble d'Alinyà i s'enfila costa amunt, amb el roc de Castellmic com element geogràfic de referència i unes excel·lents vistes de la vall d'Alinyà.

ACABAR ➛

Correcte!

Gràcies per jugar

Inici ↵

¿Ho vols tornar a intentar?

Resposta incorrecta

TORNAR ↵