Want to make creations as awesome as this one?

Ontdekdebijbel4kids.nl

Transcript

Escape game

Ga mee op ontdekkingstocht

Kan jij ontsnappen uit de stad?

Introductie

Het volk Israël heeft een lange reis gemaakt. Dwars door de woestijn, op weg naar Kanaän. Ze zijn aan de grens, ze kunnen de stad Jericho zien liggen. Twee mannen worden eropuit gestuurd met een geheime opdracht. Ze moeten de stad Jericho verkennen. Niet voor een reisbureau of iemand die er op vakantie wil… Nee voor Jozua, de leider van het volk Israël. Hij wil de stad veroveren. Ga jij mee met de verkenners de stad in?

We zijn in Israel en hier start de reis

vraag 1

VRAAG 1

Het volk Israël heeft zijn tenten opgeslagen in Sittim. Van hier vertrekken de verkenners naar Jericho. Hoeveel meter ligt Sittim van Jericho af? Vul dit in om de stad binnen te gaan.

5400 meter

4000 meter

5000 meter

Oeps! probeer het nog eens

weetje

Het volk Israël heeft een reis van ruim veertig jaar achter de rug. Onder leiding van Mozes trok het volk weg uit Egypte, dwars door de woestijn, naar het beloofde land. Uiteindelijk volgt Jozua Mozes op als leider van het volk. Met Jozua trekt het volk het beloofde land binnen.

WELKOM IN DE STAD JERICHO

De mannen kijken hun ogen uit. Dikke stadsmuren, grote poorten met dikke sloten - wat is de stad goed beveiligd! Als de mannen omkijken zien ze dat de bewakers de poorten sluiten.

Vraag 2

In welk sleutelgat past de sleutel om de stadspoort te openen.

Oeps! probeer het nog eens

weetje

Jericho bestaat nog steeds. De stad is 11.000 jaar oud en daarmee de oudste stad ter wereld die sinds het ontstaan nog steeds bewoond is.

Vraag 3

De mannen zoeken een plek om te overnachten. Ze hebben gehoord dat ze bij Rachab kunnen logeren. Zij woont in een huisje op de stadsmuur. Welk huis is van Rachab?

1344

1342

1340

Oeps! probeer het nog eens

weetje

De stadsmuur wordt gemaakt van natuursteen of bakstenen. De muur met poorten zorgt ervoor dat de stad kan worden afgesloten. Dit biedt de inwoners veiligheid. Sommige stadsmuren zijn zo dik, dat er huizen in of op gebouwd zijn.

Vraag 4

De mannen hebben een probleem. De koning heeft over hun gehoord en de stadspoorten gesloten. Niemand kan de stad meer uit. Wat nu? Gelukkig helpt Rachab de mannen verstoppen. Hoe? Vertaal de zinnen en kies het juiste antwoord.

Oeps! probeer het nog eens

Onder bundels vlas

weetje

In die tijd werd in Jericho Fenicisch geschreven. Het alfabet lijkt wel een beetje op die van ons. Dat komt omdat jaren later de Grieken deze tekens gebruikten om een eigen alfabet te maken. Ons alfabet komt weer van het Griekse alfabet.

0210

0810

8618

Vraag 5

Rachab helpt de verkenners ontsnappen. Handig zo’n huis op de stadsmuur. Via het dak laat ze een touw naar beneden. Zo kunnen de verkenners ontsnappen. Ontcijfer de knopen in het touw en vul de code in om met de verkenners de stad te verlaten.

Oeps! probeer het nog eens

weetje

De verkenners beloven Rachab dat als zij het touw uit het raam hangt op de dag dat Jozua de stad zal veroveren, iedereen in haar huis gered wordt.

HET IS JE GELUKT!

Welkom op OntdenkdeBijbel4Kids! Deze site staat bomvol informatie over de Bijbel. Ook vind je er allerlei proefjes, filmpjes en opdrachten om samen de Bijbel te ontdekken. Veel plezier op jullie ontdekkingstocht.

START