Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Fast

Index

Sostenibilitat i Hàbits consumistes

L'impacte mediambiental

FASHION

Hugo bevanISabel CAnoIker lópez

Bibliografia web

Portada

El nostre cas i com ho fem nosaltres.

Dades i estadistiques.

CasPropi

L'impacte ambiental de la moda.

Cas general

Fast fashion

Cas GEneral

Portada

08

07

El preu

Noves lleis

Cas general

06

05

04

03

02

01

On va a parar la roba

Cicle de vida de la roba

Condicions de treball

L'aigua per fer roba

Moda actual

Fast fashion

INDEX

El fast fashion és un concepte que engloba el comportament tant dels consumidors com de les marques.Per una banda, les marques introdueixen noves col·leccions de roba seguint de les tendències, provocant que per seguir aquest ritme, la roba és dissenyada i fabricada ràpidament i a baix cost.D'altra banda, els consumidors compren aquesta roba per ser utilitzada una mitjana de 7 vegades i després tirar-la a la brossa.

Que es?

FAst fashion

INDEX

Les tendències una vegada marxen tornen?

Les tendencies i el cicle de la moda.

Moda actual

Hi ha tendències que es queden i aquestes es converteixen en clàssics, però això no passa amb la majoria de roba. Amb les xarxes socials i la globalització, la roba dura molt menys, anteriorment la roba que era tendència podia arribar a estar de moda durant molts anys, però en l'actualitat aquest temps s'ha reduït dràsticament. Tradicionalment, les marques, produïen les col·leccions per temporades, unes 4 a l'any, això no obstant, actualment, s'arriba a produir 50 col·leccions de roba a l'any. Aquestes tendències s'adapten al context social, un exemple seria les mascaretes, des del començament de la pandèmia, hem vist com les mascaretes s'inclouen com a part de la moda.

INDEX

Una samarreta utilitza entre 1200 L i 4000L d'aigua per la seva fabricació i per uns texans s'utilitzen 10800L, que és equivalent a la càrrega d'un hidroavió dels que combaten els incendis forestals.Però això no és tot, durant la seva producció es desprèn una gran quantitat de substàncies químiques tòxiques.

L'aigua per fer roba

INDEX

Els treballadors de la indústria tèxtil a països pobres.

Per cultivar el cotó, s'utilitzen pesticides i herbicides perillosos i contaminants que enverinen els pagesos, la terra i l'aigua. Els tints i blanquejadors que es fan servir a l'acabat del teixit també són molt contaminants i poden arribar a ser tòxics.Al món hi ha uns 40 milions d'obrers del tèxtil, un gran percentatge dels quals guanyen salaris irrisoris, al voltant de dos dòlars al dia, pateixen discriminació i tenen condicions de treball inhumanes.A les fàbriques solen treballar sense ventilació, respirant substàncies tòxiques o inhalant pols de fibres a edificis insegurs. Els accidents, els incendis, les lesions i les malalties són molt freqüents als centres de producció tèxtil.

Condicions de treball

INDEX

En els últims tres anys hem passat de comprar 17 peces de roba a l'any a comprar-ne 34 i la seva mitjana de vida és de sis mesos, a més a més, es calcula que la majoria de peces de roba són utilitzades únicament 7 vegades.A Catalunya es generen 60.000 tones de residus de roba a l'any, de les quals només es reciclen o es recullen entre el 10% i el 20%.

Vida mitjana de la roba.

Cicle de vida de la roba

INDEX

Fins a quinze milions de peces usades arriben al mercat de Kantomanto, a Ghana, arriben cada dia tones de roba donada o rebutjada per consumidors a Europa, els Estats Units o la Xina.

Que pasa amb la roba que rebutjem?

On va a parar la roba

Ens fixem en el preu quan comprem roba?

Si, això passa quasi sempre que anem a comprar, l'únic motiu pel qual potser no ens fixem és si vas a buscar una cosa molt concreta que no es troba gaire.A part d'això hi ha casos en el qual a la persona que compra li importa molt la qualitat del material, en aquest cas poques vegades es fixarà tant en el preu.

Preu

Cas propi

Portada

06

Valoració

Cas propi

05

04

03

02

01

La roba que no ens cap

Actituds i hàbits

Conciencia mediambiental

Mirem l'etiqueta?

Consum de roba

INDEX

En el meu entorn el consum de roba és molt menor a altres llocs, donat que a casa, només comprem roba si la necessitem, ja sigui per què la que teníem ens va petita o s'ha trencat, a més a més, no tenim costum d'anar a comprar.

El consum de roba al noste entorn

Consum de roba

INDEX

Saps on s'ha fet la roba que portes?

Poques vegades vaig a comprar roba, d'aquestes poques, la gran majoria són per patinatge, aquesta roba la compro en la tenda d'uns coneguts, no sé d'on els la tela que utilitzen, però el que sí que sé és que part de la roba que venen la cusen ells. Fins ara no em fixava en l'etiqueta, però penso que a partir d'ara començaré a fixar-me més.

Mirem l'etiqueta?

INDEX

Només compro roba quan la necessito, així que es podria dir que sí, tot i això, crec que quan la compro podria vigilar més.

Conciencia mediambiental

INDEX

El que esta en les nostres mans.

Actituds i hàbits

En el meu entorn, la roba que ens va petita, la donem a la meva àvia a condició que estigui en bones condicions. La roba de la meva cosina si em va bé l'aprofito jo, la del meu germà, és aprofitada per mi o el meu cosí. I la que no volem o no ens va bé, la meva àvia s'ho dona a uns coneguts que tenen contacte amb moltes persones que necessiten aquesta roba. Pel que tinc entès aquesta roba continua voltant entre ells fins que ja no està en suficient bon estat. D'aquesta manera la roba es reaprofita molt.

INDEX

El més raonable és donar aquella roba que no fas servir, ja que si no et cap a l’armari segur que hi ha molta que no n’utilitzes. A poder ser, intenta donar-la a persones del teu entorn, com familiars o amics, d’aquesta manera hi ha més possibilitats que aquesta roba sigui reaprofitada i no simplement llançada a les escombraries.

Que podem fer amb ella?

La roba que no ens cap

Portada

Bibliografia web

01

https://academiadelamoda.com/que-es-el-fast-fashion/

Academia de la moda:

02

https://millennialchronicles.com/index.php/2020/10/08/como-funciona-el-ciclo-de-la-moda/

Millennial studio:

03

https://www.diaridegirona.cat/canvi-climatic/2019/10/18/moda-letal-10-800-litres-48756184.html

Diari de Girona:

04

https://www.ara.cat/estils/vida-roba-consumir-eticament-catalunya_1_1783217.html

Ara: