Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

EL COMPROMÍS ÈTIC DELS DOCENTS I LA COMUNITAT EDUCATIVA ENVERS L' EDUCACIÓ DELS INFANTS I JOVES

Organitza

Col·labora Lloc: Centre Cívic La Devesa del Pla(Ripoll)

Presencial

Programa

Escola d'estiu concentrada!Hi dediques tot un dia i tens suc per tot el curs.

40a Escola d'Estiu del Ripollès

Dimecres, 6 de juliol 2022

Inscripcions

9h CONFERÈNCIA: “QUE NO T’EXPLIQUIN CONTES!” Sebastià Capella Priu Joaquim Fonoll Salvador Xavier Ruiz Casafont Sabem perquè sabem el què sabem? L’infinit és rodó i es paral·leles mai s'ajunten? Perquè set nans i set cabretes? Que passa amb el temps que passa? Que va passar entre el llop i la caputxeta? Sempre és veritat la veritat? Duia barretina en Patufet? Es pot besar una princesa dormida? Es prudent petonejar un gripau? En aquesta experiència ético-lúdico-matemàtica ens servirem de la neuro-ciència per trobar respostes a preguntes com aquestes i d’altres més inversemblants.

10:30h-12h DEBAT: Posicionament del professorat davant algunes absurditats del sistema: Parlem-ne!MODERA: Grup de mestres del Ripollès A partir de diferents dinàmiques de grup es proposarà un debat organitzat amb la finalitat d’extreure’n unes conclusions acceptades per tot el grup. 11:15h esmorzar fòrum col·lectiu

12-14h: CONFERENCIA-DEBAT: “EL COMPROMÍS I EL GUST D’EDUCAR” Joan Manuel del Pozo Álvarez Es tracta de veure l’educació més enllà de la seva funció sistèmica: com un compromís ètic de professionals docents, famílies, alumnat i societat en general que, a més, poden descobrir el gust per l’aprenentatge, la socialització i la sensibilització ètica i estètica, entre altres.

14h-16h: DINAR FÒRUM: “Menjar bé per a créixer com a pal de paller” PARLEM-NE! Modera: Grup de Mestres del Ripollès Conversa de cafè, en el sentit més propi de l’expressió.

16-18h DEBAT: COMPROMÍS DEL PROFESORAT I LA COMUNITAT EDUCATIVA DAVANT EL REPTE DE LA EQUITAT I LA MILLORA SOCIAL , PARLEM-NE! MODERA: Grup de Mestres del Ripollès EXPLICACIÓ DE L’ACTIVITAT: a partir de diferents dinàmiques de grup es proposarà un debat organitzat amb la finalitat d’extreure’n unes conclusions acceptades per tot el grup.

18-19h: “EL RITME ÉS A LES NOSTRES MANS” Santi Carcassona Es llegiran les conclusions dels diferents debats i a partir d’aquí, es proposarà una activitat de cloenda, on es combinarà l’escriptura de paraules clau i el ritme corporal individual i col·lectiu per a fer palès el compromís ètic de tots i totes les participants cap a l’educació dels infants i joves com a procés de millora se l’equitat social.

BON ESTIU