Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

ONE MINUTE ON THE INTERNET

Horizontal infographics

SITTING BULL

Horizontal infographics

RUGBY WORLD CUP 2019

Horizontal infographics

GRETA THUNBERG

Horizontal infographics

FIRE FIGHTER

Horizontal infographics

VIOLA DAVIS

Horizontal infographics

LOGOS

Horizontal infographics

Transcript

Patis coeducatius

+ INFO

Serveis i projectes

Programa TEI

El Matilde en forma

Banc de llibres

Mediació escolar

Jornada Portes Obertes Virtual

Ver

Especial famílies

Ajuda als fills

Alumnat

Horari

Benvinguda de l'equip directiu

FAQs

Reunió inicial pares

FAQs

Comunica Jove

Francés/Anglés

Presentación

Guia ús mòbil

Especial Famílies L'ingrés a l'institut és un moment molt important en la vida dels vostres fills i filles. Des del primer dia, descobriran: - Un nou centre i una dinàmica escolar diferent. - En Primària, formava part dels "majors"; ací es trobarà entre els "xicotets" de l'institut. -Té algunes assignatures més i treballarà per àmbits de coneixement. - Un horari més intensiu i un treball més intens. - Una major responsabilitat per organitzar el seu treball i planificar el seu temps. - D'altra banda, l'institut els permet major llibertat, més facilitat de moviments i menor control del professorat i dels pares. Finalment, l'entrada a l'ESO coincideix amb l'adolescència, període que significa: a) Cerca d'identitat, de vegades mitjançant comportaments estranys, modes i, fins i tot, enfrontaments i oposició als adults. b) Exigència de major llibertat: "ja no sóc un/a xiquet/a menut/da". c) Gran influència dels companys o colla d'amics front als pares. d) Nous interessos: el carrer, els amics..., que moltes vegades són difícils de fer compatibles amb l'estudi. Com ajudar els vostres fills i filles?

  • Interessar-se per tot allò que fan:
a) Doneu-los l'oportunitat d'expressar-se i dialogar sobre els seus gustos, els seus interessos, els seus amics o amigues, els seus problemes... amb llibertat, confiança i sense juís. D'aquesta amanera, afavorireu la confiança en ells/elles mateixos/es. b) Compartiu amb ells i elles moments del seu temps lliure. c) Verifiqueu amb regularitat els resultats acadèmics. d) Entrevisteu-se amb el professor/a Tutor/a, altres professors/es, Orientador/a... No cal fer-ho únicament quan hi ha problemes. e) Manifesteu la vostra satisfacció quan "les coses" van bé, i demostreu que esteu al seu costat quan "no vagen tan bé".
  • Crear condicions idònies per a un millor aprofitament escolar:
a) Pregunteu al vostre fill o filla si ha acabat les seues "obligacions" diàries. b) Respecteu el seu horari d'estudi, que tinga un lloc de treball i intimitat. c) És recomanable entre 1 i 2 hores diàries d'estudi/treball. d) Limiteu el temps que dedique a veure TV, ordinador, mòbil... I vigileu quin ús en fan de les tecnologies. f) Perquè els vostres fills i filles tinguen un rendiment òptim, és important que vagen a l'institut ben desdejunats i descansats.
  • Conèixer i fer respectar les normes del nou centre:
a) Normes de cortesia i educació. Demanar permís per entrar, eixir, alçar-se, participar en les activitats... b) Tractar amb respecte al professorat i alumnat, material escolar i/o material del centre. c) Tindre cura de la higiene i neteja personal. Vestiment adequada. d) Ser puntual i justificar les faltes d'assistència. e) No portar al centre objectes que no siguen permesos: mòbils...
  • Sobre l'adolescència:
a) Encara que s'estan fent grans, necessiten el control i la supervisió dels pares: horaris, estudi, eixides, amics, tecnologies... b) Les mares i els pares heu de fixar uns límits clars als vostres fills i filles: en el seu comportament, en les amistats i en l'estudi. Com les famílies es podeu comunicar amb els professors? En podrà fer de varies formes: mitjançant webfamília, agenda de l'alumne, per telèfon o per visita presencial si les condicions sanitàries ho permeteixen.

Horari Quin serà el meu horari? En ESO no n'hi ha sessions per les vesprades. La jornada s'inicia a les 8:00 hores i acaba a les 13:55 hores. Disposaràs d'un període de descans de vint-i-cinc minuts (10:45-11:10). Quan esmorzaré? Normalment esmorzaràs durant el període de descans. Has de saber que l'institut disposa de cafeteria, però sols la podràs utilitzar en el temps establert d'esbargiment. Allí podràs comprar l'esmorzar, en el cas de que no el portes, a preus molt assequibles. Podem eixir de l’IES a l’hora del pati? A l'hora del pati l'alumnat d'ESO, ha de romandre dins del centre. Tindré classes per la vesprada? En principi no

Preguntes freqüents famílies (FAQ) Com m’enteraré si el meu fill/a falta a una classe? Mitjançant l'aplicaicó docent d'ITACA qualsevol familiar pot veure en quina situació es troba el seu fill/a a temps real. Se'ls donarà accés a aquest mòdul a principi de curs. Com les famílies es podeu comunicar amb els professors? Es podrà fer de vaires formes: mitjançant la webfamília, agenda de l’alumne, per telèfon o per visita presencial. Porten llibres a l’IES o són digitals? Encara estem en procés d'implantació de la digitalització del llibres de text, per tanto, encara portaran llibres en paper.

Preguntes freqüents alumnes (FAQ) Estaré amb els meus companys i companyes de classe? No t'ha de preocupar. Ben segur que coneixeràs nous companys, noves companyes i faràs noves amistats. A qui puc demanar ajuda? Et pots adreçar als professors i professores, però qui millor atendrà les teues necessitats és el professor tutor o la professora tutora. També pots demanar ajuda al Departament d'Orientació del centre, on trobaràs l'Orientador/a que t'escoltarà i t'aconsellarà sobre qualsevol problema o situació (acadèmics o personals) que pugues tindre. A més a més, les portes del Cap d'Estudis i de Direcció estaran sempre obertes per qualsevol dubte que tingueu, tant vosaltres com les vostres famílies. D'altra banda, et podran ajudar el professorat de l'aula de convivència i el teu tutor TEI (alumne voluntari que és assignat a cada alumne de primer). Que faig si es claven amb mi a l’IES o em deixen sol els companys? Davant qualsevol problema que es puga tindre, caldrà parlar amb el teu tutor/a i si aquest no pot solucionar-lo, directament al Cap d'Estudis o al Director. Què passa si no vaig a una classe? Està totalment prohibit no assistir a classe. Es causa d'obertura d'expedient disciplinari. Quan s'està malalt s'indicarà al professor/a tutor/a. Quina ha de ser la meua actitud? Has de mantenir una actitud oberta i col·laboradora a més de responsable. Has de ser tu mateix i buscar relacions d'amistat que siguen enriquidores. Com puc participar? L'institut t'ofereix diferents formes de participar; la principal és mitjançant els representants de classe: delegat o delegada, i/o subdelegat o subdelegada. He de canviar d’hàbits d’estudi? Si durant la Primària has treballat i estudiat cada dia, has seguit un horari i has fet totes les tasques encomanades dins del termini establert, no hauràs de canviar pràcticament d'hàbits de treball. En el cas que no ho hages fet així, és molt important que tingues molt present els següents punts: a) Seguir un horari de treball i descans que t'ajude a organitzar les vesprades; b) estudiar cada dia. És molt important que estudies amb un mètode efectiu, moltes hores davant un llibre no significa que s'estudia millor; c) realitzar les tasques encomanades dins dels terminis establerts pel professorat. Has de tenir en compte que la vesprada és molt llarga i tindràs molt de temps lliure. Cal aprofitar-la bé. Podem comprar al bar de l’IES? L’IES té una cantina al centre, que es pot comprar coses durant l’hora del patí.

ATRIBUCIONES: - Obra: Quédate Conmigo Música de https://www.fiftysounds.com/es/ - Imágenes: http://www.freepik.com/terms_of_use

Benvinguda de l’equip directiu Sigueu benvingudes i benvinguts a l'IES Matilde Salvador que serà casa vostra durant els anys vinents. A partir d'ara comenceu una nova aventura que vos portarà a conèixer a més gent, gaudir de noves experiències i fer-vos créixer tant per fora com per dins. Al centre trobareu tot el que necessiteu per aconseguir aquestes tasques. Així que MOLTS ÀNIMS I ENDAVANT.