Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

https://view.genial.ly/620c9fbfab3f04001287dffd/presentation-sant-blai

SANT BLAI

Sant Blai metge i bisbe va néixer a Armenia dins una família rica i acomodada. Va ser educat cristianament. Quan començà la persecució dels cristians per part de l'Imperi Romà es retirà a una cova anomenada Argeus portant una vida eremíticaEra sabut que curava els animals que trobava ferits.

Conten que una vegada quan els soldats romans anaren al bosc a cercar animals per participar als jocs d'arena, trobaren fora de la seva cova animals que els estaven esperant.

A principis del segle IV durant la persecució dels cristians i a l'època de l’emperador Linici, va ser empresonat, torturat i executat. El seu culte es va estendre por tot Orient i més tard arriba a Occident. A l’Edat Mitjana només a Roma hi trobem 35 esglésies baix la seva advocació.

Intercesor del mal de coll

Tradicionalment el sant es venerat com “L’advocat del mal de coll” ja que, segons ens conten, va salvar la vida a un infant que s’ofegava amb una espina de peix que li havia quedat clava al coll. D’aquí ve el costum de beneir a les persones i aliments, sent els més típics els caramels pel mal de coll. La festivitat de sant Blai és el 3 de febrer.

L'oratori de sant Blai el troba a Campos.Va ser la primera església parroquial del poble, documentada ja a l'any 1248

SANT BLAI A MALLORCA

A les nostres esglésies i escoles no es perdla tradició de la beneida de persones i aliments, entre ells, els caramels.

SANT BLAI A MALLORCA