Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

CIRCUMSTANȚIALA DE LOC PRIN METODA CUBULUI

Descrie circumstanțiala de loc din fraza următoare, precizând termenul regent și elementul de relație care o introduce:În drumul său, comisul Ioniță face un popas oriunde găsește voie bună și bucate alese.

Descrie!

01

Explică diferența dintre cele două enunțuri:1. Ionel și Ana au plecat acasă.Ionel și Ana au plecat unde au copilărit.

Explică!

01

Analizează părțile de vorbire care constituie elemente de relație pt circumstanțialele de loc din frazele următoare:1. M-am îndreptat în mare grabă unde se auzea un strigăt de ajutor.2. A plecat în care țară i s-a părut mai bine de trăit.

Analizează!

+ info

Argumentează raporturile sintactice stabilite între propozițiile din această frază:După popasul la han, comisul Ioniță a plecat unde avea treabă, dar unde avea de descoperit o mare surpriză.

Argumentează!

Asociază următoarei propoziții regente câte o circumstanțială de loc introdusă prin diferite elemente de relație:1.Vodă Mihalache Sturza făcea câte un popas....2. Ancuța cea tânără stătea...

Asociază!

Compară următoarele două fraze introduse prin același element de relație:1.Comisul Ioniță a ajuns unde era multă voie bună.2. Comisul Ioniță a ajuns într-un loc unde era multă voie bună.

Compară!