Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

DENIP

DENIP

Dia Escolar de la No-violència i la Pau

DENIP01

QUÈ ÉS EL DENIP?

El DENIP ÉS UNA DIADA QUE propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

"Germans de les estrelles, lletra de Llorenç Vidal i música d'Andreu Bennàssar, és l'himne del DENIP

Tots germans de les estrelles, de les muntanyes, del mar i de tots els sers que viuen, uniguem, per a cantar, les mans nostres, per aprendre l'Amor, No-violència i Pau.

I defensors de la vida, sense armes per a matar, com a ciutadans del món, uniguem, per a cantar, l'alè nostro, fets missatges d'Amor, No-violència i Pau.

Sens diferències de raça, de llengua ni de pensar, en fraternal abraçada, uniguem, per a cantar, els pits nostros, amb la força d'Amor, No-violència i Pau.

Lema:"Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència ila Pau és millor que la guerra".

Logo DENIP

PAU

PARENOSTRE DE LA PAU

Pare, que mireu per igual tots els fills vostres que veieu enfrontats. Nostre, de tots. Dels 7.000 milions d'homes i dones que poblem la terra, sigui quina sigui la nostra edat, el nostre color o el nostre lloc de naixença.

Que esteu en el cel i a la terra, en cada persona, en els humils i en els qui sofreixen.

Sigui santificat el vostre nom, no pas, però amb la fressa de les armes, sinó amb el murmuri dels cors.

Vingui a nosaltres el vostre regne, el regne de la pau i el regne de l'amor. I allunyeu de nosaltres els regnes de la tirania i de l'explotació.

Faci's la vostra voluntat, sempre i arreu. Així a la terra com es fa en el cel. Que els vostres designis no trobin obstacle en els fills del poder.

El nostre pa de cada dia, que està pastat amb la pau, amb la justícia i amb l'amor.

Doneu-nos, Senyor, el dia d'avui, perquè demà pot ser tard. Els míssils apunten i potser la bogeria els pots disparar.

I perdoneu les nostres culpes. No com nosaltres perdonem, sinó com Vós perdoneu, sense lloc per a l'odi i la rancúnia.

I NO PERMETEU QUE NOSALTRES CAIGUEM A LA TEMPTACIÓ d'emmagatzemar el que no ens heu donat, d'acumular el que altres necessiten, o de mirar amb recel qui tenim al davant nostre.

Ans deslliureu-nos de qualsevol mal que ens amenaci. De les metralladores, dels míssils, dels milions de tones d'armes. Perquè som molts, Pare, els qui volem viure en la pau.

PENSA COM POTS FER QUE AVUI AL TEU VOLTANT DURANT TOT EL DIA HI HAGI PAU, I FES-HO!

https://preguem.blogspot.com/ @pepotbarrufet (instagram) @Eltwiterdelpep (twitter)