Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

NADAL

" ... de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc."(Mt 10,8)

L'Advent s'inicia quatre diumenges abans del Nadal. com veus els diumenges estan marcats, són dies especials. En aquest calendari no trobaràs xocolatines, hauràs de buscar cada nit en el teu cor la dolçor de l'agraïment.Clica en el dia que correspon i mira de fer el que et proposa. A la nit, abans d'anar a dormir valora com t'ha anat el dia i dona gràcies pel que has viscut.

Comença

28

30

2

29

1

19

9

12

8

22

23

15

24

18

10

5

14

21

7

6

4

20

11

13

17

16

3

un temps per agrair, que ens dona la possibilitat de preparar-nos pel

Advent:

Nadal

CALENDARI D'ADVENT 2021

1r diumenge d'Advent Durant aquesta primera setmana agrairem un meravellós do, el do de la vida. La vida és quelcom que ens ha estat regalat. Avui, el primer dia de l'Advent, sapiguem agrair aquest regal. Som vius! Visquem un diumenge amb alegria. Intentem que al nostre voltant tot siguin somriures.

Ahir vam intentar omplir el dia de somriures per fer que la vida sigui alegria. Avui podem intentar que a més d'alegria ha hagi confort al cor. Serem capaços de dir Bon dia a tothom que ens trobem, donar les gràcies i demanar les coses si us plau? Si ho fem, notarem en els ulls dels altres l'agraïment.

"Jo soc el camí, la veritat i la vida" són paraules de Jesús que podem llegir a l'evangeli de Joan (Jn 14.6) Avui et proposem que quan tinguis dubtes de com fer una cosa, pensis quin camí triaria Jesús. De vegades triem malament perquè no triem amb el cor, sinó amb el JO. Sabrem triar el camí de Jesús?

Hi ha una cosa que fem sense donar-nos compte ... Respirar. Sí, respirem. Avui et convidem que durant una estona prenguis consciència de la teva respiració. Et recomano que t’estiris a terra. Tanca els ulls. Respira tranquil·lament. Nota com l’aire entra per la boca i va fent tot el recorregut fins els pulmons. S’hi està uns segons i torna a sortir desfent camí. Noto que la meva respiració és cada cop més profunda i relaxada. Estic així una estona mentre vaig donant gràcies per l’aire, gràcies per respirar, gràcies per la vida.

Ahir pensàvem en respirar, però també hi ha una cosa que fem cada dia i que ens ajuda a viure: menjar i beure. Has pensat mai en donar gràcies pel que has menjat? Et proposo que a partir d’avui després de cada àpat facis aquesta petita acció de gràcies: “Ja hem menjat, ja hem begut, donem gràcies a Déu que n’hi ha hagut”

També ens cal en la nostra vida sentir-nos estimats. Escolta aquesta cançó i ... Estima!

AGRAÏMENT - gràcies Busca un lloc recollit i sense soroll. Llegeix la pregària lentament, paraula a paraula. Quan hagis acabat la lectura, si vols pots afegir altres agraïments, pots dir a Jesús tot allò que només tu saps i ell escolta. Comparteix la teva vida, les teves coses amb Jesús. Parla-li des del cor. Jesús, et volem donar gràcies. Et volem donar gràcies per la natura, gràcies per la família, gràcies perquè tenim menjar i aigua cada dia, gràcies per les hores de descans i per les hores de treball, gràcies, Jesús per tot el que ens envolta i ens fa feliços.

Si ahir agraïem la bellesa de les plantes, avui podem agrair la sort que tenim de poder conviure amb tants animals. Des de la papallona fins a l’elefant, passant per totes les aus, els gripaus, els peixos, … I sobretot per tots aquells que tenim a prop i estimem d’una manera especial: el nostres gos, o el nostre gat …. Avui et proposem que llegeixis aquest text, el meditis i reflexionis i … actuis. PER LA NATURA Pare bo, que vas crear totes les coses i ens vas donar un món tan bell!. Et demano perquè els homes sapiguem cuidar la teva creació. Que respectem la vida deis animals, dels boscos. Que no abusem de la natura ni l'embrutem amb contaminació. Et demano pels qui defensen les belleses naturals, les especies en extinció, pels qui treballen per un món més net. Et demano també perquè totes les persones puguin gaudir de la natura i els béns que ella ens dóna. Que no li falti a ningú l'aliment que Tu ens vas donar amb generositat per a tots. Pare bo, ajuda'ns a conservar el planeta i a repartir les riqueses de la naturalesa per a benefici de tots. Que així sigui. Senyor!

No en som conscients, però gran part del nostre planeta és cobert d’aigua. I l’aigua és plena de vida, tant d’animals com de plantes. De fet diuen que podem estar dies sense menjar, però no sense beure aigua. Quina gran sort que tenim d’obrir l’aixeta i que sempre ragi aigua. Avui et proposem una relaxació. Estirat a terra i demana algú que et vaig orientant a partir d’aquest text. Primer de tot pren consciència de la teva respiració. A continuació imagina que a la part superior del teu cap hi ha una font que raja aigua, que comença a entrar per tot el teu cos. L'aigua és clara i transparent. Deixa-la fluir lliurement, deixa que l'aigua s'emporti les teves preocupacions. Deixa que aquesta aigua cristal·lina refresqui tot el teu cos. Ara, tota l'aigua que hi ha al teu cos es va evaporant i tu amb ella. Permet-li que s'expandeixi, creixent i pujant molt lentament fins a integrar-se en un núvol, ara estàs a l'espai, et sents completament lliure, ets un núvol i et desplaces com el vent sense importar on et dirigeixis. Sent un núvol, pots observar sota de tu el mar en calma i decideixes integrar-te a ell i baixes, lentament. En fer-ho notes la frescor de les onades, i el teu cos a poc a poc s'integra a l'aigua del mar. Gaudeixes de la sensació de llibertat, sents la vida al mar i formes part del mar. Ara decideixes tornar al teu cos. HI encaixes perfectament, portant amb tu la sensació d'energia del mar, la llibertat del núvol i la claredat i frescor de l'aigua. Mica a mica recuperes la respiració normal. Durant una estona has estat aigua. Gràcies Senyor per l’aigua.

Estem acabant la setmana d’agraïment de la creació, avui et convidem a llegir aquest Càntic: Que tot l’univers lloï el Senyor Que tot l’univers lloï el Senyor Beneïu el Senyor totes les criatures, canteu-li lloances per sempre. Beneïu-lo, àngels del Senyor, beneïu-lo, cels el Senyor. Beneïu el Senyor, aigües de l’espai, beneïu-lo, estols del Senyor. Beneïu el Senyor, sol i lluna, beneïu-lo, estels del cel. Beneïu el Senyor, pluges i rosada, beneïu-lo, tots els vents. Beneïu el Senyor, foc i calor, beneïu-lo, freds i gelades. Beneïu el Senyor, rosades i gebre, beneïu-lo glaç i freds. Beneïu el Senyor, neus i geleres, beneïu-lo, dies i nits. Beneïu el Senyor, llum i tenebres, beneïu-lo, núvols i llamps. Que la terra beneeixi el Senyor, que li canti lloances per sempre. Beneïu el Senyor, muntanyes i turons, vegetació de la terra, beneeix-lo. Beneïu, fonts, el Senyor, beneïu-lo, rius i mars. Beneïu el Senyor, peixos i monstres marins, beneïu-lo, tots els ocells. Beneïu el Senyor, feres i ramats, canteu-li lloances per sempre. Beneïu el Senyor, tots els homes, beneeix-lo, poble d’Israel. Beneïu-lo, sacerdots del Senyor, beneïu-lo, servents del Senyor. Beneïu el Senyor, sants i humils de cor, ànimes i esperits dels justos, beneïu-lo. Beneïu el Senyor, Hananies, Azaries i Misael, canteu-li lloances per sempre. Beneïm el Pare i el Fill amb l’Esperit Sant, cantem-li lloances per sempre. Sou beneït, Senyor, al firmament del cel. Glòria i lloança per sempre

​Avui fem pregària amb aquest text, que ens resoni durant tot el dia. ​ El sol il.luminava el camí de Josep i Maria. Al matí els donava una agradable escalforeta que els feia tancar els ulls i somriure. Al migdia amb la seva força els deia que era moment d’aturar-se per menjar i fer la migdiada. Al vespre, quan s’amagava horitzó enllà, Josep i Maria sabien que calia descansar i reprendre forces per l’endemà. El sol els donava llum, escalfor i ànims! Senyor, et donem gràcies pel Sol, que marca els nostres dies, que ens il.lumina, que dóna vida a la Terra! Ajuda’ns a saber aprofitar el temps, a saber fer molta feina quan cal, i a saber descansar quan cal. Recorda’ns sempre com és d’important cuidar amb el descans el nostre cos, que és un regal teu!

Tercer diumenge d’Advent Agraïm les persones que trobem en el nostre camí. En la nostra vida ens trobarem a moltes persones, i n’hi haurà algunes que tindran una cosa en comú. Aquesta cosa és l’amor. Ens estimaran. Sapiguem donar gràcies en la pregària per aquest amor que rebem gratuïtament.

Sant Francesc és un dels grans exemples de persones agraïdes, i agraïdes sobretot per la Creació. Seva és aquesta pregària. Preguem avui amb ell, tot desitjant que a l’arribar el Nadal, el nostre món estigui una miqueta millor. PREGÀRIA DE SANT FRANCESC Senyor, fes de mi un instrument de la teva pau! Que on hi hagi odi, hi posi amor. On hi hagi ofensa, hi posi perdó. On hi hagi discòrdia, hi posi la veritat. On hi hagi dubte, hi posi fe. On hi hagi desesperació, hi posi la llum. On hi hagi tristesa, hi posi la joia. O mestre, fes que jo vulgui més aviat consolar que no pas ser consolat; comprendre, més que no pas ser comprès; estimar, més que no pas ser estimat. Perquè és donant-nos que obtenim, és oblidant-nos que ens trobem, és perdonant que som perdonats, és morint que ressuscitem a la vida eterna! Sant Francesc d’Assís

La mare i el pare Avui podem tenir presents durant tot el dia els pares. Iniciem el dia amb aquesta pregària, i cada cop que els veiem avui, fem-los una abraçada amorosa. Pregària pels pares Vós, Senyor, que heu manat honrar el pare i la mare, escolteu aquesta oració pels meus pares. Vós veieu com m’estimen, la feina i les preocupacions que tenen. Consoleu-los, Senyor, amb vostre goig, protecció i ajuda. Concediu-nos la salut del cos i la serenitat de l’esperit; conserveu-los llarga vida perquè jo pugui gaudir molts anys del seu amor, del seu guiatge, de la seva protecció. Amén.

Els germans Si tens germans, saps que les coses no sempre van bé. Te’ls estimes molt, però de vegades hi ha discussions, baralles, crits, estirades de cabells… Per què no procurem avui tenir un dia de pau i harmonia? Preguntem-li com li ha anat el dia, riguem amb ell, consolem el seu plor… i per què no, intentem a partir d’avui que cada dia sigui així.

Els avis Quina gran sort que tenim de tenir els pares dels nostres pares que ens estimen tant i ens cuiden tant. Quan els veiem, estem molt contents de veure’ls i els volem abraçar i estimar, però quan no els veiem, ens oblidem una mica d’ells. Tinguem-los avui molt presents, potser no només avui, sinó cada dia… Fem una pregària d’acció de gràcies per a ells: PELS MEUS AVIS Estimat Jesús, et vull demanar pels meus avis. Dóna'ls molta salut i que no es posin malalts. Ajuda'ls perquè estiguin bé, contents, sans, que tinguin el necessari per a ser molt feliços, i que no els manqui mai l'alegria i les ganes de viure. Que no se sentin sols ni tristos o cansats . Que descobreixin que Tu estàs sempre amb ells, perquè ens estimes a tots i mai no ens abandones. Dóna'm forces per a estimar-los molt, per a visitar-los, cuidar-los amb afecte i atendre'ls com mereixen. Acompanya'ls sempre, Senyor, que et sentin al seu costat, i moltes gràcies pels meus avis

LA FAMÍLIA Quina màgia, la família, grup de gent meravellós. Grans, petits, homes i dones, tots per tots tenim amor. La setmana passa ràpid amb els pares i els germans. Els dissabtes i els diumenges creix la colla; es fa més gran. Oncles, ties i cosines, avis, néts i cosinets, amb dinars, sopars i festes, celebrem que ens estimem. Quan t’agafa un mal de panxa, febre, tos i un trencament, algú de la gran família apareix i et fa content. Quina màgia, la família, tots per tots tenim amor. Pensa amb les persones de la teva família. D’un en un. Recorda moments feliços que t’apropin a cadascun d’ells. Dóna gràcies de tenir-los. Recorda’t de demostrar-los que els estimes. Prega per a ells i per les seves necessitats. Gràcies Senyor perquè ens has donat una família que ens estima, ens cuida i ens acompanya en la nostra vida amb tanta comprensió i paciència.

Els amics Amistat, quina bonica paraula. Però quan arriba el moment de definir-la sorgeixen un munt de dificultats. Potser podríem pensar que cal què tingui una amistat per poder-la definir. Una amistat necessita generositat, disponibilitat i entrega, cal que els amics parlin, i riguin i plorin junts, necessita també fidelitat, cordialitat, respecte, i sobretot confiança en l’altre, fe en l’altre, esperança en l’altre i sobretot estimar-lo. El camí de l’amistat verdadera no és un camí fàcil de fer, però és un camí que val la pena fer-lo amb un amic. Sapiguem donar les gràcies als amics per ser els nostres amics. NECESSITO AMICS Charly: No m’estima ningú ... Ja em puc morir i tot, que de mi no se’n preocupa ningú. Lucy: Què et passa? Charlie Brown? Charly: No tinc amics... No puc dir de cap persona que sigui un amic. Lucy: Digues: què és un amic? Charly: Un amic és algú a qui pots clavar un cop a l’espatlla! Un amic és algú a qui pots prendre el lloc sense que et miri malament. Un amic és algú que desitja veure el programa que vols veure. Un amic és algú que t’estima encara que hi hagi molts altres nois al voltant. Un amic és algú que comparteix la casa amb tu. Lucy: Em que ho fas massa difícil, Charlie Brown ... Sigues com jo. Jo no necessito amics ... Sóc autosuficient. Charly: Doncs, jo no ... Jo necessito amics! Me’n fan falta! Em caldria fins i tot un amic per als bons moments! Lucy: Pobre Charlie Brown ... Hauria de fer com jo i ja està. No em preocupa gens si tinc amics o no ... Precisament per això sóc tan popular. Schroeder: Saps què és un amic, segons jo, Charlie Brown? Un amic és algú que t’accepta tal com ets. Un amic és algú que no té gelosia si vas amb altres amics. Un amic és algú amb qui tens coses en comú. Un amic és algú que es sent fascinat per la mateixa música que tu. Un amic és algú que no pot suportar la mena de música que tu no suportes. Un amic és algú que et guarda tanda en una cua, Un amic és algú que es baralla per tu quan no hi ets al davant. Un amic és algú que t’envia una postal quan estàs de vacances. Un amic és algú que no et critica allò que acabes de comprar. Snoopy: Un amic és algú que et deslliga la corretja! Amic ... una persona que és ben coneguda i estimada. Charles M. Schulz

CÀRITASAvui et convidem a conèixer aquesta organització que depèn de l'Església. Mira quants projectes tira endavant. T'animes a col·laborar-ne en algun? Projectes de Càritas Barcelona

El Banc d'aliments El coneixem perquè cada any fan una gran campanya, però coneixem realment tota la tasca que fan? Mira quina quantitat de coses que fan: El banc d'aliments, més que un banc

2n diumenge d'Advent Iniciem la segona setmana d'advent. La creació és quelcom que ens ha estat donat. Durant aquesta setmana tindrem molt present la mare terra. Comencem agraint la bellesa de les flors. Si tenim la possibilitat, fem un ram ben bonic per alegrar el diumenge. Si tens plantes, rega-les, cuida-les, canta-ls una cançó.

Avui et volem convidar a escoltar aquest audio conte que dona gràcies per la creació:

Els mestres Avui podem escoltar aquesta cançó i fins i tot dedicar-li als nostres mestres.

FISC Avui us convidem a conèixer aquest projecte de la FISC a Haití: Ayuda de emergencia para paliar la crisis alimentaria en Bedou, Haití.

Demà ja és Nadal! Potser avui és el millor dia per donar gràcies a Déu que podem tornar a celebrar en família aquesta gran festa del naixement de Jesús. També podem dedicar durant el dia a pensar en algun poema d'agraïment, o fins i tot inventar-te un, per poder dir-lo demà després del dinar de Nadal davant de tota la família i convidar-los a donar gràcies per la vida! NADAL, UNA BONA OCASIÓ PER AGRAIR LA VIDA EN COMPANYIA!

Ahir es va acabar el primer trimestre. També ja ha arribat l'hivern. Això vol dir que s'acosta el dia de Nadal. De fet queden dos dies. Durant aquestes setmanes d'Advent hem estat donant gràcies per moltes coses i per moltes persones. Et convidem a fer una estona de meditació, tot recordant totes les vegades que has agraït alguna cosa aquests darrers dies. Omple el teu cors d'aquests bons moments de gratitud i comparteix-los.

Recorda que l'Advent són 4 diumenges abans de Nadal, per això cada any l'Advent comença en un dia diferent. Aquest any, l'Advent comença el diumenge 28 de novembre.

4t diumenge d'Advent Agraïm que tot el que hem rebut també ho podem donar de franc a qui ho necessiti. Aquesta darrera setmana podem pensar en aquells que necessiten de la nostra ajuda. Hem rebut molt i hem d'estar-ne agraïts. I ja que hem rebut també podem donar. Dediquem aquesta darrera setmana a pregar pels que ho necessiten. Avui podem conèixer una mica que és això de la Marató de TV3 La marató de tv3 2021: per la salut mental

Pots trobar més pregàries al meu blog: Recull de pregàries Si vol contactar amb mi pots fer-ho:

  • pel twitter mitjançant missatge privat: @Eltwiterdelpep
  • per l'Instagram mitjançant missatge privat: @pepotbarrufet