Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

TULUM

žarg. a. zabava koja se organizira kod nekoga u kući ili na javnim prostorima (disko-klubovi, sportske dvorane, stadioni i sl.) b. pren. pijanka, lumperaj, nered, bučna zabava [prirediti tulum]

tùlum m DEFINICIJA

Pet prijateljica junakinje su naše priče. Upoznajmo ih...

najboljih

ANA

REA

CHIARA

ERIKA

VIKI

Večeras Rea i Ana slave rođendan. Nestrpljivo čekaju dolazak frendica ne sluteći da će zabava krenuti u krivom smjeru.

najboljih

bahata

bezobrazna

lukava

umišljena

Među prvima sam došla na Anin i Rein rođendan. Samo sam gledala na glavna vrata kada će doći Viki.

VIKI

VIKI

VIKI

VIKI

VIKI

Stajala sam s prijateljicama kraj švedskog stola i razmišljala o tome žele li nas s tako lošom hranom. Napokon je „uletjela” Viki sva glamurozna; crvena vatrena kosa, bijela košulja...

otrovati

Čim sam stigla, cure su me gledale kao da ne žele da sam na rođendanu. Odmah sam to rekla Viki. Uopće se nisu potrudile za svoj izgled pa je bilo lako zaključiti da su ljubomorne na nas.

!!!

drska

pohlepna

bahata

umišljena

Na Aninom i Reinom rođendanu srela sam svoju najbolju prijateljicu Eriku. Bila sam baš sretna što nisam sama na njihovom rođendanu i odmah sam shvatila da mi tamo neće biti dosadno. Erika mi je rekla da se curke nekako čudno ponašaju, kao da uopće nisu htjele da dođemo.

Vjerojatno su ljubomorne na nas jer ipak imamo puno ljepše i markirane stvari. Dok one izgledaju onako . Ponosne su na sebe zato što imaju bolje ocjene od nas, ali nas to uopće nije zanimalo jer smo ipak mi bile glavna tema svim

ŠTrebERSki

FUJ!

BLJAK!

DEČKIMA.

„Fuj, kako nemaju ukus za odjeću!”

FUJ!

BLJAK!

???

???

Što je njima!?

Osvrnula sam se oko sebe i shvatila da nije riječ samo o lošem ukusu u odijevanju. je izgledala toliko obično. Mogle su se bar malo potruditi. Sve je izgledalo

HRANA

DOSADNO

JEDNOSTAVNO I

RUŽNO.

brižna

osjećajna

promišljena

oprezna

Čula sam Viki i Eriku kako Anu i Reu na njihovu rođendanu. Rekle su puno loših stvari i ja nisam željela biti dio toga.

Znala sam da ću morati izabrati stranu. Kako to nisam mogla učiniti, prestala sam se družiti s njima.

OGOVARAJU

FRIENDS

BESTIES

BFF

PRIJATELJICE

Nakon toga sam gledala kako se stvari raspliću i klonila se svih nekadašnjih prijateljica kako ne bih upala u i situaciju da moram izabrati s kime bih se trebala družiti.

svađu

Nisam željela sudjelovati u ogovaranjima pa sam jednostavno

OTIŠLA.

draga

druželjubiva

dobrodušna

nježna

Na proslavi našega rođendana shvatile smo da se Viki i Erika jako čudno ponašaju. Nakon nekog vremena počele su nas pogledima. Bilo nam je čudno što se Erika i Viki nisu s nama družile.

odmjeravati

Stalno su nas i nešto pričale o nama iza leđa. Nije nam bilo jasno zašto se tako ponašaju ako smo se do sada sve zajedno družile.

Erika, vidi ih! Ha, ha...

Grozno!

IZBJEGAVALE

ljubazna

poštena

razočarana

dobrodušna

Primijetile smo da se dečki druže samo s Erikom i Viki. Znamo da su bile lijepo i svečano obučene, ali mi nemamo novac za odjeću iz najnovijih kolekcija skupih trgovina.

Nastavile smo se zabavljati s ostalim gostima do kraja rođendana, a kasnije smo saznale za trač na rođendanu.

Na rođendanu je bio E.Z., Reina simpatija. Svi su znali da joj se odavno „Na moju nesreću, simaptije su bile obostrane”, pomislila je Viki.

sviđa.

Ne znam što on vidi u njoj?E.Z. je turbo zgooodan Mislim da mi se upravo počeo

sviđati.

Odmah sam to ispričala Eriki. Mislila sam da će se naljutiti na mene jer je on „Rein”, no ona se samo mudro smješkala.

„Toliko smo se zagledale u njega da sam imala priliku i hrabrosti odglumiti 'slučajno' zalijevanje Viki sokom”, pomisli Erika. Malo sam se nagnula i kao da sam se spotaknula. Vikinu košulju zalila sam jarko crvenim sokom. Viki je vrisnula i u taj tren su se svi okrenuli i pogledali je. E.Z. također.

„Na moju žalost, mrlja nije bila dobra ideja. Viki se naljutila na mene, a E.Z. je prijatelju rekao da smo baš ”, tužno će Erika u sebi.

DJETINJASTE

Sve je upropašteno!

Kasnije, kada sam otišla u kupaonicu, vidjela sam Viki s Anom i Reom kako pokušavaju ukloniti mrlju s košulje. Krenule smo se prepirati jer sam joj uništila omiljenu markiranu košulju.

Po našim izrazima lica vidjelo se da smo razočarane jer smo shvatile da naše prijateljice nisu bile iskrene. Nije nam više uopće bilo do rođendana. Samo smo mislile na Vikinu i Erikinu scenu. Voljele bismo da se ništa od toga dogodilo.

NIJE

Par dana nakon te naše svađe i od toga kako se Viki i ja ne družimo, u školi se nisam imala s kime družiti jer se ona priklonila curama. Osjećala sam se dosta jadno jer sam na kraju ostala izolirana pa sam odlučila pozvati Viki na stranu i joj se zbog svega.

ISPRIČATI

Zajedno smo odlučile sve reći curama jer smo shvatile koliko je to sve bilo jadno i djetinjasto. Kada smo im sve priznale i ispričale se, cure su nam na sreću oprostile. Iz društva smo povukle sve tračeve o Ani i Rei.

FRIENDS

PRIJATELJICE

BFF

Za sve nas bi bilo najbolje da nije bilo nikakvih laži, ogovaranja i spletkarenja.

Na kraju se sve dobro završilo i ponovo su postale frendice, ali ne najfrendice jer, ponekad, naši postupci ostave trajne i neizbrisive posljedice. Povrijeđene slavljenice oprostile su, ali nisu zaboravile.

VIKTORIJA MARKEŠIĆANAMARIJA PRLOGERIKA PRLOGCHIARA MARKIĆNIKA MIJATOVIĆREA BEBEK

AUTORI:

Music: https://www.bensound.com

SANJA PAKASINSLAĐAN MUSTAČADRIJANA HATADI

MENTORI:

Osnovna škola "Braća Radić" KoprivnicaSvibanj 2021.