Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Šetnja šumom

https://www.youtube.com/watch?v=Ls6FMYrjWZ4

"Kad bi me tko upitao otkuda mi ideje dolaze, tada bih mogao odgovoriti da mi to samome nije jasno; one dolijeću odnekud, salijeću me u tako snažnom i tako jasnom obliku da mi se čini kao da ih mogu dohvatiti rukom. Ideje mojih djela nalaze se u prirodi, u šumi, u šetnjama, u tišini noći, u jutarnjem svanuću, u raspoloženjima moje duše. One zuje, zvone, zvuče, grme sve dok se konačno ne pretvore u tonove i sitne note." (L.van Beethoven) Otkrit ću darove koji nosim u sebi i razvijati ih!

"Vi nećete nikada žrtvovati lijepu misao tiraniji koju nameću pravila, ali ćete žrtvovati pravila svojoj mašti" (J.Haydn Beethovenu) Mašta je pokretač velikih ideja!

Ludwig van Beethoven imao je neobičnu naviku pripremanja kave. Radio je napitak od točno 60 zrna kave... Volio je tjesteninu sa sirom. Svakoga dana poslijepodne odlazio bi u šetnju šumom... Uživat ću u malim stvarima i ritualima. Sitne radosti su biseri života! https://atma.hr/jednostavna-navika-koja-je-beethovena-ucinila-genijalcem/ Jednostavna navika koja je Beethovena učinila genijalcem!Jeste li znali da je šetnja jedan od načina koji će vam pomoći da poboljšate svoju kreativnost i unaprijedite svoj život? To je znao čuveni...Atma

” Otkako sam izrazio svoje osjećaje voljenoj, osjećao sam se poput ptice iz legende koja pjeva samo jednom u svom životu. Bio sam nemiran poput ptice koja traži trnovito drvo, uvlači se među divlje isprepletene grane da bi nabola svoje tijelo na najduži, najoštriji trn. Dok umire, njen bol prerasta u pjesmu daleko ljepšu od pjesme slavuja ili ševe. Čitav svijet zastaje da sluša, a Bog na nebu se osmjehuje. Jer ono najbolje što postoji može se dobiti samo po cijenu velike boli…" Samo ono što imam u sebi mogu dati. Bit ću pjesma!

"Odsvirati pogrešnu notu je nevažno, ali svirati bez strasti je neoprostivo!" L.van Beethoven

Odličan umjetnik je najvrjednije blago nacije! (L.van Beethoven)

"Najviša distinkcija čovjeka je ustrajnost u prevladavanju najokrutnijih prepreka." (L.van Beethoven) Izazovi života čine moj karakter boljim!

"Od djetinjstva bila mi je najveća sreća i radost raditi za dobro drugih." (L.van Beethoven) Bit ću melem!

"Što sam, ako se usporedim sa svemirom? (L.van Beethoven) "Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda" (A.B.Šimić)

"Vjerujte, nitko ne može voljeti prirodu više od mene jer ja znam osluškivati njeno bilo i razumijem njen govor, njen mir je najljepša pjesma. Sretan sam kad šećem uz grmlje, kroz šume, ispod krošanja drveća, uz potok ili uz puste hridi. Volim sjaj sunca jednako kao i mjesečevo blijedo svjetlo. Iz šume, iz polja odzvanja sreća koju željno traže ljudi." (L.van Beethoven) Promatrat ću i opažati. Ljepota i glazba nalaze se svuda oko mene!

"Živim bijedno. Ne idem u društvo već gotovo dvije godine. Ta ne mogu reći ljudima da sam gluh. Da bar imam koje drugo zvanje, ali ovako uz ovo moje, to je užas! Kad se tiho govori, ne čujem, a kad se viče, tad mi je nesnosno. Ima trenutaka kad se osjećam najbijednijim ljudskim stvorom.." (L.van Beethoven) Imam pravo na svoje osjećaje, u redu je biti tužan!

“Tko shvati smisao moje glazbe, oslobodit će se bijede u kojoj se muče ostali ljudi” (L.van Beethoven)

"Ja ću voditi kormilo sudbine čvrstom rukom i neću dopustiti da zla kob posve podjarmi moje snage" (L.van Beethoven) Bit ću strpljiv i ustrajan, odnosit ću se odgovorno prema daru koji imam!

Ja smatram najvećom ljudskom vrlinom onu koja čini čovjeka boljim. Gdje nađem dobre ljude, našao sam svoju domovinu." (L.van Beethoven) Mogu biti čist iako sam ukorijenjen u mulju!

"Kneže! To što jeste, postali ste slučajem i rođenjem, dok ja svoj položaj dugujem samom sebi. Knezova je bilo i bit će ih na tisuće, Beethoven je samo jedan." (Beethoven knezu Lichinowskom) Ti si poseban! Nitko drugi nije kao ti. Ostavljaš jedinstven otisak!

"Postanem li kada velik čovjek, tada će to biti uglavnom vaša zasluga, cijenjeni učitelju" (L.van Beethoven) Za ono što jesam, zahvalan sam svojim učiteljima!

"Glazba je otkriće veće od sve mudrosti i filozofije." (L.van Beethoven) Istraživat ću i dijeliti glazbu koju nosim u sebi!

"Pravi umjetnik nikad nije ohol. On naslućuje bolje od drugih da je teško, gotovo nemoguće doći do gornje granice umjetničkih ostvarenja." (Ludwig van Beethoven) Težit ću uvijek ostvarenju svih svojih potencijala!