Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

normes i límits pels infants

a partir de quan?

Des de l’inici de la vida tenim límits. Quan un bebè neix, tot és confós. Ningú recorda aquest moment, però des de l’inici de la vida les persones que tenen cura de l’infant comencen a posar límits: quan es dóna el pit o el biberó, quan s’ha d’anar a dormir, quan es pot jugar, quan és el moment del bany… Això permet al bebè adquirir uns hàbits, una rutina i posar ordre al seu pensament.

per on començam? PEl respecte

El respecte és una base important per una bona entesa entre pares/mares i fills, d’una forma recíproca. Els fills deuen respectar els pares/mares, però els pares/mares han de respectar els fills. A partir del respecte s’adaptaran i transformaran les normes, els acords i les rutines en funció de les edats i les necessitats dels infants. Posar límits no significa cridar, amenaçar, fer retrets. Quan es posa un límit i com a conseqüència l’infant té una rabieta, és important mantenir la calma i no espantar-se. És important poder parlar en els moments que no hi ha rebequeria, trobar uns moments de reflexió amb l’infant, és bàsic pel seu bon desenvolupament emocional.

Cada quant? Cada dia

És important que cada dia intentem buscar una estona dins la rapidesa diària per escoltar els nostres fills. Què ens parem a pensar com està el nostre fill/a: Està content? Està trist? Se sent abatut? Se sent frustrat? Per què no em fa cas?

tasca dificil? molt

  - No hi ha una “recepta” màgica.
  - És important aplicar els límits i normes a les circumstàncies personals i edat de l’infant.
  - Quan els adults posem límits, pot produir ràbia i enuig en l’infant.
  - Amb el temps els límits calmen i donen tranquil·litat.
  - És important que l’infant pugui expressar els seus sentiments.
  - És important poder escoltar i reflexionar.
  - Tenir una actitud d’ensenyar, no de manar.
  - Les conseqüències han de ser reparadors i per poder aprendre.

  Com implantar-les?

  - Pocs i clars- Repetint continuament. Paciència.- Coherencia- L'adult és el model.- Corretgir la conducta, no a l'infant.- Donar les ordres amb claredat, amb fermesa i amabilitat i després agrair sempre el que s’ha fet.- Segons les circumstàncies personals i edat de l’infant.-Per amor i convenciment, mai per por o per coacció.

  són importants i necessaris

  • Per aconseguir una bona convivencia familiar, escolar i social.
  • Als nins i nines els dóna seguretat ja que els aporta una estructura on aferrar-se.
  • Els fills desitgen i necessiten uns pares i mares que es sentin segurs i que estableixin línees divisories i molt clares.
  • El nin disfruta de la llibertat, però una llibertat sense fí és excessiva perquè no ajuda a trobar el camí adient.

  AMB QUI he de FER EQUIP?

  Escola

  Família