Want to make creations as awesome as this one?

Board game realizat pe baza cărții Scapă de griji- Alice James, Litera, București, 2019

Transcript

INSTRUCȚIUNI

Aruncă zarul!

Scapă de griji

Caută cu atenție toate informații le/provocă rile!

Fiecare jucător aruncă zarul o dată pe tură și își mută jetonul atâtea căsuțe câte puncte arată zarul. Dacă jucătorul nimerește numărul 6, are dreptul de a mai da o dată cu zarul pe aceeași tură. Fiecare jucător trebuie să răspundă cerinței de pe pătratul unde se află jetonul. Unele căsuțe nu au nicio cerință/informație și în acest caz jucătorul nu face nimic, Cel care ajunge primul la cercul cu 55 a câștigat! Discutați despre informațiile pe care le întâlniți pe parcursul jocului :) SCĂRI ȘERPIDacă jetonul jucătorului aterizează pe capătul inferior al unei "scări", jucătorul mută jetonul în pătratul unde este capătul de sus al scării.Dacă jetonul jucătorului ajunge pe un pătrat unde se află un șarpe, acesta trebuie mutat în pătratul de mai jos (dinaintea celui pe care a ajuns inițial).

Cum te simți? Conștientizează-ți emoțiile.

Cum ar arăta insula ta fără griji? Cum e vremea acolo? Unde locuiești? Cine mai e cu tine? Ce mănânci?

Câteodată îți faci griji în ceea ce te privește: "Pot să fac asta?", "Sunt destul de priceput?", "Simt că am dat greș". O soluție pentru aceste situații ar putea fi să fie aceea de a spune lucruri bune despre tine (le scrii sau le spui cu voce tare). Spune două lucruri bune despre tine.

Atunci când ești stresat, corpul eliberează niște substanțe numite hormoni. Adrenalina este cel mai cunoscut hormon al stresului. Aceasta îți pregătește organismul pentru reacția de tip luptă sau fugi. Ce reacții fizice ai observat la tine atunci când ești stresat?

Psihologii spun că vei putea să îți faci mai puține griji dacă te concentrezi asupra lucrurilor care contează cel mai mult pentru tine (valorile tale). Care dintre următoarele valori este cea mai importantă pentru tine și de ce? 1. grija față de cei din jur 2. independența 3. puterea de a-i influența pe ceilalți 4. sinceritatea 5. umorul 6. cooperarea 7. dreptatea 8. creativitatea 9. perseverența 10. determinarea

Spune o situație în care ți-a fost teamă. Ce ai simțit atunci în corpul tău?

Spune două lucruri (evenimente/situații/reacții) pe care le POȚI controla și două pe care NU le poți controla.

Știai că râsul poate combate stresul? Atunci când râzi mușchii se pun în mișcare și se încordează, iar creierul eliberează niște substanțe numite endorfine. Acestea te fac să fii fericit și relaxat și reduc stresul din organism. Tu când ai râs ultima dată și de ce?

Ce se întâmplă dacă mă cert cu cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă?

Care este emoția ce nu îți place? De ce?

Ce anume te stresează foarte mult? Cum crezi că poți rezolva această situație?