Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

comença el viatge

El savi del Nil

Desxifrem!

El savi del Nil

Invents

El Nil

Els jeroglífics

Art

Egipte

ÍNDEX

01

a la vora del riu

Egipte és la terra dels faraons. La civilització egípcia va sorgir a les ribes del riu Nil, on es va assentar buscant un hàbitat amb millors condicions que les que el desert els podia proporcionar. A més, podien aprofitar l'aigua del riu per al proveïment humà i l’agricultura, que va permetre'n el desenvolupament.

Secció 01

egipte

Tot i que molts pensaven que la gran majoria d'egipcis eren soterrats a les piràmides, sembla que hi havia diferents tècniques funeràries.

La tècnica pictòrica dels egipcis va ser un precedent de la pintura al fresc, ja que feien una pasta de color amb els pigments naturals que extreien de terres de diferents colors.

L’ús per excel·lència de la música era religiós, però també amenitzava festes populars, banquets privats, tasques agrícoles i seguicis funeraris.

Els egipcis, més enllà de les piràmides, van alçar temples faraònics esplendorosos i, a més, també es dedicaven a l'escultura i a la pintura.

A L'ANTIC EGIPTE

Art

Temple d'Isis a l'illa Philae.

Vista del Gran Nil a Assuan.

Riu Nil al seu pas per Luxor.

El riu de la vida

El Nil

Imagina tots els usos que podrien haver donat els egipcis al Nil i pensa en la importància que va tindre aquest per a la civilització egípcia. Mai no sabrem si haurien arribat tan lluny sense aquest riu...

El cocodril del nil

Més enllà dels usos que els humans hem fet del Nil, aquest riu és també un gran ecosistema i té el seu màxim representant en el cocodril típic d'aquestes aigües.

La barca solar de Kheops és la nau més gran conservada de l'Antic Egipte.

Invents

Hui en dia encara utilitzem alguns dels invents que els antics egipcis van crear.

Papirs egipcis reals.

Els tipus de jeroglífics

Nous descobriments

Jeroglífics

Alguns dels jeroglífics més coneguts.

desxifrem!

El déu Ra ha preparat alguns missatges per a tu. Seràs capaç de resoldre'ls?

resposta

1. 🐒➕👗➡🐒2. ❌🔎🦶🦶🦶😺3. ⛈⚡😁

Fins prompte!