Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Prepričane bajke i mitovi

Distopija

Povijest

Misterija

Suvremena fikcija

LGBTQ+

Paranormalna romansa

Fantasy

Stripovi

Odrastanje

Romansa

PREMA ŽANROVIMA

književne preporuke za

TINEJDŽERE

Mnogi se suvremeni romani fokusiraju na različite odnose među likovima. To mogu biti romantične veze, ali su često i veze između obitelji i prijatelja. Ljubavni trokuti uobičajeni su u romanima ovog suvremenog podžanra.

Romansa

Radnja distopijskih romana odvija se u svijetu nakon nekog apokaliptičnog događaja, obično nekoliko godina u budućnosti, nakon što su civilizacija i nova vlada već uspostavljeni. Vlada je obično korumpirana, a posao glavnog junaka ili junakinje je srušiti njihovu moć.

Distopijski romani

Paranormalna romansa trenutno je dominantni žanr među romanima za mlade. To je podžanr ljubavnih romana, gdje je glavna tema romansa s paranormalnim preokretom. TemA su romantični odnosi između ljudi i jednog (ili više njih) od sljedećih: vampira, duhova, telepata, vještica, čarobnica, palih anđela itd.

Paranormalna romansa

Povijesni ili historijski roman onaj je kojem je radnja smještena u prošlosti. Likovi i radnja mogu biti povezani sa stvarnim događajima, ili pak inkorporirati likove ili elemente stvarnih povijesnih ličnosti u svoju radnju, ali da se on ne nameće kao glavna tema.

Povijesni romani

Fantasy romani smješteni su u svijet koji se razlikuje od našeg te uključuje magiju i magična stvorenja.

Fantasy

Romani Misterije Započinju postavljanjem pitanja, a radnja se vrti oko otkrivanja odgovora na to pitanje.Misterijski se romani često odvijaju u realističnom okruženju, pa misterija i suvremeni žanrovi dijele mnoštvo karakteristika.

Misterija

roman o odrastanju prikazuje mladog protagonist koji odrasta. Likovi prolaze kroz značajne promjene, bilo u njihovim okolnostima (poput završetka srednje škole) ili kao rezultat nekog događaja (poput smrti ili prekida).

Odrastanje

Suvremena fikcija bavi se tinejdžerima od 13 do 18 godina. Glavni likovi su obično tinejdžeri ili mlađe odrasle osobe. Suvremene romane za mlade karakterizira realizam, a teme se često preklapaju s temama odrastanja.

Suvremena fikcija

Stripovi su sjajan način da istražite nove priče - ili ponovno čitate o dragim likovima na sasvim nove načine. ispunjen bojom i predivnim ilustracijama, svijet grafičkih romana nudi brojne zanimljive priče.

Stripovi

Nova verzija starije priče: Ponekad se bajka ili mit mogu iznova zamisliti s u moedrnom okruženju ili prepričati iz perspektive sporednog lika

Bajke i mitovi

ROMANI U KOJIMA SU GLAVNI LIKOVI PRIPADNICI LGBTQ+ ZAJEDNICE

LGBTQ+