Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

Ενημερωτικά Άρθρα- Σύγχρονες Τεχνολογικές Τάσεις

Ευρετήριο

Τρέχοντα και Μελλοντικά Ψηφιακά Επαγγέλματα

Ψηφιακά Επαγγέλματα

Τάσεις στην Αγορά Εργασίας

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Τάσεις σην Εκπαίδευση

Ψηφιακή Επανάσταση στην Εκπαίδευση 4.0.0 t

ψηφιακά-φυσικά πλαίσια, καθιστώντας την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής ακόμα πιο ευέλικτη. Με την προετοιμασία των μαθητών για το επόμενο βήμα στην ζωή και την εργασία στην IR 4.0, μπορείτε να αντικαταστήσετε άτομα που εργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς με εξυπνότερα ρομπότ. Η εκπαίδευση απαιτεί τη χρήση σχετικών πληροφοριών και δεξιοτήτων που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τα ρομπότ.

Η παρούσα έκθεση συνοψίζει την πρόοδο και τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος και της τέταρτης βιομηχανικής (εργασιακής) επανάστασης 4.0. Η Ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, και οι φορητοί υπολογιστές έχουν οδηγήσει σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια μετασχηματίζοντας την παραδοσιακή εκπαίδευση σε ένα νέο μοντέλο, όπου οι εκπαιδευτικοί πρέπει να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας γενιάς. Η τέταρτη Εργασιακή Επανάσταση (IR 4.0) επέφερε μια κατάσταση αλλαγής σττην εκπαίδευση.Η IR 4.0 διέπεται από τεχνητή νοημοσύνη και

Σύνοψη

Η ανάπτυξη της σύγχρονης έρευνας δείχνει ότι η εκπαίδευση πρέπει να συμβαδίζει με την πραγματικότητα των μαθητών και να τους παρέχει ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον. Η Εκπαίδευση 4.0 χρησιμοποιεί μοναδική τεχνολογία και εργαλεία Εκπαίδευσης 4.0 για να δημιουργήσει ένα παρόμοιο περιβάλλον και για τα δύο, διασφαλίζοντας ότι η εκπαιδευτική εμπειρία είναι παρόμοια με την εργασιακή εμπειρία. Ως εκ τούτου, η Εκπαίδευση 4.0 είναι μια πιο ρεαλιστική και πρακτική μέθοδος μάθησης, η οποία μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τη μάθηση των μαθητών.

Συμπεράσματα από την έρευνα:

01

Συμπεράσματα από την έρευνα

Σύμφωνα με τη Linda Castañeda, καθηγήτρια στο Τμήμα Διδακτικής και Σχολικής Οργάνωσης στο Universidad de Murcia «οι πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες στα σχολεία και τις αίθουσες διδασκαλίας είναι εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από περισσότερα από ένα άτομα, που μπορούν να μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε μια κοινότητα μάθησης. Οι τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν να χτίσουμε χώρους μάθησης με έναν πιο κοινωνικό και υλικό τρόπο. " Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τρεις σημαντικές τάσεις στια εκπαιδευτικά περιβαλλοντα Ψηφιακή Ευθύνη, Καινοτομική Παιδαγωγική και Μαθητοκεντρική εκπαίδευση.

Συστάσεις Εκπαίδευσης

Καινοτομική Παιδαγωική

Μαθητοκεντρική Εκπαίδευση

Ψηφιακή Υπευθυνότηττα

01

Συμπεράσματα από την έρευνα

αναπτύξουν μια αξιόπιστη πυξίδα και τα εργαλεία πλοήγησης για να βρουν τον δικό τους τρόπο σε έναν κόσμο που είναι όλο και πιο περίπλοκος, ασταθής και αβέβαιος. Η φαντασία μας, η συνειδητοποίηση, η γνώση, οι δεξιότητες και, το πιο σημαντικό, οι κοινές μας αξίες, η πνευματική και ηθική ωριμότητα και το αίσθημα ευθύνης είναι αυτό που θα μας καθοδηγήσει για να γίνει ο κόσμος ένας καλύτερος τόπος »

Οι μαθητές χρειάζονται υποστήριξη για την ανάπτυξη όχι μόνο γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και στάσεων και αξιών, που μπορούν να τους καθοδηγήσουν σε ηθικές και υπεύθυνες ενέργειες. Ταυτόχρονα, χρειάζονται ευκαιρίες για να αναπτύξουν τη δημιουργική τους ευφυΐα για να συμβάλλουν στο λαμπρό μέλλον της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τον Andreas Schleicher, Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του ΟΟΣΑ, «Η εκπαίδευση δεν είναι πια για να διδάσκει τους μαθητές και μόνο . Είναι πιο σημαντικό να τους βοηθήσει να

01

Το Μέλλον ττης Εκπαίδευσης και των Δεξιοτήτων

Τάσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Καθώς τα κολέγια και τα πανεπιστήμια αγκαλιάζουν τεχνολογικές καινοτομίες, προτεραιότητά τους είναι η βελτίωση της μαθητικής εμπειρίας - και η παροχή εργαλείων μάθησης υψηλής ποιότητας για τον αυξανόμενο αριθμό διαφορετικών μαθητών. Μια πρόσφατη έρευνα σε 62 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διεξήχθησαν από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης (CDE) προσδιόρισε τις ακόλουθες τεχνολογίες ως ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό: ψηφιακό περιεχόμενο (58%), συστήματα πληροφοριών σπουδαστών (SIS) / συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMSs) (44%) και τεχνολογίες αυτοματισμού (39%).

Σύνοψη

 • Ένα πράγμα είναι σίγουρο - η ζωή δεν θα επιστρέψει ποτέ στην προ-κορωνοϊου εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις που έχουν εμφανιστεί στον ακαδημαϊκό τομέα κατά τη διάρκεια αυτών των πανδημικών ημερών, μπορούμε να κάνουμε ορισμένες έξυπνες εκτιμήσεις . Η εκπαίδευση, ως μια μηχανή αλλαγής, παίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής. Ωστόσο τα στύλ (τρόποι) της εκπαίδευσης θα υποστούν σημαντικό μετασχηματισμό.
 • Καθώς τα κολέγια και τα πανεπιστήμια αγκαλιάζουν τεχνολογικές καινοτομίες, προτεραιότητά τους είναι η βελτίωση της μαθητικής εμπειρίας - και η παροχή εργαλείων μάθησης υψηλής ποιότητας για τον αυξανόμενο αριθμό διαφορετικών μαθητών. Μια πρόσφατη έρευνα σε 62 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διεξήχθησαν από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης (CDE) προσδιόρισε τις ακόλουθες τεχνολογίες ως ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό: ψηφιακό περιεχόμενο (58%), συστήματα πληροφοριών σπουδαστών (SIS) / συστήματα διαχείρισης μάθησης (LMSs) (44%) και τεχνολογίες αυτοματισμού (39%).

Συμπεράσματα από την έρευνα:

02

Τάσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Συστάσεις

Στυλ Διαδικτυακών Μαθημάτων

Ο παραδοσιακός δάσκαλος δεν μπορεί να μεατραπεί αυτόματα σε διαδικτυακό δάσκαλο. Αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη διαδικτυακής μαζικής επιμόρφωσης εκατομμυρίων εκπαιδευτικών.

Άλλα οφέλη:

Ένα μεικτό σύστημα που συνδυάζει την παραδοσιακή διδασκαλία στην τάξη και τις διαδικτυακές δραστηριότητες θα κερδίσει δημοτικότητα. Οι μαθητές ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δύο ή και περισσότερα πτυχία ταυτόχρονα από τα ίδια ή διαφορετικά πανεπιστήμια με διαδικτυακό τρόπο.

Τα πλεονεκτήματα των διαδικτυακών προγραμμάτων::

Οι βίντεο-διαλέξεις μπορούν να προβληθούν επανειλημμένα κάθε φορά που οι μαθητές νιώθουν άνετα. Μπορούν να αντλήσουν τα οφέλη των μαθημάτων από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά:

Δεν μπορεί να αναπτυχθεί πρακτική ικανότητα χωρίς τη στενή καθοδήγηση από έναν εκπαιδευτή. Η διαδικτυακή διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσχέρερις δεν θα είναι αποτελεσματική, καθώς η μαθησιακή τους πορεία πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς από τον εκπαιδευτικό.

02

Τάσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Νέα Ψηφιακά Επαγγέλματαdifital.0 t

Τα ψηφιακά επαγγέλματα διαμορφώνονται συνεχώς από τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δούμε πώς αυτή η διασυνδεδεμένη δυναμική μπορεί να επιταχύνει την πρωτοπορία των νέων επαγγελματικών στον χώρο τους!

Η Ψηφιακή Επανάσταση είναι ένας διαρκής πυλώνας της επαγγελματικής τοπογραφίας που ξεπερνά τις τεχνικές και μηχανικές θέσεις, που κατέκτησε μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, σε ισχυρό προβάδισμα σε όλο και σε κάθε διαθέσιμο πεδίο εργασίας, κάτι που έγινε ιδιαίτερα σαφές κατά την εποχή της πανδημίας COVID-19 όταν σχεδόν κάθε επάγγελμα έπρεπε να ερμηνευθεί ψηφιακά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Από τον πολιτισμό έως τη μηχανική, την εκπαίδευση έως τον αθλητισμό έως το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα σε όλα τα σχήματα και τις μορφές του.

Σύνοψη

 • Από τη μία πλευρά, αυτά τα επαγγέλματα αντικατοπτρίζουν την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών - δημιουργώντας μεγαλύτερη ζήτηση για θέσεις εργασίας πράσινης οικονομίας, ρόλους στην πρώτη γραμμή της οικονομίας δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και νέους ρόλους στη μηχανική, το cloud computing και την ανάπτυξη προϊόντων. Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο « Επαγγέλματα του Αύριο | Η χαρτογράφηση της ευκαιρίας στη νέα οικονομία »τόσο για τους« ψηφιακούς »όσο και για τους« ανθρώπινους »παράγοντες οδηγεί την ανάπτυξη στα επαγγέλματα του μέλλοντος.
 • Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο « Επαγγέλματα του Αύριο | Η χαρτογράφηση της ευκαιρίας στη νέα οικονομία »τόσο για τους« ψηφιακούς »όσο και για τους« ανθρώπινους »παράγοντες οδηγεί την ανάπτυξη στα επαγγέλματα του μέλλοντος.
 • Από την άλλη πλευρά, τα αναδυόμενα επαγγέλματα αντικατοπτρίζουν επίσης τη συνεχιζόμενη σημασία του ανθρώπου στη νέα οικονομία, δημιουργώντας μεγαλύτερη ζήτηση για θέσεις εργασίας στα επαγγέλαμτα παροχής φροντίδας, ρόλους στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την παραγωγή περιεχομένου, καθώς και ρόλους στην πρώτη γραμμή των λαών και του πολιτισμού. Τούτου λεχθέντος, και με τα μάτια ανοικτά,παρά την καταστροφή που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας COVID-19, ωστόσο ενίσχυσαν την απόλυτη αναγκαιότητα για εργασία εξ αποστάσεως και για ψηφιακές δεξιότητες, σύμφωνα με την ετήσια πολυεθνική έκθεση του Linkedin of Jobs in the Rise ( Αναδυόμενα Επαγγέλματα) για το 2021 αναμένεται ότι περισσότερες από 150 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνολογία αναμένεται να προστεθούν παγκοσμίως τα επόμενα πέντε χρόνια ως το απόλυτο σημείο του τρέχοντος ψηφιακού μετασχηματισμού.

Συμπεράσματα από την έρευνα:

03

Νέα Ψηφιακά Επαγγέλματα

Αλλαγές στην διοίκηση και τις διαδικασίες των εταιρειών

Αλλαγές στην εκπαίδευση:

Αλλαγές στην απασχόληση:

«Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας δημιουργεί έναν εκδημοκρατισμό ευκαιριών και μια κινντικότητα δεξιοτήτων σε όλη τη χώρα. Οι εταιρείες στις μεγάλες πόλεις μπορούν να προσλαμβάνουν ταλέντα από υποεκπροσωπούμενες ομάδες. Και σε μικρότερες πόλεις, οι εταιρείες έχουν πλέον πρόσβαση σε ταλέντα που αποτυπώνονται σε διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων. "- Linkedin Jobs on the Rise 2021

Η τυπική εκπαίδευση, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εκπαίδευση ενηλίκων, καθώς και η εκπαίδευση για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, έχουν μετασχηματιστεί στον ψηφιακό χώρο καθιστώντας προφανή την ανάγκη διεξαγωγής συγκεκριμένων μαθημάτων που όχι μόνο διδάσκουν τους ανθρώπους στη χρήση τεχνολογίας, αλλά επίσης εμπνέουν τους ανθρώπους να παράγουν και να είναι ενεργοί παίκτες στην ψηφιακή κοινότητα του παρόντος και του μέλλοντος.

Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίχυση της παροχής προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων, κατάρτισης και πρωτοβουλιών σε εταιρείες που ενισχύουν την εξοικείωση με τις τρέχουσες ψηφιακές εξελίξεις και επεκτείνουν τις ψηφιακές δεξιότητες του προσωπικού τους, ενισχύοντας παράλληλα την ένταξη των ψηφιακών επαγγελματιών στο εργατικό δυναμικό.

03

Συστάσεις

Τάσεις στην Αγορά Εργασίας difital.0 t

Η ψηφιακή οικονομία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την παραγωγικότητα, το εισόδημα και την κοινωνική ευημερία. Δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης σε νέες αγορές και αυξάνει την απασχόληση σε ορισμένα υπάρχοντα επαγγέλματα. Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες επιτρέπουν την παραγωγή περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών με λιγότερη εργασία, εκθέτουν επίσης ορισμένους εργαζόμενους στον κίνδυνο ανεργίας ή χαμηλότερων μισθών. Επιτρέπουν επίσης αλλαγές στην οργάνωση της εργασίας, με επιπτώσεις στην ικανότητα των υπαρχουσών πολιτικών και προγραμμάτων να διασφαλίζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας, την ποιότητα της εργασίας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Σύνοψη

των δραστηριοτήτων Ορισμένα από τα επαγγέλματα θα αυτοματοποιηθούν και οι χρήστες θα μπορούν να επικεντρωθούν σε νέα τμήματα. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει μετατόπιση της απασχόλησης από τη βιομηχανία στις υπηρεσίες και στον κοινωνικό τομέα. Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, οι απαιτήσεις δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού θα αλλάξουν και η έμφαση θα δοθεί στις ριζόντιες (μαλακές) και ψηφιακές δεξιότητες.

 • Ο ΟΟΣΑ συστήνει ιδιαίτερα την ταχεία επίτευξη της προσαρμογής στα νέα δυναμικά ψηφιακά εργασιακά περιβάλλοντα:
  • Το 14% των εργαζομένων αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αυτοματοποίησης των καθηκόντων τους
  • Το 32% αντιμετωπίζει σημαντικές αλλαγές στις εργασίες που απαιτούνται στη δουλειά τους
 • Οι αλλαγές στο εργατικό δυναμικό μεταξύ κατάλληλων θέσεων εργασίας θα είναι δραστικές, αλλά το εργατικό δυναμικό θα προσαρμοστεί στις αλλαγές. Ταχείες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν αργότερα, πιθανώς στη δεκαετία του 2050. Αυτές οι αλλαγές δεν θα συνίστανται στην κατάρρευση των επαγγελμάτων, αλλά στον μετασχηματισμό

Συμπεράσματα από την έρευνα:

04

Τάσεις στην Αγορά Εργασίας

Αλλαγές στην διοίκηση και τις διαδικασίες των εταιρειών:

Αλλαγές στην εκπαίδευση:

Αλλαγές στην απασχόληση:

Πιο ευέλικτες μορφές εργασίας κυρίως στο πλαίσιο του COVID-19 (κατανομή εργαζομένων, κατανομή θέσεων εργασίας, προσωρινή διαχείριση,περιστασιακή εργασία,εργασία με χαρτοφυλάκιο, κατ 'οίκον εργασία, απασχόληση crowd, συνεργατική απασχόληση))

Εστίαση στην ανάπτυξη ψηφιακών και οριζόντιων/μαλακών δεξιοτήτων που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας (απαιτήσεις του εργοδότη) - ανάπτυξη της ΕΕ και εθνικών εκπαιδευτικών στρατηγικών (σύνδεση μεταξύ εταιρειών και σχολείων), με έμφαση στην εκπαίδευση μακράς διαρκείας..

Υποστήριξη της ανάπτυξης της «Εταιρείας Δημιουργίας Γνώσης» - με επιχειρηματικές στρατηγικές επικεντρωμένες στην εργασία με δεδομένα, ανάπτυξη και διατήρηση των διαδικασιών.

04

Συστάσεις

Τρέχοντα και Μελλοντικά Ψηφιακά Επαγγέλματαdifital.0 t

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, η παγκοσμιοποίηση αναμένεται να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, με προοπτικές να δείχνουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας που σχετίζονται με νέες τεχνολογίες (δεδομένα, AI, cloud computing ...), αλλά και σε τομείς που θα απαιτήσουν μεγαλύτερη ανθρώπινη αλληλεπίδραση (μάρκετινγκ, υγεία, πωλήσεις…). Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και με γρήγορο ρυθμό. Εξαιτίας αυτού, το νέο ταλέντο είναι δύσκολο να βρεθεί, καθώς οι δεξιότητες των ανθρώπων δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς. Υπάρχει επίσης ένα διαβόητο χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ των επαγγελματιών στις παραδοσιακές θέσεις εργασίας (πολλοί από τους οποίους κινδυνεύουν να αυτοματοποιηθούν) και των νέων γενεών που εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό, πολλές από τις οποίες είναι ψηφιακοί ντόπιοι.

Σύνοψη:

εισέρχονται στο δημοτικό σχολείο σήμερα θα έχουν έναν τύπο εργασίας που δεν υπάρχει ακόμη" - αλλά και στην εξαφάνιση θέσεων εργασίας σε τομείς που σχετίζονται με τη διοίκηση , κατασκευή και παραγωγή, η οποία θα αυτοματοποιηθεί.

 • Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες των οποίων οι ικανότητες συνδυάζουν τεχνικές και πολυλειτουργικές δεξιότητες, καθώς και εκείνους που έχουν προνόμια δια βίου μάθησης και ευέλικτης διαπίστευσης, θα έχουν πλεονέκτημα.
.

 • Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισημαίνει τέσσερις τάσεις που θα διαμορφώσουν την αγορά εργασίας του μέλλοντος:
  • Η αλλαγή και αποδοχή νέων τεχνολογιών
  • Η εξέλιξη της μάθησης
  • Η ικανότητα να ακολουθείτε τις σωστές δεξιότητες για την εκτέλεση εργασιών
  • Η κινητικότητα των ταλέντων
 • Οι γρήγορες αλλαγές στην αγορά εργασίας οδηγούν σε άνευ προηγουμένου ευκαιρίες - οι φουτουριστές προβλέπουν ότι "το 65% των παιδιών που

Τρέχοντα και Μελλοντικά Ψηφιακά Επαγγέλματα

05

Τάσεις στην Αγορά Εργασίας

Αλλαγές στη διοίκηση και τις διαδικασίες της εταιρείας:

Αλλαγές στην εκπαίδευση:

Αλλαγές στην απασχόληση:

Κάνοντας επιλογές και επενδύσεις που προωθούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ψηφιακή οικονομία.

Ανάπτυξη συνεργατικής εργασίας με επιχειρήσεις, προκειμένου να προβλέπονται επιχειρηματικές ανάγκες και να βοηθούν τους μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες. Επίσης, οι εκπαιδευτικές μέθοδοι πρέπει να ενσωματώνουν την τεχνολογία για την προώθηση της αλληλεπίδρασης και της ψηφιακής μάθησης.

Προώθηση ενός περιβάλλοντος «δια βίου μάθησης» που θα επιτρέπει στις παλαιότερες γενιές εργαζομένων να διατηρούν ενημερωμένες τις δεξιότητές τους.

05

Συστάσεις

Επιοινωνήστε μαζί μας

70%