Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

1 r ESO

MISSIÓ: SALVEM LA TERRA

HOME

12

11

10

TREBALL

MISSIÓ 4

MISSIÓ 5

MISSIÓ 3

MISSIÓ 1

MISSIÓ 2

MISSIÓ 0

PEL·LÍCULA

CINE-FÒRUM

INICI

QUI SOM ?

INDEX

Estem a l'any 4.058 de la Tercera Era SuperiorEls tripulants de la nau mare CAM-VIL01, provinent del planeta Karitastov, es dirigeixen a la Terra. La seva missió està destinada a restaurar les condicions que van fer possible la vida al planeta dels seus avantpassats.Pel camí el comandant en cap Karl Ustinov rep unes interferències en el sistema de comunicació de la seva nau provinents d’unes altres naus mares. La nau mare LLEVANT-07, que prové del planeta Ukaritos i que està dirigida per la comandant en cap Núria Voki i la nau mare PONENT-09 que prové del planeta Bràvius, capitanejada per la comandant en cap Blaia Maki. Aquí us deixem un registre de la seva conversa.

HOME

MISSIÓ SAVE THE WORLD és la proposta que el curs 2021.22 fem des de Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils , per treballar l’INPUT del PIC CIENTÍFIC de FAIG de 1r d’ESO. És un treball en xarxa i té com a objectiu que els alumnes coneguin els principals problemes mediambientals que afecten el nostre planeta, les causes que els originen i la seva prevenció. En Missió Save the World els alumnes de 1r d’ESO del Cardenal Vidal i Barraquer ens convertirem en els tripulants de les naus mare CAM-VIL01, LLEVANT-07 i PONENT-09 comandades per la Núria, la Blaia i en Karl. Estem a l’any 4058 de la Tercera Era Superior i la Terra és un planeta sense vida. Venim dels planetes Karitastov, Ukaritos i Bravius, i en missió conjunta ens proposem salvar-la i poder restaurar les condicions que van fer possible la vida al planeta dels nostres avantpassats. Per això els comandants de les nostres naus ens plantejaran diferents missions que tenen com a objectiu descobrir algunes de les amenaces que van destruir la vida a la Terra per tal de poder-les prevenir. I tot això ho farem treballant en equip, de manera cooperativa, en diferents esquadrons. Som-hi dons!!! Comença l’aventura...

QUI SOM ?

Estem en el futur!Abans de començar les missions els comandants de les naus mare us convidem a veure una pel·lícula que us pot servir per conèixer en quina situació es troba el planeta Terra. La Terra va patir durant molt de temps diversos atacs de l’ésser viu més poderós que l’ha habitat en els 4600 milions d’anys que fa que es va crear: L’HOME.Les actuacions que va fer l’home en el planeta van afectar tant als éssers vius com també el medi on vivien. Indirectament, però, les conseqüències de totes aquestes actuacions de l’home van acabar afectant a l’espècie humana i a la vida a la Terra. La pel·lícula ens explica la història de WALL·E, un robot que és l’únic supervivent d’una força de neteja de la Terra que, 700 anys després d’haver estat abandonada pels humans, rep la visita inesperada d’un altre robot, que busca vida en el planeta oblidat.Després de que la Terra hagi estat devastada per la contaminació ambiental, els humans decideixen abandonarla i deixar funcionant robots WALL·E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) per què netegin les deixalles. Els humans han decidit fer un creuer per l’espai en unes grans naus i deixar els robots que tenen la missió de tornar de nou habitable el planeta.Centenars d’anys després només queda funcionant un WALL·E, que ha desenvolupat una personalitat pròpia i que juntament a una panerola, continua netejant el planeta. Tot canvia amb l’arribada del robot explorador EVE, dissenyat per a buscar l’existència de plantes i confirmar la possibilitat de que la Terra torni a ser un planeta que permeti la subsistència de la vida i per tant el retorn dels humans.

INICI

Play

WALL·E és una pel·lícula estatunidenca animada de ciència-ficció de 2008 produïda per la companyia Pixar i comercialitzada per Walt Disney Pictures. El film, animat per ordinador, narra la història de dos robots, un d'ells WALL·E, que és l'encarregat de netejar la Terra en el futur. Va ser dirigit per Andrew Stanton, el treball previ del qual, Buscant en Nemo, va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació.

PEL·LÍCULA : WALL-E

En quins moments de la pel·lícula o en quins personatges estan presents els següents contravalors (buscar-ne el significat): manca de voluntat, consumisme, materialisme, immobilisme, desídia, fredor emocional.

En quins moments de la pel·lícula o en quins personatges trobem reflectits els següents valors (buscar-ne el significat): amor, afecte, tendresa, vida, convivència, voluntat, treball, respecte.

Alguna vegada t’has aturat a pensar en les coses que es podrien canviar perquè no es consumís tant i no es contaminés?

Creus que avui en dia depenem de les màquines? Posa exemples.

Què fas en el teu dia a dia per evitar que el món que reflecteix la pel·lícula arribi el més tard possible?

Penses que el món que reflecteix la pel·lícula WALL·E pot arribar a passar realment? Per què?

CINE-FÒRUM

Creus que es tracta d’una pel·lícula que tracta de temes d’actualitat? Quins són aquests temes i com es veuen reflectits en la pel·lícula?

Construcció de la nau

MISSIÓ 0

EN EQUIP! La vostra primera missió posarà a prova la vostra creativitat!!! Consisteix en dissenyar la nau del vostre esquadró. ATENCIÓ: Aquesta nau s'ha de construir amb materials reciclats i reutilitzats i estarà enganxada sobre mitja cartolina. També heu de buscar un nom ben original pel vostre esquadró. Adjunteu també una fotografia divertida de la tripulació de la nau i poseu-vos un nom original per a cada tripulant.

Lorem ipsum dolor sit amet

EXEMPLES DE NAUS

Després de veure el vídeo, feu un llistat de 10 problemes que poden originar les actuacions que veieu.- Animals en perill d'extinció.

Accions de l'home

MISSIÓ 1

Els últims 500 anys l'activitat humana ha causat l'extinció de 816 espècies. Només des del segle XVIII han desaparegut 103 espècies, una xifra cinquanta vegades superior al seu ritme natural d'extinció. Segons la Unió Mundial per a la Naturalesa (UICN), un de cada deu ocells i el 25% dels mamífers figuren en la Llista Vermella d'Espècies Amenaçades de Desaparició, mentre que dos terços d'altres espècies també hi consten sota l'epígraf de "en perill". L'extinció d'animals s'ha accelerat els últims 200 anys com a conseqüència directa o indirecta del creixement de la població humana, el malbaratament dels recursos naturals i els canvis associats al medi ambient. s hi heu fixat? Pot ser que estiguem veient animals que d'aquí molt poc temps, per culpa nostra els nostres fills i néts no puguin veure... I això no és un fet que ens caigui molt lluny!! A casa nostra també tenim animals que estan a punt de desaparèixer si no hi posem remei!!!

Animals en perill d'extinció

MISSIÓ 2

Problemes mediambientals

MISSIÓ 3

Al nostre planeta Terra hi ha molts problems ambientals. Cal que les persones del nostre voltant prenguin consciència.

La contaminació lumínica

La contaminació acústica

La destrucció dels hàbitats

La pluja àcida

Els residus tòxics i domèstics

La contaminació atmosfèrica

L'efecte hivernacle

L'afebliment de la capa d'ozó

La contaminació radioactiva

La contaminació de l'aigua dolça

La contaminació del mar

L'aigua és un bé escàs

Els problemes del medi ambient afecten la Terra

10

MISSIÓ 4

Heu de fer un anunci publicitari d'1 minut amb un missatge de conscienciació dirigit als vostres companys sobre alguna de les problemàtiques ambientals que hem treballat.

Campanya a l'escola

11

MISSIÓ 5

Vigila les dates d'entrega

Llegeix les normes següents per fer un bon treball

Totes les activitats han d'estar fetes en un mateix document

12

TREBALL

Dates a tenir en compte

Orientacions per a una bona presentació

Dossier a presentar