Want to make creations as awesome as this one?

Objectius d'un debat a l'aula

More creations to inspire you

Transcript

Per què són necessaris els debats?

Per construir una identitat pròpia

Per cohesionar el grup-classe

Per generar una mirada crítica envers la realitat

Per aprendre a defensar el propi punt de vista

Il·lustració: MoebiusGuida Al·lès. Gener 2021

Encara que vivim a l'era global, en una societat líquida, el sistema educatiu ofereix poques eines als adolescents per construir una visió pròpia, una identitat: què penso? com em posiciono davant tal situació?, quins són els meus arguments? Si cerques una via per a motivar i implicar l'alumnat a l´aula, organitza un debat. Aconseguiràs que llegeixin, analitzin i resumeixin textos sense ni protestar.

A l'era de la post-veritat, les xarxes socials estan infestades de fake news i teories de la conspiració que no es sustenten en fets reals. Casualment, aquest tipus d'informacions arriben amb més facilitat a la població adolescent, que normalment les llegeix sense filtres ni esperit crític. Sovint, aquestes informacions són un bon trampolí per organitzar debats. Els alumnes s'impliquen i s'entusiasmen. La seqüència didàctica d'un debat porta a l'alumnat a investigar, cercar informació i a diferenciar la informació basada en fets de les opinions. Aprendre a debatre és aprendre a pensar.

Debatre en grup, contrastar arguments, permet conèixer-se en un nivelle que va més enllà de les converses del dia a dia. Conèixer-se millor referma els vincles afectius del grup. Conèixer-se és estimar-se.

Els debats permeten aprendre a defensar les pròpies idees argumentant amb fets i no amb opinions. Ajuden a gestionar emoció i raó per organitzar la comunicació persuasiva.