Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

VESTIGISHISTÒRICSClasse 6è A CamaleonsCurs 2020/2021

Cairn de Bernenez

Gerra de ferro

Fòssil Vaca marina

Nintendo

Planxa elèctrica

Planxa de ferro

Índice

Sant Jaume

Compàs de fusta

Playstation 1

Cinta de cassete

Pessetes

Estàtua de la Llibertat

Morter

Rellotge de butxaca

Rellotge de paret

Torre d'en Bernat

Planxa elèctrica

NOM: PLANXAMATERIAL: PLÀSTIC I METALLTIPUS DE FONT: MATERIALLLOC ON S'HA TROBAT: A CASA MEVADATA/MOMENT HISTÒRIC: DEL SEGLE XX (ANYS 60)UTILITAT: PLANXAR LA ROBACARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: FUNCIONA AMB ELECRICITAT, I TARDA BASTANT A ESCALFAR-SE.

Joaquín

SuperNintendo

NOM: SUPER NINTENDOMATERIAL: Plàstic i plaques electròniques.TIPUS DE FONT: Imatge.LLOC ON S'HA TROBAT: A casa meva, era de la meva mare.DATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XX.UTILITAT: Serveix per jugar a videojocs.CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Les tarjetes dels jocs eren molt mes grans i els comandaments anaven amb cable.

Júlia

fòssil de vaca marina

fòssil de vaca marina

vaca marina

NOM: Fòssil de vaca marina MATERIAL: Pedra TIPUS DE FONT: Imatge LLOC ON S'HA TROBAT: Girona DATA/MOMENT HISTÒRIC: Fa mes de 45 milions d'anysUTILITAT: Ens recorda que fa milions d'anys que hi ha vida a la TerraCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Es va extreure de una pedrera de Sant Vicenç de Castellet

Yousra

Torre d'en Bernat

NOM: Torre d'en BernatMATERIAL: Maó i ceràmicaTIPUS DE FONT: FotoLLOC ON S'HA TROBAT: C/ Francesc Macià, 15 (Sant Vicenç de Castellet) Barcelona DATA/MOMENT HISTÒRIC: 1919 - 1921 UTILITAT: HabitacleCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: És molt gran

Kai

Morter

NOM: MorterMATERIAL: MetallTIPUS DE FONT: MaterialLLOC ON S'HA TROBAT: A casa mevaDATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XXUTILITAT: Aixafar tipus de menjar o condiments com all, grans de pebre, julivert,etc...CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: S'aixafaven els aliments amb un pal sostingut amb la teva propia mà.

Anas

Rellotge de paret

NOM: RellotgeMATERIAL: Fusta i metallTIPUS DE FONT: Material LLOC ON S'HA TROBAT: A casa dels avisDATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XIXUTILITAT: Dona l'hora CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Va penjat a la paret.

Mohamed

ESTATUA DE LA LLIBERTAT

NOM: L'ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT MATERIAL: FERROTIPUS DE FONT: FOTOLLOC ON S'HA TROBAT: INTERNETDATA/MOMENT HISTÒRIC: SEGLE XIX UTILITAT: ES UN MONUMENT COMMEMORATIUCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: LES VISTES DE NOVA YORK

Laia López

Playstation 1

NOM: Play station 1MATERIAL: Plàstic i plaques electròniques.TIPUS DE FONT: Material.LLOC ON S'HA TROBAT: A casa meva.DATA/MOMENT HISTÒRIC: Es va començar a fer als anys 90 del segle XX.UTILITAT: Es pot jugar a vídeo jocs.CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Els comandaments van amb cable i els de la actualitat van sense cable.

Guim

Cairn de Barnenez

NOM: Cairn de Barnenez.MATERIAL: Pedra. Monument megalíticTIPUS DE FONT: FotografiaLLOC ON S'HA TROBAT: Bretanya (França)DATA/MOMENT HISTÒRIC: L'any 4850 abans de Crist.UTILITAT: Funció de tomba, pero és posible que no només fes funció de necròpoli. Potser es feien també cerimònies comunitaries i de culte.CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: El volum utilitzat de pedres es mes o menys 7.000m cúbics, amb un pes de 12 o 14 tones de pedra.

Mumen

Pessetes

NOM: PessetaMATERIAL: MetallTIPUS DE FONT: MaterialLLOC ON S'HA TROBAT: A casa mevaDATA/MOMENT HISTÒRIC: Del segle XXUTILITAT: Per comprar i vendre. Per pagarCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: No són pessetes de les més antigues.

Juan

COMPÀS DE FUSTA

NOM: CompàsMATERIAL: Fusta TIPUS DE FONT: Material LLOC ON S'HA TROBAT: A casa dels avis DATA/MOMENT HISTÒRIC: Entre el segle XV i el XVIUTILITAT: Fer rodones ben fetes CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: És més gran que els que fem servir ara i és de fusta.

Elsa

Rellotge de butxaca

NOM: Rellotge de butxaca.MATERIAL: Metall, quars i plàstic.TIPUS DE FONT: Material.LLOC ON S'HA TROBAT: Casa dels avis.DATA/MOMENT HISTÒRIC: Començament del segle XX.UTILITAT: Saber l'hora .CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: No funciona amb electricitat, li has de donar corda, el portes amb una cadena de metall.

Gabriel

Cinta de casset

NOM: Cinta de casset.MATERIAL: Plàstic.TIPUS DE FONT: Material.LLOC ON S'HA TROBAT: A casa meva.DATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XX (Anys 70)UTILITAT: Es tracta d'un sistema de reproducció o enregistrament magnètic analògic de so.CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Hi ha dues cares una A i una B.

SOUFYAN

Sant Jaume de Vallhonesta

En l'actualitat

Després de l'incendi, 1985

1943

NOM: Sant Jaume de VallhonestaMATERIAL: Blocs de pedraTIPUS DE FONT: FotoLLOC ON S'HA TROBAT: Sant Jaume de VallhonestaDATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XVIUTILITAT: Era un hotal, servia perquè els viatgers descansessin.CARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Està destrosada perquè la van abandonar i després es va cremar.

Joan Pey

GERRA DE FERRO

NOM: GerraMATERIAL: FerroTIPUS DE FONT: FotoLLOC ON S'HA TROBAT: A casa mevaDATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XXUTILITAT: Per transportar begudes i per beureCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: Un dibuix de un barquer que està bebent a la taula.

Jan

Planxa de ferro

NOM: PlanxaMATERIAL: FerroTIPUS DE FONT: MaterialLLOC ON S'HA TROBAT: A casa de la mare del novio de la meva mare.DATA/MOMENT HISTÒRIC: Segle XVIIUTILITAT: Serveix per planxar la robaCARACTERÍSTIQUES A DESTACAR: S'escalfava al foc i no funcionava amb electricitat.

Laia Valero