Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

a KARÁCSONYI VÁSÁRon

Zűrzavar

Szörnyű tragédia történt a karácsonyi vásáron! Valaki tönkre akarta tenni a várakozás örömét és teljsen felforgatta az árusok porétkáit. A kézművesek arra kérnek, hogy segítsetek rendet rakni, hogy minél előbb megnyithasson újra a csodás karácsonyi vásár. Menjetek sorba a standokon! Figyeljétek a rejtélyes nyomokat és lehet, hogy a végén az is kiderül, ki akarta elrontani az adventi hangulatot.

RUHAVÁSÁR

A ruhaárus polcairól valaki ledobálta a ruhákat. Segítsetek neki, hogy minden ruha visszakerüljön a helyére! Figyeljetek, hogy minden ruhadarab csak egyszer szerepeljen minden sorban és oszlopban!

Már csak nekem kell egyruha! Ti pedig menjetek tovább a

vásárra!

Mi gurult ki a polc mögül?

Egy dísz, rajta egy betű. Írjátok fel a betűt magatoknak! Fontos bizonyíték lehet a nyomozásotokhoz! Most már tényleg indulhattok a játékvásárra

JÁTÉKVÁSÁR

A játékárus kirakóit valaki teljesen összekeverte. Sajnos így nem tudja eladni. Segítsetek neki kirakni a képeket, hogy újra a polcra kerülhessenek!

Szuper!Jöhet a következő!

Kitartást!Már csak egy van!

Végeztünk is!

Indulhatunk a

kölcsönzőbe!

Mi keveredett a csomagok közé?Egy dísz és rajta egy betű. Írjátok fel ezt a betűt is, fontos lehet! Most már futás tovább korizni!

KORCSOLYAKÖLCSÖNZŐ

Valaki roppant vicces kedvében volt ma!Eltüntette a korcsolyákat a kölcsönzőből. A kölcsönzős aggódik, hogy nem tudnak korizni a gyerekek. Nézzetek szét a vásár területén, hátha rátaláltok a hiányzó 7db korcsolyára! Ha megtaláltátok, kattintsatok rájuk!

KÉSZ

Még keresgélj egy kicsit!

Már megint mi történik itt?

Egy dísz került a tetőre egy újabb betűvel. Jobb, ha ezt is felírjátok és csak utána mentek sütizni!

FORRÓ CSOKI VÁSÁR

Forró Csoki

FOGYASZTÁS

Az árusnak még sokat kell pakolnia a standján, viszont egyre többen szeretnének forró csokit inni. Sajnos nincs, aki kiszolgálja őket. Van kedvetek beállni a pult mögé? Az árus szereti tudni, hogy egy nap, mennyi forró csoki fogyott el, ezért minden eladott mennyiséget felír a füzetébe. Egy adag 2dl forró csokiból és 3 g tejszínhabból áll. Írjátok fel ti is a füzetébe, hogy mennyit adtatok el!

Az első vendégetek egy nagymami és egy nagypapi. 1-1 adagot kérnek. Mennyit fogyasztanak összesen?

2 dl forró csoki 4 g tejszínhab

Fél liter forró csoki 4 g tejszínhab

4 dl forró csoki6g tejszínhab

Egy 4 fős családból mindenki egy adagot kér. Mennyit fogyasztanak összesen?

4 dl forró csoki 4 g tejszínhab

16 dl forró csoki 10 g tejszínhab

8 dl forró csoki12g tejszínhab

Egy 8 fős baráti társaság rohamoz meg titeket. Mindenki kér egy adagot. Mennyit fogyasztanak összesen?

1l 4 dl forró csoki 24 g tejszínhab

16 dl forró csoki 12 g tejszínhab

1l 6dl forró csoki24 g tejszínhab

Nagy a hajtás. Most egy 18 fős osztály érkezik. Minden gyerek kér egy adagot, sőt még a 2 tanító néni is. Mennyit fogyasztanak összesen?

1l 4 dl forró csoki 24 g tejszínhab

40 dl forró csoki 36 g tejszínhab

4l forró csoki60 g tejszínhab

Fárasztó volt ez a nagy hajtás. Én még pihenek, ti menjetek-t díszíteni!

Hoppá! Mi pottyant a forró csokimba? Egy dísz, rajta egy i betűvel. Írjátok fel és utána mehettek karácsonyfát díszíteni!

SÜTIVÁSÁR

Úgy tűnik, a rejtélyes idegen szereti a mézeskalácsot, mert sokat megevett belőle. Az árus arra kér benneteket, hogy a maradékot tegyétek ki tálcákra. Nagyon fontos a szép a tálalás, szóval nem mindegy, hogyan kínáljátok a finomságokat! Figyeljetek, az árus megmutatja, milyen sorrendben kell a tálcán elhelyezni a mézeskalácsokat! A saját tálcátokon is ez legyen a sorrend!

KARÁCSONYFA DÍSZÍTÉS

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

Jó a hangulat, de próbáljátok újra!

3. betű

2. betű

Valakinek azt a borzalmas ötletet súgta az a csücskös feje, hogy zűrzavart okozzon a karácsonyi vásáron.Na, de ki képes ilyemire?Megtudjátok, ha az összegyűjtött betűket, csupa nagybetűvel, helyes sorrenben beírjátok a kis téglalapkba!

5. betű

4. betű

1. betű

I

R

N

CS

G

Grincs, kinek két számmal kisebb volt a szíve, utálta a karácsonyt. Az egész karácsony idejét! Minden ajándékot tökretett a karácsonyi vásáron. De a keze, lába görcsbe rándult és gonoszul bámult, mikor látta, hogy így is jól érzitek magatokat és boldogan ünnepeltek együtt.

Talán a KARÁCSONY mégsem annyi, amit a boltban kapni, és ajándékot kapni? Valami több a KARÁCSONY, Ezek szerint… Barátom! Tanultam valamit megint?

Mit gondoltok mit tanult a Grincs a karácsonyról?

"És furcsa grincset érzett a szíve táján, Odalenn: ez a csuda látvány! És íme, íme, íme: Érezte, hogy háromszorosára nőtt meg a szíve!"

Boldog karácsonyt mindenkinek!