Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Instruccions per assolir els reptes per una mobilitat sostenible i activa

  • Us proposem 6 reptes per assolir fins el divendres 24 de setembre.
  • A cada repte us proposem que publiqueu els resultats o imatges a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020.
  • Els participants que assoliu tots els reptes rebreu un lot de productes per ser més sostenibles.
  • Un cop finalitzi l'activitat ens posarem en contacte amb vosaltres per informar sobre el lliurament de l'obsequi.

Jocs i tallers

recursos per centres educatius

La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO2 equivalent que són alliberades a l'atmosfera.Us animem a calcular quina és la petjada de carboni associada als vostres desplaçaments habituals. Per fer-ho teniu disponible la calculadora de carboni, heu d'introduir les dades dels vostres desplaçaments i compartir els resultats a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020. Podeu accedir a la calculadora de la petjada de carboni clicant a la següent imatge.

Fes el canvi! Aquesta setmana us animem a fer els vostres desplaçaments amb mitjans de transport més sostenibles i actius. Podràs comprovar què anant a peu, en bicicleta o patinet és més econòmic, ràpid i saludable. Fes una foto durant el teu trajecte i comparteix-la a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020.

Fes un dibuix per mostrar com voldries que fossin els carrers de l'entorn de casa teva o de l'escola. Fes una foto del dibuix i comparteix-la a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020.

La petjada de carboni és l'indicador de les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) associades al cicle de vida d'un producte, servei o organització. Es quantifica en emissions de CO2 equivalent que són alliberades a l'atmòsfera. Us proposem que calculeu la petjada de carboni dels vostres desplaçaments habituals. Aquesta la podeu calcular mitjançant la calculadora de la petjada de carboni que trobareu en aquest enllaç. Publica els resultats a les teves xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020

A les ciutats, el trànsit, actualment, és el responsable de la majoria del soroll ambiental. La Comissió Europea ha calculat que més del 30% de la població està exposada a nivells de soroll de trànsit que poden ser molestos o perjudicials per a la salut.Descarrega't una aplicació al mòbil per mesurar el soroll, durant el teu desplaçament mesura el soroll en dos punts, un amb molt trànsit rodat i un altre en una via pacificada sense trànsit.Comparteix els resultats a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020. En aquest enllaç trobareu diferents tipus d'aplicacions de sonòmetres que us podran servir per a fer els mesuraments.

Gavà disposa de diferents mitjans de transport públic, sabries dir quins són? Comparteix la teva resposta a les xarxes socials utilitzant el #MobilitatGavà2020. Pots utilitzar diferents mitjans de transport públic per un mateix desplaçament. El transport públic intermodal ens permet ser més eficients en els nostres trajectes i tenir més connectivitat.

Un vehicle elèctric funciona amb un motor elèctric alimentat per una bateria elèctrica, que es carrega des d'una xarxa elèctrica domèstic o bé des d'una estació de recàrrega pública o privada. La principal diferència entre els vehicles de combustió interna i els elèctrics és la tecnologia i la font d'energia que utilitzen. Els primers utilitzen combustibles fòssils i els vehicles elèctrics funcionen amb un motor alimentat per electricitat. L'ús del vehicle elèctric ens permetrà reduir la dependència dels combustibles fòssils, millorar la qualitat de l'aire i reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Us proposem que construïu el vostre propi vehicle elèctric de joguina. Fes una foto del vehicle i del procés de construcció comparteix-la a les xarxes socials amb el #MobilitatGavà2020. Us deixem un vídeo tutorial que us pot servir per construir-lo en aquest enllaç.