Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

El pí

d'Ambrosio

EL PI D'AMBROSIO: UN BOSC MEDITERRANI.Característiques principals. El pi d'Ambrosio és un espai de recuperació forestal del nostre poble. Es tracta d'un bosc mediterrani on la gent del poble gaudix de la natura. Però quines són les característiques principals del bosc mediterrani? El pi d'Ambrosio és un bosc de clima sec on trobem molta biodibersitat. El sól és poc profund i trobem roques en la superfície. El bosc mediterrani, majoritariament és de fulla caduca i perenne. La vegetació està adaptada a la manca d'aigua i al incendis. Tot i això el bosc, hem de cuidar-lo per a que estiga en bon estat.

LA FAUNA I LA FLORA DEL PI D'AMBROSIO Al Pi D’Ambrosio trobem molta diversitat de Fauna i Flora. Per una banda, quant a la fauna trobem:

  • Mamífers, com ara l’eriçó, el conill o la llebre, el ratpenat, el porc senglar, la cabra Montesa, el furó i el teixó.
  • Amfibis, com per exemple el sapo, el gripau i la granota.
  • Rèptils, com ara la serp de muntanya o de riu, sargantanes o fardatxos.
  • Insectes, com per exemple el cuc bola, l'escarabat, el santoparranto, les marietes, l'amantis, els mosquits i els parotets o libèl·lules.
.

IMATGES I RECORDS DE LA HISTÒRIA DEL PI El pi d'Ambrosio, a banda de ser un espai natural que tots i totes estimem, és un lloc molt important per al nostre poble, ja que forma part de la nostra memòria i la història local. Generacions i generacions del poble, l'han fet servir per gaudir de la natura envoltats d'amigues i familiars. Però que sabem de totes aquestes històries? Ací teniu un recull de totes les entrevistes que hem realitzat als nostres familiars per a recuperar les històries orals del pi.

Fotos i imatges del pi

BENVINGUTS I BENVIGUDES A LA WEB DEL PI D'AMBROSIO En la classe de valors estem fent un projecte per a repoblar el pi d’Ambrosio de Carrasques, i per això necessitem la vostra ajuda o col·laboració. Hem fet unes samarretes xulíssimes amb un missatge de respecte del medi ambient. Amb els diners que traurem farem cartells per a conscienciar a les persones que cuiden la natura i reciclen. Ara vos explicarem com hem anat desenvolupant el projecte: Primer vam anar a la sala d’ordinadors per buscar informació sobre el pi d’Ambrosio per a saber més coses, com per exemple: la fauna i la flora del pi d’Ambrosio, i les característiques del bosc mediterrani. Després, vam fer una entrevista als pares, mares, iaios i iaies o familiars, sobre com passaven el temps en el pi d’Amborsio, quin record tenen, com ha canviat en el temps, qui era Ambrosio, etc. A continuació, van portar bellotes i les van deixar en aigua per a que germinaren, i després plantar-les en el pi d’Ambrosio. Més tard, cada u i cada una vam dibuixar un logo amb un frase per a la samarreta, i després vam escollir el que més ens va agradar: cuidant el pi som una pinya. Finalment per acabar, vam escriure a una empresa de samarretes per a fer la comanda, en total vam demanar 100 samarretes. En tornar de les vacances les serigrafiarem nosaltres mateixos a l’escola. No sabeu les ganes que tenim de vore-les acabades!

BENVINGUTS I BENVIGUDES A LA WEB DEL PI D'AMBROSIO Som la classe de valors de cinqué de primària del col·legi ceip les Eres de l’Énova. En aquesta web torabràs tota la informació bàsica que necessitaràs saber sobre el pi d'Ambrosio, com per exemple: les característiques del bosc mediterrani, la flora i la fauna que podem trobar al pi, entrevistes fetes als nostres familars sobre els records que tenen sobre el pi, i altres coses més. Esperem que vos agrade.