Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

No perdis l'energia!

Llum i eficiència energètica

Començar

SOUTH AMERICA Lorem ipsum dolor amet mustache knausgaard +1, blue bottle waistcoat tbh semiotics artisan synth stumptown gastropub cornhole celiac swag.

EUROPE Lorem ipsum dolor amet mustache knausgaard +1, blue bottle waistcoat tbh semiotics artisan synth stumptown gastropub cornhole celiac swag.

INDIA Lorem ipsum dolor amet mustache knausgaard +1, blue bottle waistcoat tbh semiotics artisan synth stumptown gastropub cornhole celiac swag.

AUSTRALIA Lorem ipsum dolor amet mustache knausgaard +1, blue bottle waistcoat tbh semiotics artisan synth stumptown gastropub cornhole celiac swag.

RUSSIA Lorem ipsum dolor amet mustache knausgaard +1, blue bottle waistcoat tbh semiotics artisan synth stumptown gastropub cornhole celiac swag.

Eficiència energètica

A les nostres llars consumim energia que prové de combustibles fòssils amb un impacte negatiu en l'amosfera. Per aquesta raó, és importantíssim estalviar i fer un ús eficient de l'energia. A més, també estalviarem en la factura de la llum.

Continua

Eficiència energètica

Apagar les llums quan surts d'una habitació

Desendollar els aparells elèctrics quan no s'utilitzin

Utilitzar el mode estalvi d'energia dels aparells electrònics

Comprar electrodomèstics amb etiqueta d'eficiencia energètica

Alguns consells per estalviar energia.

Continua

Bombetes

Una important decissió per iluminar la llar.

El tipus d'iluminació que utiitzem a casa té un impacte directe en el nostre consum elèctric, si volem estalviar energia hem de conèixer quines opcions tenim i quina sembla la millor.A continuació, et mostrem diferents bombetes, fes clic a sobre per saber-ne més.

Fluorescents

Bombetes halògenes

Fluorescent compacte

Bombeta incandescent

LEDs

w

Watts El Watt és la unitat utilitzada per mesurar la potència elèctrica. Pot servir per saber la qüantitat d'energia que es produeix en una central elèctrica i també per conèixer quin consum tenen els aparells elèctrics o les bombetes de llum.

Bombetes incandescents

És un llum elèctric patentat per Thomas Alva Edison, el 1878.El seu funcionament es basa en el pas de corrent elèctrica per el filament de la bombeta, aquest es calenta i emet llum brillant. Aprofiten només el 5% de’energia per fer llum i la resta es perd per calor. Des de 2012 està prohibida la fabricació de bombetes incandescents a la UE.

Potència

58w

Vida útil

1000 h

Etiqueta energètica

C

Continua

Fluorescents

Són làmpades plenes de vapor de mercuri (per tant, cal portar-los a la deixalleria quant ja no serveixen). Quan passa la corrent el vapor emet raigs ultravioletes que reboten contra les parets de la làmpada, les quals estan recobertes amb una capa fluorescent que és la que emet la llum blanca (per fluorescència). Com que no s'escalfen no es perd energia i per això consumeixen menys electricitat.

Potència

73w

Vida útil

7500h

Etiqueta energètica

A

Continua

Fluorescents compactes

Les bombetes de baix consum utilitzen la tecnologia dels fluorescents per a generar llum amb un millor rendiment energètic que les bombetes d’incandescència, però amb una aparença de bombeta. Les bombetes de baix consum estan plenes de vapor de mercuri. La major part de l’energia que consumeixen aquestes bombetes s’emet en forma de llum, consumeixen un 80% menys que les bombetes incandescents i duren 10 vegades més.

Potència

11w

Vida útil

8000 h

Etiqueta energètica

A

Continua

Bombetes halògenes

Són bombetes que tenen la característica de contenir en el seu interior gasos halògens de manera que s' evita el desgast del filament, tenen com a mínim el doble de duració que les bombetes tradicionals; a més emeten llum clara i brillant permetent obtenir més llum amb igual potència i dimensions. Aquestes no es poden tocar ja que la grassa de les mans sobre el vidres de quars permet que el gas surti de la bombeta. Existeixen diferents tipus de bombetes:

Halògenes lineals

Halògenes dicroiques

hALÒGENES dicroiques

Les d'alt rendiment:

Potència

Potència

33w

62w

Vida útil

Vida útil

4000 h

4000h

Etiqueta energètica

Etiqueta energètica

A

B

Continua

Continua

Halògens lineals

Les bombetes halògenes són una evolució de les bombetes incandescents amb un filament de tungstè a dins d'un gas inert una petita qüantitat d'halògen (com iode o brom)

Potència

96w

Vida útil

2000 h

Etiqueta energètica

D

Continua

Llums LED

Els LEDs son diodes (un component electrònic de dos terminals que permet la circulació de la corrent eléctrica a través d’ell en un sol sentit)que transformen la corrent electrica en llum. Presenten un consum d’energia molt menor, tenen molta més vida útil, gran durabilitat, no contenen mercuri...Podem trobar-los com a bombetes o en format tub, similars als fluorescents.

Potència

6w

Vida útil

60000h

Etiqueta energètica

A

Continua

Bombetes

Quina és la millor opció per una il·luminació eficient?

Després de comparar les diferents bombetes, selecciona la que menys consumeix, la més eficient de totes.

Fluorescents

Bombetes halògenes

Fluorescent compacte

Bombeta incandescent

LEDs

EXACTE!

La tecnologia LED ens dona la il·luminació suficient a canvi d'un consum mínim d'energia!Moltes gràcies pel teu consum responsable, el planeta t'ho agraeix.

Tornar

ERROR!

Aquesta no és l'opció més eficient, si revises la informació veuràs que hi han unes bombetes que utilitzen menys potència i duren moltes més hores.

Torna