Want to make creations as awesome as this one?

Παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 2023

Transcript

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ 2023 ΣΤΟ 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ FAI cat 1 στο Chamoux Sur Gelon May 20 - Jun 3, 2023

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι ένα πολύ διαδεδομένο στον ελληνικό χώρο αεράθλημα και καλλιεργείται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (Ε.Λ.Α.Ο.) ανάμεσα σε άλλα αεραθλήματα ενώ οργανώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της FAI

ΤΟ ΑΕΡΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ

Οι αθλητές Α/Π ανήκουν σε αναγνωρισμένα σωματεία της ΕΛΑΟ και της ΓΓΑ και το άθλημα είναι αναγνωρισμένο εδώ και πολλά χρόνια και από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.).

Επιδιώξεις

Έχουμε βασικό σκοπό – ακόμα και στους δύσκολους αυτούς καιρούς- η Ελληνική σημαία να συνεχίσει να δίνει το παρόν στις τελετές έναρξης των διεθνών αγώνων, όπως έχει κάνει αδιάκοπα από το 1992 μέχρι σήμερα και την βεβαιότητα ότι η φλόγα και το επίπεδο των αθλητών μας θα μεταφέρουν στην διεθνή αθλητική σκηνή ένα δυναμικό Ελληνικό παρόν!

  • Η ΕΛ.Α.Ο. στηρίζει στο μέγιστο δυνατό την Εθνική Αποστολή των τριών αθλητών μας στην Γαλλία και μαζί με την Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς (Ε.Α.Π.), τους αθλητές και την στήριξη όλης της αεραθλητικής κοινότητας, καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες ανεύρεσης χορηγών ώστε οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας, να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την καλύτερη υποστήριξη!.

Η φετινή αποστολή είναι το 18ο ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημα FAI cat1στην Γαλλία και αποτελείται απο τρείς διακεκριμένους στην χωρα μας αθλητές αγώνων Αποστάσεων Α/Π

Εϊναι ένας σημαντικός αγώνας στον οποίο θα συμμετέχουν 150 κορυφαίοι αθλητές Εθνικων Ομάδων Α/Π από 57 χώρες του κόσμου!

Στόχος είναι η 3μελής Ελληνική Ομάδα να καταφέρει να εξασφαλίσει τα έξοδά της για τον αγώνα και να εκπροσωπήσει την χώρα μας!

To Παγκόσμιο είναι η πιο σημαντική διοργάνωση κατηγορίας 1 που διοργανώνει η Διεθνής Αεραθλητική Ομοσπονδία- FAI, και γίνεται κάθε δυο χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Γαλλία ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣΑλεξιπτώτου Πλαγιάς

ΑΝΑΓΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

ΚΑΡΑΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ήδη από το 1994 πετούσε εκτός συμμετοχής στα Ελληνικά πρωταθλήματα αποστάσεων για να εξελίξει την αγωνιστική τακτική του και το 1996 έλαβε μέρος για πρώτη φορά στους επίσημους αγώνες, όπου κατέκτησε την 3η θέση του Ελληνικού Πρωταθλήματος Αποστάσεων αλλά και Λίγκας

Από το 2001 έως το 2016 έχει πάρει μέρος σε 10 αγώνες Παγκόσμιου Κυπέλλου με καλύτερη επίδοση στην Σερβία το 2005 όπου κατέκτησε την 34η θέση ανάμεσα σε 125 συμμετέχοντες.

Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχοντας συστηματικά σε αγώνες, έχει κατακτήσει 7 φορές την 2η θέση και 4 φορές την 3η θέση σε Ελληνικά Πρωταθλήματα Αποστάσεων ενώ αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2014. Υπήρξε 6 φορές πρωταθλητής της Πανελλήνιας Λίγκας Α/Π αλλά και Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Ακρίβειας Προσγειώσεων Α/Π το 2011. Είναι πρωταθλητής Ελλάδος 2022

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτ/νίας και ζει στο Αγρίνιο. Ξεκίνησε το Α/Π το 1991 και με μια μικρή διακοπή για την στρατιωτική θητεία του στους αλεξιπτωτιστές και από το 1993 ως μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου, ασχολείται πλήρως με το αεράθλημα.

  • Υπήρξε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:
  • σε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 1999, 2001, 2003, και το 2009, στο Μεξικό όπου κατέκτησε την 50η θέση ανάμεσα σε 150 συμμετέχοντες
  • σε 6 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2000, 2004, 2006, 2008, 2010, και 2014 στην Σερβία, όπου κατέκτησε την 51η θέση ανάμεσα σε με 150 συμμετέχοντες

ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ-ο αρχηγός της αποστολής

Από την αρχή ασχολήθηκε, με το αγωνιστικό παραπέντε ως αθλητής του Αεραθλητικού Όμιλου Κιθαιρώνα και ήδη από το 2010 άρχισε να συμμετέχει ανελλιπώς σε όλους τους επίσημους αγώνες της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας,ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, και έχοντας κατακτήσει πολλές φορές διακρίσεις και θέσεις στην πρώτη δεκάδα της Ελληνικής κατάταξης

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα και ζει στην Αθήνα. Ξεκίνησε να πετάει με Α/Π το 2008 και για δώδεκα συνεχή χρόνια έχει καταγράψει 1100 ώρες πτήσης- τις περισσότερες με αγωνιστικά αλεξίπτωτα- από 67 διαφορετικά πεδία απογείωσης και περιοχές πτήσεων της Ελλάδας και του Εξωτερικού!

  • Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες στην Ισπανία, Ιταλία, Β.Μακεδονία σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις
  • Το 2019 ήταν μια από τις καλύτερες σε επιδόσεις χρονιές του και κατάφερε να να ενταχθεί στην Εθνική Ομάδα 2020
  • Το 2022 επιλέχθηκε στην ΕΟ της αποστολής στην Γαλλία στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Αγωνα FAI 1!

ΚΑΡΑΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προπονείται στον Κιθαιρώνα στον Παρνασσό και στην Γκιώνα . Η Raymetrics S.A. & η Oxygen Paragliding είναι οι χορηγοί του!

Ξεκίνησε την πτητική του καριέρα από την ηλικία των 15 ετών πετώντας τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα. Στην ενηλικίωση του συνέχισε πετώντας αιωρόπτερο (αετό) για 3 χρόνια με ακολουθούμενη από μία παύση. Έπειτα, η αγάπη για την πτήση τον έφερε στο αλεξίπτωτο πλαγιάς εδώ και 5 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Αράχωβα Βοιωτίας. Σπόυδασε Αστροφυσική στην Γερμανία και στην Αυστραλία. Το 2022 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και διαμένει και δουλεύει στην Αθήνα.

Μέσα σ αυτά τα 5 χρόνια έκανε πτήσεις σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Αυστραλία, Λατινική Αμερική) με συμμετοχή σε αγώνες απόστασης ύψιστου επιπέδου (PWC- παγκόσμιο κύπελλο) παρόλο που είχε λιγότερες από 200 ώρες στο ενεργητικό του!

ΑΝΑΓΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Προϋπολογισμός των εξόδων της ΕΟ Α/Π

ΕΞΟΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ Ε.Ο

Οι επίσημοι χορηγοί της Εθνική Ομάδας, θα έχουν πολλές δυνατοτητες προβολης τους σε κάθε φάση της προετοιμασίας και της ολοκλήρωσης της αποστολής.

Προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της Εθνικής Ομάδας,αναζητούνται οικονομικοί υποστηρικτές.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν σημαντική κάθε πρόταση υποστηρίξης της αποστολής των αεραθλητών μας ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να αντιπροσωπευθεί η χώρα μας στην φετινή διοργάνωση στη Σερβία.

Η ΕΛ.Α.Ο. μέσω της Ε.Α.Π αναζητά χορηγούς, ώστε να μην απουσιάζει η χώρα μας από μία τέτοια σημαντική αεραθλητική συνάντηση.

Υποστήριξη της ΕΟ του 2020

Επικοινωνία: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς

Καλή Επιτυχία!